Clio Cups komen weer in actie op Hockenheim

2022 Clio Cup Europe, Clio Cup Eastern Europe, Clio Cup France Hockenheim

De deelnemers aan de Clio Cup Europe, Clio Cup Eastern Europe en Clio Cup France komen weer in actie terwijl ze naar het Hockenheim Circuit trekken voor de tiende meeting van het seizoen in wat een cruciale ronde zou kunnen zijn in veel titelgevechten!

De zomer blijft verzengend en de actie belooft een stormachtige aangelegenheid te worden op de locatie van de Duitse F1 Grand Prix, aangezien de kanshebbers terugkeren naar hun Clio Cups uitgerust met de 200 pk sterke 1,3-liter TCe-motor voor een weekend, wat heel goed zou kunnen beslissen over de lot van velen.

Clio Cup Europe: wie leidt halverwege het seizoen?

Hoewel drie coureurs de eerste acht races hebben gewonnen, blijft de spanning intact, aangezien vijf coureurs de leiding kunnen nemen in Duitsland. Nicolas Milan (Milan Compétition) zal proberen zijn voorsprong uit te breiden door zijn Duitse succes van vorig jaar te herhalen. Maar hij zal moeten oppassen voor zijn achtervolgers, namelijk Marc Guillot (Milan Compétition), David Pouget (GPA Racing), Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) en Anthony Jurado (Milan Compétition). Marc Guillot en Jerzy Spinkiewicz gaan op jacht naar hun eerste overwinning van het jaar, maar Tomáš Pekar (Carpek Service) zal ook proberen om weer in de strijd te komen.

Met zeven overwinningen uit acht starts, wil Jerzy Spinkiewicz voortbouwen op zijn succes in de Challengers Cup. Guillaume Maio (GM Sport) en Nikola Miljkovic (Tempo Racing Team) krijgen echter de kans om de trend te keren met een eerste overwinning. Ondertussen willen Juuso Panttila (Carpek Service), Jacopo Giuseppe Cimenes (Essecorse) en Chen Han Lin (Uniq Racing) hun spel verbeteren en eindelijk de champagne spuiten in deze steeds competitievere categorie.

De race om de titel zal ook versnellen in de Gentlemen Drivers Cup, waar Stephan Polderman (Chefo Sport) en Quinto Stefana (Milan Compétition) momenteel gelijk staan ​​op punten bovenaan, gevolgd door René Steenmetz (Chefo Sport). Hoewel ze alle drie favorieten zijn, zullen Michel Faye (GM Sport) en Horn (GPA Racing) hun voortgang proberen te bevestigen om naar de bovenste trede van het podium te marcheren en weer op het goede spoor te komen voor de tweede helft van het seizoen.

De eerste Clio Cup Frankrijk titels?

In de voorlaatste ronde van de Clio Cup Frankrijk kunnen enkele kanshebbers kampioen worden, maar niets zal zo gemakkelijk zijn als altijd in de Clio Cup!

In het algemeen klassement zal David Pouget een bijna perfect weekend moeten neerzetten, terwijl hij hoopt op een misstap van zijn rivalen onder leiding van Nicolas Milan om de titel te bemachtigen. Zijn missie om grote punten te scoren zal bijzonder moeilijk zijn, aangezien er ook een gigantische strijd is om de derde plaats in het klassement en de voorsprong van de Challengers Cup tussen Léo Jousset (Milan Compétition), Alexandre Albouy (GPA Racing), Joran Leneutre (JSB Compétition), Jerzy Spinkiewicz en Alexandre Finkelstein (GPA Racing). Als een van hen de leiding wil nemen vóór de seizoensfinale op Circuit Paul Ricard, moeten ze ook buitenstaanders Guillaume Maio en Aurélien Renet (JSB Compétition) voorblijven.

In de Gentlemen Drivers Cup zou Mathieu Rigoulet (Vic’Team) zondag de titel kunnen pakken, maar Lionel Viguier (T2CM) en Pierre Monmaneix (GPA Racing) zullen er alles aan doen om het te stoppen. Titelverdediger Laurent Dziadus (Team Lucas) zal zijn best doen om tot het einde in de strijd te blijven. Cédric Delcroix (GPA Racing), Horn, Jérémy Bordagaray (Milan Compétition), Benjamin Cauvas (GPA Racing) en Michel Faye zullen hun uiterste best doen om een ​​verrassing te creëren.

Alles om voor te spelen in Clio Cup Oost-Europa!

Clio Cup Oost-Europa leider Marc Guillot zal proberen zijn voorsprong op Tomáš Pekar, Andreas Stucki (Stucki Motorsport) en Juuso Panttila uit te breiden, maar zijn belangrijkste rivaal voor de overwinning zou heel goed zijn teamgenoot Anthony Jurado kunnen zijn, ook drie keer dit jaar zegevierde .

Als leider van de Challengers Cup, dankzij zijn reeks van vier opeenvolgende overwinningen, zal Juuso Panttila een eerste stap naar de titel proberen te zetten tegen Chen Han Lin en Henrik Seibel (Carpek Sevice), die een overwinning op eigen bodem nastreven. Tot slot hervatten de Nederlanders Rene Steenmetz en Stephan Polderman hun duel in de Gentlemen Drivers Cup, beide gelijk op punten halverwege het seizoen.

Drie coureurs die hun eerste optreden van het jaar maken, zullen het deelnemersveld vervolledigen. T2CM heeft de Zweedse Filip Sandström (T2CM), winnaar van de 2016 Renault Junior Cup Zweden en derde in Clio Cup Centraal-Europa in 2020, ingeschreven, evenals Marc Fleurance, 1997 Franse Intercontinental A-kampioen karting. De Fransman Fabien Frazao (GM Sport) zal ook zijn debuut maken, in navolging van zijn vader, een voormalig Renault 5 GT en Clio Cup-coureur in de jaren tachtig en negentig.

De drieëndertig Clio Cups in Duitsland gaan vrijdag de baan op. Beide races worden live gestreamd op de Renault Clio Series Facebook-pagina en het Renault Clio Series YouTube-kanaal.

TIMETABLE

Friday 2 September
9:55-10:35 am: Collective test 1
1:05-13:45 pm: Collective test 2
4:50-5:10 pm: Qualifying1

Saturday 3 September
11:25-11:45 am: Qualifying 2
4-4:30 pm: Race 1 (25 minutes + 1 lap) | Facebook | Youtube

Sunday 4 September
11:15-11:45 am: Race 2 (25 minutes + 1 lap) | Facebook | Youtube