Felice Jelmini schittert op Autodromo Enzo e Dino Ferrari d’Imola

2022 Clio Cup JELMINI Felice Imola

Vanaf de zesde plaats op de startgrid maakte Felice Jelmini (PMA Motorsport) een geweldige comeback om een ​​spannende strijd om de overwinning te pakken op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari d’Imola.

Met de overwinning voor Nicolas Milan (Competitie Milaan) en Marc Guillot (Competitie Milaan), is de Italiaan de vierde verschillende winnaar in de eerste zes races dit seizoen en neemt hij de leiding in de Clio Cup Italia, net als Nicolas Milan in de Clio Cup Europa.

2022 Clio Cup JELMINI Felice Imola

Minder dan 24 uur nadat hij de leiding had genomen in de Clio Cup Europe, zette Marc Guillot (Milan Compétition) zijn offensief voort in de kwalificatie op zondagochtend. De Fransman versloeg Nicolas Milan en David Pouget (GPA Racing) in de sessie. Anthony Jurado (Milan Compétition) en Challenger Jerzy Spinkiewicz vervolledigden de top vijf.

Op een gedeeltelijk natte baan begon de race achter de safety car. De procedure begon pas echt in de derde ronde toen Marc Guillot voor Nicolas Milan vertrok. Nadat hij voor regenbanden had gekozen, kwam David Pouget onder druk te staan ​​van zijn achtervolgers. Anthony Jurado was de eerste die hem op de Variante Alta op dezelfde banden inhaalde voordat hij werd gevolgd door Felice Jelmini en Jerzy Spinkiewicz. Er was ook genoeg actie verderop in het veld, waar Cristian Ricciarini (Essecorse) en Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport) het meeste uit hun keuze maakten om op slicks te starten om Mathieu Lannepoudenx (Milan Compétition) in te halen.

De safety car keerde terug op de baan na contact tussen Damiano Puccetti (PMA Motorsport) en Due (Oregon Team). Bij de herstart nam Nicolas Milan de leiding over van Marc Guillot. Felice Jelmini haalde ook de Fransman in bij Tosa voordat hij de leider aanviel. Na een mislukte poging vond de Italiaan de opening voordat hij zijn Clio Cup in een spectaculaire drift naar Acque Minerali gooide, waardoor Nicolas Milan de leiding kon herwinnen van een steeds compacter leidend kwartet terwijl Marc Guillot vocht met Jerzy Spinkiewicz op de uitgang van Rivazza.

Felice Jelmini vertrok opnieuw en passeerde Nicolas Milan in de voorlaatste ronde en hield zijn rivaal op afstand om zijn eerste overwinning van het jaar voor zijn thuispubliek te bezegelen. Als derde in de laatste ronde werd Jerzy Spinkiewicz één seconde bestraft voor zijn rol in een incident met Marc Guillot, die derde werd terwijl Cristian Ricciarini de overwinning in de Challengers Cup erfde. Gabriele Torelli (Faro Racing) eindigde als zesde voor Lorenzo Nicoli, Cosimo Papi (Scuderia Costa Ovest) en Nico Abella (Chefo Sport). Gentleman Driver Alex Lancellotti (Scuderia Costa Ovest) vervolledigde de top tien.

CLIO CUP EUROPA

Omdat Felice Jelmini niet deelneemt aan de Clio Cup Europe, won Nicolas Milan opnieuw in Italië, voor Marc Guillot en Cristian Ricciarini. De Fransman deed zijn titels hoop een wereld van goed, nam de leiding van de race voor zijn eigen opvolging, terwijl zijn rivalen veel verloren door te wedden op regenbanden en penalty’s te nemen.

In de Challengers Cup ziet Jerzy Spinkiewicz aan zijn zegereeks een einde komen met de overwinning voor Christian Ricciarini. De Poolse coureur breidde zijn voorsprong nog uit in de categorie waar Lorenzo Nicoli zondag het podium vervolledigde. Ondertussen pakt Stephan Polderman (Chefo Sport) de leiding in de Gentlemen Drivers Cup dankzij zijn overwinning op Luciano Gioia (Essecorse) en Rene Steenmetz (Chefo Sport).

CLIO CUP ITALIA

De winnaar van zaterdag, Felice Jelmini, maakte het twee-voor-twee in de Clio Cup Italia door te winnen voor Cristian Ricciarini en Gabriele Torelli om de kloof met zijn twee naaste rivalen in het algemeen klassement te vergroten. Als tweede algemeen won Cristian Ricciarini de Challengers Cup voor Lorenzo Nicoli en Cosimo Papi om de leiding in de klasse te nemen. Ten slotte eindigde Alex Lancellotti als tiende algemeen, vijfde in Clio Cup Italia, maar belangrijker nog, won in Gentlemen Drivers Cup voor Luciano Gioia en Andrea Argenti (SI Racing Team) in een categorie die belooft intens competitief te worden aangezien de top vijf bedekt is met slechts tien punten.

Terwijl de volgende Clio Cup Italia-bijeenkomst op 3-5 juni in Misano plaatsvindt en de volgende stop van de Clio Cup Europe op 17-19 juni in Zandvoort zal zijn, zullen binnen enkele dagen meer dan veertig deelnemers weer in actie komen in Frankrijk . Vanaf donderdag vinden op het Circuit de Nevers Magny-Cours de tweede ronde van de Clio Cup Frankrijk en de Clio Cup Spanje plaats en de eerste ontmoeting van de Clio Cup Oost-Europa!

images © DPPI / Alpine Racing