David Pouget slaat toe op Magny-Cours in Clio Cup

2022 Clio Cup Series

Zaterdag racewinnaar op Magny-Cours, David Pouget (GPA Racing) deed het zondag opnieuw en versloeg Joran Leneutre (JSB Compétition) en Nicolas Milan (Milan Compétition).

Aan het einde van een race onder stormachtige luchten scoorde de zeventienjarige Joran Leneutre zijn eerste succes in de Challengers Cup, terwijl Lionel Viguier (T2CM) zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde in de Gentlemen Drivers Cup.

Net als David Pouget in Clio Cup Frankrijk, gingen ook Nico Abella (Chefo Sport) en Marc Guillot (Milan Compétition) back-to-back in Clio Cup Spanje en Clio Cup Oost-Europa.

2022 Clio Cup Series

Bij een heldere hemel versloeg David Pouget opnieuw Nicolas Milan en claimde hij zijn tweede pole position van het weekend. Challenger Joran Leneutre behaalde het beste kwalificatieresultaat uit zijn Clio Cup-carrière en eindigde als derde voor Marc Guillot en Léo Jousset (Competitie van Milaan).

De lucht begon donkerder te worden naarmate de start dichterbij kwam. David Pouget verzette zich aanvankelijk tegen de aanvallen van Nicolas Milan voordat hij toegaf bij de haarspeldbocht van Adelaide. Tegelijkertijd zakte Joran Leneutre naar de zevende plaats, terwijl Marc Guillot hiervan profiteerde om naar de derde plaats te schuiven en David Pouget inhaalde in een eerste ronde die achter de safety car eindigde na de botsing tussen Léo Jousset en Jerzy Spinkiewicz (Uniq racen).

Nicolas Milan controleerde het veld bij de herstart, maar de achtervolgersgroep gevormd door Marc Guillot, David Pouget en Alexandre Albouy (GPA Racing) hield contact. Ondertussen maakte Joran Leneutre een reeks inhaalacties om weer in de top vijf te komen voordat hij Alexandre Albouy inhaalde en een fout van Marc Guillot benutte om de derde plaats in te nemen toen het begon te regenen.

David Pouget en Joran Leneutre hielden de koploper onder steeds gladdere omstandigheden onder druk. Hun strijd bood echter een adempauze aan Nicolas Milan. David Pouget ging toch weer in de aanval en vond twee ronden later een opening.

Terwijl de regen in de afnemende minuten van de race heviger werd, behaalde David Pouget zijn tweede overwinning van het weekend, voor Challenger Joran Leneutre, die zijn spectaculaire comeback voltooide toen hij Nicolas Milan passeerde in de laatste bochten van de race. Ten vierde werd Marc Guillot op de voet gevolgd door Alexandre Albouy en Nico Abella (Chefo Sport), terwijl Alex Lahoz (Cotauto Motorsport) de intense strijd om de zevende plaats won van Aurélien Renet (JSB Compétition) en Léo Jousset. Jordi Palomeras (Team VRT) vervolledigde de top tien terwijl Lionel Viguier de Gentlemen Drivers Cup won. De Fransman nam de leiding bij de start, maar Mathieu Rigoulet (Vic’Team) heroverde zijn plek in ronde negen voordat hij een fout maakte aan het begin van de laatste ronde.

De klassementen van de wedstrijd worden opgeschort in afwachting van de resultaten van de technische keuring.

2022 Clio Cup Series

CLIO CUP FRANKRIJK

Overall winnaar David Pouget scoorde ook de dubbel in Clio Cup Frankrijk en eindigde voor Joran Leneutre en Nicolas Milan. De GPA Racing-coureur verhoogde zijn voorsprong op Nicolas Milan tot 28 punten, terwijl Joran Leneutre naar de derde plaats in het algemeen klassement schoof. Joran Leneutre won in de Challengers Cup tegen Alexandre Albouy en Aurélien Renet en staat nu slechts twee punten achter op Alexandre Albouy in deze klasse. Ten slotte profiteerde Lionel Viguier van de fout van Mathieu Rigoulet in de laatste ronde om hem de overwinning af te pakken. Na de race kreeg Mathieu Rigoulet een tijdstraf van vijf seconden voor het behalen van een voordeel buiten de baan. Pierre Monmaneix (GPA Racing) en Cédric Delcroix (GPA Racing) promoveerden één plaats en vervolledigden het podium. Ondanks het incident heeft Mathieu Rigoulet nog steeds een voorsprong van 33 punten op Jérémy Bordagaray (Team Borda Rallye) en Lionel Viguier.

CLIO CUP SPANJE

Nico Abella won zaterdag al in de Clio Cup in Spanje en zette zondag een herhalingsrun neer. De Spanjaard passeerde in ronde drie Alex Royo (Team VRT) voor de leiding. Hij ging voor de overwinning voor Alex Lahoz en Jordi Palomeras, die de hele race streden. Het was dezelfde volgorde in de Challengers Cup. Alex Royo eindigde als vierde en leidt nog steeds het algemeen klassement, maar 14 punten zijn het enige dat de top vier scheidt. Ondertussen leidt Alex Lahoz nu Jordi Palomeras met één punt en Nico Abella met vier in de Challengers Cup. Dankzij zijn vierde overwinning op rij op Joaquin Rodrigo (Vearsa Sport) voert Fabien Julia (LR Performance) nu de Gentlemen Drivers Cup aan.

CLIO CUP OOST-EUROPA

In de Clio Cup Oost-Europa behaalde zaterdag racewinnaar Marc Guillot een comfortabele overwinning op zondag voor Tomas Pekar (Carpek Service) en Andreas Stucki (Stucki Motorsport) om zijn voorsprong in het algemeen klassement te vergroten. Lin Chen Han (Uniq Racing) profiteerde van het incident van Juuso Panttila (Carpek Service) in ronde vijf om zijn eerste Clio Cup-overwinning in de Challengers Cup te behalen, voor Henrik Seibel (Carpek Service) en de Fin, en hij heeft nu het punt -leider in de categorie. Tot slot nam René Steenmetz revanche op Stephan Polderman en de twee Nederlandse coureurs van Chefo Sport verlaten dit inaugurele weekend met een gedeelde voorsprong in de Gentlemen Drivers Cup.

De volgende ontmoeting op de kalender is in Misano, waar de Clio Cup Italia van 3 tot 5 juni in actie zal komen. Deze ontmoeting zal een triple-header lanceren, aangezien deze onmiddellijk zal worden gevolgd door Valencia (10-12 juni) voor de Clio Cup Spanje en Zandvoort (17-19 juni) voor Clio Cup Europa, Clio Cup Frankrijk en Clio Cup Oost-Europa.

Photo Clément Luck / DPPI