Chauffray wint de Touquet – Fotia wint de titel!

Rallye du Touquet 2021, 66 Chauffray Thomas

Nadat hij acht maanden geleden de vorige ronde van de Clio Trophy France had gewonnen, nam Thomas Chauffray wraak op de Rallye Le Touquet – Pas-de-Calais. In een seizoen met drie verschillende winnaars in evenveel rondes, heeft Anthony Fotia zowel de algemene titel als de juniortitel gewonnen, evenals een fabrieks-Clio Rally4-programma voor 2021!

Van de 37 Clio Rally5’s aan het begin van de hervatting van het FFSA French Tarmac Rally Championship, namen 16 teams deel aan de seizoensfinale van de trofee van 2020, en acht van hen waren nog in de race om de Clio Trophy France-kroon te winnen.

Anthony Fotia en Thomas Chauffray, die respectievelijk derde en zesde werden in het algemeen klassement, gaven het vroege tempo aan. Anthony Fotia sprong onmiddellijk naar de top van de bestelling, maar Thomas Chauffray antwoordde in de volgende twee etappes om terug te keren naar het servicepark met een voorsprong van 4,9 seconden op Anthony Fotia. Romain Di Fante werd derde met 15,6 seconden van de leider.

De middaglus maakte vervolgens een einde aan de titelhoop van Rémi Jouines, die op SS4 van de weg raakte en vervolgens van Maxime Braesch, die ook een ongeluk kreeg in SS6. Ondertussen zette Thomas Chauffray nog twee snelste tijden neer tegen één voor Anthony Fotia om zijn rivaal te degraderen naar 10,6 seconden aan het einde van de heenwedstrijd.

Anthony Fotia begon zaterdagochtend sterk met de snelste tijd door de Jean Ragnotti Power Stage om vijf seconden te winnen van Thomas Chauffray, die toch tweede werd en vier bonuspunten scoorde en het Jean Ragnotti-klassement voor beste presteerder won. de meeste kilometers aan de leiding voor het hele seizoen voor zijn rivaal!

In de volgende etappe vergrootte Thomas Chauffray het gat van Anthony Fotia naar 19,5s. Van daaruit beheerde hij zijn voorsprong om zijn eerste overwinning in de categorie te bezegelen met een marge van 27,9 seconden. Hij eindigde ook in de top vijf in tweewielaandrijving en de algehele top 30.

Met de punten voor de tweede plaats wordt Anthony Fotia de eerste winnaar van de Clio Trophy France in het Clio Rally5-tijdperk. Als beste junior won de inwoner van Nice ook een fabrieks-Clio Rally4-programma voor 2021. Europe Location Rallye, die de teamtitel won dankzij de overwinning van Thomas Chauffray, zal deze campagne leiden.

Romain Di Fante eindigde als derde op 58.1s van de winnaar en voor Antoine Massé en Romain Fostier, die de beste tijd neerzette in de laatste twee etappes. Guillaume Canivenq, die de leider was in het algemeen klassement op weg naar de Touquet-ronde, eindigde als zesde voor Damien Mattei, die een indrukwekkende comeback maakte. Benjamin Stirling eindigde een persoonlijk record als achtste voor Gentleman-concurrent Frédéric Perrard en Sébastien Rambaud. Émilien Sanlaville was de laatste van de deelnemers om de rally te voltooien.

Tot slot, dankzij de resultaten van Boris Carminati op Mont-Blanc en Thomas Chauffray dit weekend op de Touquet, won Garage Carminati Renault Rodez / Groupe Fabre voor de laatste trofee die op het spel stond bij het winnen van de allereerste Renault Dealership Challenge.

Anthony Fotia: “Het was een zware rally. We begonnen goed, want ik wilde meteen een goede tijd neerzetten en vervolgens onze belangrijkste rivaal in de junioren, Romain Di Fante, evenaren. We konden hard pushen in de Power Etappe na een goede aanval. Het Sarrazin Motorsport-team heeft uitstekend werk geleverd en ik wil Alpine Racing bedanken voor het plaatsen van de Clio Rally5 in een feeder-serie. Het is een fantastische auto, uitzonderlijk en in staat om in het algemeen te schitteren. Ik ben nu op zoek Ik kijk ernaar uit om Europe Location Rallye, de nu titelverdediger, te leren kennen om Clio Rally4 met hen te leren kennen. En ik heb nog meer zin om naar de Rallye Vosges te gaan nadat ik het dit weekend heb zien strijden om de overwinning met Jean-Sébastien Vigion!

Rallye Le Touquet – Pas-de-Calais
2020 Clio Trophy France

 1. Thomas Chauffray – Anthony Hamard 1h27:08.7s
 2. Anthony Fotia – Didier Sirugue (J) +27.9s
 3. Romain Di Fante – Patrick Chiappe (J) +58.1s
 4. Antoine Massé – Marc Haddad +1:19.0s
 5. Romain Fostier – Ophelie Abchiche +1:38.9s
 6. Guillaume Canivenq – Bastien Dumas +3:24.1s
 7. Damien Mattei – Romain Garel (J) +3:55.8s
 8. Benjamin Stirling – Florence Wehrey (J) +4:39.0s
 9. Frederic Perrard – Francois Gilbert (G) +4:40.7s
 10. Sebastien Rambaud – Aurelien Frejefond (J) +5:19.1s
 11. Emilien Sanlaville – Amaury Sanlaville (J) +8:16.3s
  Ab. Julien Baziret – Delphine Laval
  Ab. Maxime Braesch – Loick Andre (J)
  Ab. Remy Jouines – Valentin Auge
  Ab. Margot Dupuy – Clio Chambelland (F)
  Ab. Maxime Delhommeau – Melvin Fraigne
  (J) : Juniors
  (G) : Gentlemen
  (F) : Females