Jurado gaat weer in de aanval op de Hungaroring in Clio Cup Europa

2022 Clio Cup Europe Anthony Jurado

Winnaar van de eerste race in Boedapest van de de Clio Cup Europa, David Pouget, bevestigde zijn gemak op het Hongaarse circuit met pole position voor een drietal Milan Compétition-coureurs, Nicolas Milan, Anthony Jurado en Marc Guillot. Challenger Cup-coureur Jerzy Spinkiewicz vervolledigde de top vijf in de kwalificatie.

Na de overwinning op zaterdag te hebben verloren door een valse start, herstelde Anthony Jurado (Milan Compétition) zich zondag in stijl om te winnen voor David Pouget (GPA Racing) en Nicolas Milan (Milan Compétition), die na de Clio Cup Europa nog steeds aan de leiding staat. de Hungaroring-bijeenkomst. Pole Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) en Italiaan Quinto Stefana (Milan Competition) pakten de hoogste eer in de Challengers Cup en Gentlemen Drivers Cup.

Hoewel David Pouget in de eerste twee bochten het voordeel behield, maakte de Fransman in bocht drie contact met rivaal Nicolas Milan. De laatste slaagde erin om weer op de baan te komen om zijn race te hervatten terwijl zijn teamgenoot Mathieu Lannepoudenx (Milan Compétition) het slachtoffer werd van een botsing met Alessandro Brigatti (Progetto E20 Motorsport), die de volgorde in het veld herschikte.

Na een safety car-periode werd de race hervat in ronde vijf. David Pouget moest de aanvallen van Anthony Jurado afslaan, die op zijn beurt op de voet werd gevolgd door Marc Guillot, terwijl Jerzy Spinkiewicz de vierde plaats overnam van Tomas Pekar (Carpek Services) voor Nicolas Milan.

In ronde zes passeerde Anthony Jurado David Pouget om de leiding te nemen, maar hij zag zijn rivaal zijn achteruitkijkspiegel vullen zonder weg te komen van een opeengepakte kopgroep waarin Nicolas Milan terrein herwon door Tomas Pekar en vervolgens Jerzy Spinkiewicz in te halen, voordat hij Marc Guillot aanviel .

Anthony Jurado en David Pouget profiteerden van de strijd achter hen om het gat te vergroten om in de laatste minuten voor de overwinning te vechten. Anthony Jurado behield zijn kalmte om te winnen voor zijn landgenoot, terwijl Nicolas Milan Marc Guillot in de voorlaatste ronde passeerde om het podium te voltooien, gevolgd door zijn teamgenoot en Challengers Cup-winnaar, Jerzy Spinkiewicz. Tomas Pekar eindigde als zesde na het weerstaan ​​van de aanvallen van Nico Abella (Chefo Sport), die Guillaume Maio (GM Sport) in de achtste ronde inhaalde. De Hongaar Gabor Tim (GM Sport) werd negende in eigen land, terwijl Juuso Panttila (Carpek Services) de top tien vervolledigde. Quinto Stefana won bij de Gentlemen Drivers en passeerde Horn (GPA Racing) met nog twee ronden te gaan. Stephan Polderman (Chefo Sport) eindigde als derde in de categorie.

CLIO CUP EUROPA

Dankzij zijn overwinning op David Pouget won Anthony Jurado ook in Clio Cup Europe. Met zijn derde plaats leidt Nicolas Milan nog steeds in het algemeen klassement, maar alles is nog om voor te spelen na de eerste vier ontmoetingen van de kalender. Jerzy Spinkiewicz verhoogde zijn aantal overwinningen in de Challengers Cup tot zeven, met zijn overwinning voor Nico Abella en Guillaume Maio. De Pool heeft nu meer dan het dubbele van de punten van zijn naaste uitdager, Guillaume Maio. Quinto Stefana won voor Horn en Stephan Polderman, aan wie de Italiaan de leiding van de Gentlemen Drivers Cup overneemt op basis van zijn aantal resultaten op de tweede plaats.

CLIO CUP OOST-EUROPA

Anthony Jurado leidde van start tot finish en behaalde zijn derde succes in vier Clio Cup Oost-Europa-optredens. Hoewel hij achter zijn teamgenoot eindigde, verhoogde Marc Guillot zijn voorsprong in het algemeen klassement door voor Tomas Pekar te eindigen. Juuso Panttila eindigde als vierde om zijn voorsprong in de Challengers Cup uit te breiden met zijn vierde opeenvolgende overwinning voor Chen Han Lin (Uniq Racing) en Henrik Seibel (Carpek Service), die werd bestraft voor zijn betrokkenheid bij een botsing met Jacopo Giuseppe Cimenes (Essecorse) . Stephan Polderman bezegelde zijn Hongaarse dubbel in de Gentlemen Drivers Cup door Rene Steenmetz te verslaan. De twee Nederlandse coureurs verlaten Boedapest op gelijke punten in de klasse.

De Clio Cup komt volgende week weer in actie op het circuit van Mugello voor een gezamenlijke ontmoeting met Clio Cup Italia en Clio Cup France. In Emilia-Romagna wordt een veld van bijna 50 auto’s verwacht.