Maar liefst zeven bokalen voor Audi R3 LMS in één weekend

2021 Audi Sport

Audi Sport Italia vierde een late titeloverwinning met de Audi R8 LMS nadat een uitspraak van de sportrechter de beslissing over het kampioenschap van 2020 had gecorrigeerd. Ondertussen verzamelde de Audi RS 3 LMS in één weekend zeven trofeeën in Noord-Amerika en Europa.


Audi R8 LMS GT3

Titelsucces in Italiaanse GT-races na 218 dagen: aan het einde van een uitgebreide juridische verduidelijking is Audi Sport Italia met Riccardo Agostini de winnaar van de Campionato Italiano Gran Turismo Sprint 2020. Dit betekent dat het team van Emilio Radaelli en Ferdinando Geri voor de tweede keer na 2011 een coureurstitel in Italië heeft gewonnen met de Audi R8 LMS. Dit werd voorafgegaan door beslissingen van verschillende instanties met betrekking tot een tijdstraf.

Audi RS 3 LMS #92 (RC Motorsport); Carlotta Fedeli

Het had Riccardo Agostini en Audi Sport-coureur Mattia Drudi de overwinning ontnomen in het tweede raceweekend van het seizoen 2020 op Mugello. Aanvankelijk oordeelde het hof van beroep van de Italiaanse vereniging ACI tegen Audi Sport Italia. Het team verwees de zaak vervolgens door naar het Italiaans Nationaal Olympisch Comité, de overkoepelende organisatie van Italiaanse sportfederaties. Tijdens een volledige juridische hoorzitting onder voorzitterschap van de voormalige Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken en EU-commissaris Franco Frattini, verwierp de betrokken kamer de tijdstraf. Agostini en Drudi pakten hun tweede overwinning van het seizoen terug. De 27-jarige Agostini won daarmee zijn tweede opeenvolgende titel in zijn debuutseizoen voor Audi na 2019. Het totaal van alle titeloverwinningen voor de Audi R8 LMS in wereldwijde coureurskampioenschappen steeg daarmee tot 83. Halverwege de huidige Het Italiaanse GT-seizoen, Agostini en collega-coureur Lorenzo Ferrari staan ​​op de tweede plaats in het kampioenschap voor Audi Sport Italia.

Audi R8 LMS GT2

Eerste exemplaar van de Color Edition afgeleverd: Audi Sport customer racing overhandigde de eerste Audi R8 LMS GT2 uit de Color Edition aan een klant. Elk van de zes sportwagens is uniek met zijn individuele kleurenschema. Matthias Kieper nam persoonlijk de GT2-racewagen in de opvallende Misano-rode kleur in Neuburg an der Donau in ontvangst. De motorsportmanager ontving het krachtigste model in het merkgamma met 470 kW (640 pk) uit handen van Dirk Spohr, Head of Customer Management bij Audi Sport customer racing.

Audi RS 3 LMS #22 (Comtoyou Team Audi Sport), Frédéric Vervisch

Audi RS 3 LMS (TCR)

Overwinning in Canada: in het nieuwe Sports Car Championship Canada behaalde het Audi-klantenteam TWOth Autosport een overwinning en nog twee podiumplaatsen. Op het Mosport-circuit won Travis Hill de TCR-klasse in de Audi RS 3 LMS in de eerste race van 40 minuten. Teamgenoot Nick Looijmans eindigde na 22 ronden als derde. In de tweede race was Travis Hill opnieuw de beste Audi-kaper. De Canadees behaalde de derde plaats in de TCR-klasse die goed gevuld was met tien kanshebbers.

Twee trofeeën in Italië: in de Italiaanse Coppa Italia Turismo grassroots-raceserie behaalden de Audi-klantenteams twee trofeeën tijdens het vierde raceweekend. Alfredo de Matteo was in de eerste race de beste van vier coureurs van een Audi RS 3 LMS op het circuit van Vallelunga. Hij kwam na 14 ronden als tweede over de finish. In de tweede race behaalde Carlotta Fedeli het beste resultaat voor de RS 3 LMS op de derde plaats.

Tweede plaats in Le Castellet: In de Franse Ultimate Cup Series behaalde het AC Motorsport-team de tweede plaats tijdens het derde raceweekend. De Belg Mathieu Detry en de Fransman Stéphane Perrin deelden de Audi RS 3 LMS in de endurancerace in Le Castellet. Na vier uur waren ze de enige van de vijf achtervolgende teams in de UTCR-klasse die met 94 ronden dezelfde afstand wist af te leggen als de winnaars.

Podiumfinish in Litouwen: Op het circuit van Palanga aan de Litouwse Oostzee vierde het klantenteam van Inter Rao Lietuva by Texaco een podiumplaats met de Audi RS 3 LMS. Het coureurstrio Mindaugas Varža, Egidijus Valeiša en Justas Jonušis eindigde de tien uur durende Baltic TCR Trophy-race genaamd Aurum 1006 km Lenktynes ​​op de tweede plaats in hun klasse.

Datumverschuiving in het FIA WTCR: De vierde ronde van de WTCR – FIA World Touring Car Cup op het circuit van Adria, die oorspronkelijk gepland stond voor 30 juli tot 1 augustus, wordt uitgesteld. Dit elimineert de datumconflict met de Spa 24 Hours. Audi Sport-coureur Frédéric Vervisch zou in Italië van start gaan als vaste deelnemer aan het FIA WTCR en staat dus niet in de line-up voor de klassieker in de Ardennen. “Zelfs als Fred nu op korte termijn beschikbaar komt, houden we vast aan onze aangekondigde line-up voor Spa”, zegt Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing. “Fred is een uitstekende coureur die in 2019 al de 24-uursraces in Dubai en op de Nürburgring met ons heeft gewonnen. Hij is en blijft een integraal onderdeel van ons team en zal nog veel meer kansen krijgen om voor ons te vechten voor overwinningen in endurance races in de toekomst.”

Komt volgende week

23–25/07 Lausitzring (D), ronde 2, DTM

23-25/07 Lausitzring (D), ronde 2, DTM Trophy

23–25/07 Spa (B), ronde 4, GT2 European Series

23–25/07 Spa (B), ronde 4, GT4 Frankrijk

23–25/07 Grobnik (HR), ronde 4, Eset Cup

23–25/07 Grobnik (HR), ronde 4, TCR Oost-Europa

24-25/07 Spa (B), ronde 4, Britse GT

24-25/07 Igora Drive (RUS), ronde 3, TCR Rusland

24-25/07 Imola (I), ronde 4, TCR Italië

24-25/07 Curitiba (BR), ronde 2, TCR Zuid-Amerika

24-25/07 Sugo (J), ronde 3, TCR Japan

24-25/07 Imola (I), ronde 4, International GT Open