Clio Cups komen samen in Frankrijk

Clio Cup France, Clio Cup Spain and Clio Cup Eastern Europe

Terwijl de Clio Cup Europe deze week een pauze neemt, verzamelen Clio Cup Frankrijk, Clio Cup Spanje en Clio Cup Oost-Europa zich op het Circuit Nevers Magny-Cours voor een verbluffende ontmoeting met bijna 40 auto’s op het circuit van donderdag tot zondag!

Het vierde evenement van het seizoen biedt een unieke configuratie in Clio Cup, met drie nationale series en 37 coureurs uit 11 landen die samenkomen op de voormalige locatie van de Franse Formula One Grand Prix. Met niet minder dan negen afzonderlijke overwinningen in elke race belooft de actie levendig te worden in de Nièvre!

Clio Cup Frankrijk: het duel wordt hervat

Onder de deelnemers aan de Clio Cup Frankrijk zullen David Pouget (GPA Racing) en Nicolas Milan (Milan Compétition) hun strijd hervatten nadat ze vorige maand elk een overwinning behaalden in Nogaro. Wel zullen ze Alexandre Albouy (GPA Racing), derde overall en vorige keer winnaar in de Challengers Cup, in de gaten moeten houden.

Ook in de Challengers Cup moet de spanning stijgen. Naast de al genoemde hoofdrolspeler, zullen er ook enkele hongerige jonge hoopvolken zijn, zoals Jordan Leneutre (JSB Competition) en Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing), die dichterbij zijn eerste Clio Cup-overwinning komt. Ondertussen zullen Léo Jousset (Milan Compétition), Guillaume Maio (GM Sport), Aurélien Renet (JSB Compétition), Julien Baziret (Vic’Team) en Antoine Bordagaray (Team Borda Rally) hun eerste succes van het seizoen nastreven op een circuit dat ze vrij goed weten.

Na zijn twee overwinningen in de Gentlemen Drivers Cup op eigen bodem in Nogaro, wil Mathieu Rigoulet (Vic’Team) het gat met zijn rivalen onder leiding van Horn (GPA Racing) vergroten. Horn is niet de enige coureur die een einde wil maken aan de zegereeks van de leider, want Jérémy Bordagaray (Team Borda Rally), Lionel Viguier (T2CM) en titelhouder Laurent Dziadus (Team Lucas) hebben allemaal hetzelfde doel. Ondertussen staan ​​Cédric Delcroix, Benjamin Cauvas, Pierre Monmaneix, Stéphane Nevrs en Yann-Maël Navillod te popelen om GPA Racing te vertegenwoordigen. Maar Michel Faye (GM Sport) en Michel Leal (Milan Compétition) zijn van plan hen dit plezier te ontnemen.
Clio Cup Spanje: iedereen tegen Royo!

Alex Royo (Team VRT) leidt Clio Cup Spanje na de eerste twee races op Jarama vorige maand. De titelwinnaar van 2017 wil zijn manier van winnen voortzetten, maar zijn rivalen bereiden zich voor om terug te vechten en te strijden om de leiding in de Challengers Cup.

Alex Lahoz (Cotauto Motorsport) en Jordi Palomeras (Team VRT) staan ​​allemaal vierkant in het algemeen klassement en slechts één punt uit elkaar in de Challengers Cup zal in de strijd zijn, net als Nico Abella (Chefo Sport). Na een eerste ervaring bij Jarama hebben de Turkse Emre Can Ünal (Team VRT) en de Spaanse Lydia Sempere (Team VRT) hogere ambities. Deze laatste zal opnieuw profiteren van de steun van de Renault Group Fundación España, een belanghebbende in inclusie en solidariteit, om de taboes rond slechthorendheid te doorbreken.

Ook in de Gentlemen Drivers Cup wordt het duel hervat. Fabien Julia (LR Performance), winnaar van de twee races in Spanje, zal proberen zijn prestatie te herhalen voor zijn thuispubliek, maar de Spanjaard Joaquin Rodrigo (Vearsa Sport) hoopt zijn rivaal terug te betalen op zijn eigen terrein!
Clio Cup Oost-Europa, het debuut!

De dit jaar nieuw gecreëerde Clio Cup Oost-Europa begint het seizoen met een ongelooflijk open veld.

Marc Guillot (Concurrentie van Milaan) is al koploper in de Clio Cup Europa en kan rekenen op zijn eerdere Magny-Cours-ervaring om uit te blinken voor zijn thuispubliek om de eerste leider van de serie te worden, maar de Bourgondische inwoner heeft zijn werk geknipt voor hem tegen bijvoorbeeld drievoudig Clio Cup Central Europe-titelwinnaar Tomáš Pekař (Carpek Service) uit Tsjechië, terwijl de Zwitser Andreas Stucki (Stucki Motorsport) zijn ervaring ook goed wil gebruiken bij zijn bod op een eerste Clio Cup-kroon.

Tegen dit trio kunnen de Duitse Henrik Seibel (Carpek Service), de Finse Juuso Panttila (Carpek Service) en de Taiwanese Lin Chen Han (Uniq Racing) vertrouwen op hun enthousiasme om voor de titel te strijden. Tenzij de Nederlanders Stephan Polderman (Chefo Sport) en Rene Steenmetz (Chefo Sport), die beiden deelnemen aan de Gentlemen Drivers Cup, voor een verrassing kunnen zorgen en de hiërarchie kunnen opschudden!

TIMETABLE

Thursday 12 May
6:25-6:55 pm: Collective test 1

Friday 13 May
10:45-11:15 am: Collective test 2
3:30-3:50 pm: Qualifying 1

Saturday 14 May
12:25-12:55 pm: Race 1 (25 minutes + 1 lap) | Facebook | Youtube

Sunday 15 May
11:20-11:40 am: Qualifying 2
5:15-5:45 pm: Race 2 (25 minutes + 1 lap) | Facebook | Youtube