Nicolas Milan slaat als eerste toe in de Clio Cup

2022 Clio Cup Europe, Clio Cup Eastern Europe, Clio Cup France Hockenheim

De start van de tweede helft van het Clio Cup-seizoen ging in het voordeel van Nicolas Milan (Competitie Milaan). Terwijl Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) de snelste was in de ochtendregen.

Nicolas Milan kreeg de overhand in de zon, voor teamgenoot Anthony Jurado (Milan Compétition) en de Poolse Challenger om zijn voorsprong in de Clio Cup Europa te vergroten. Milan Compétition won ook de Gentlemen Drivers Cup met dank aan Jérémy Bordagaray.

Na hun zomerstop waren de deelnemers vrijdag weer op de baan op Hockenheim. Anthony Jurado en Nicolas Milan waren de eersten die hun vaardigheden in de praktijk lieten zien, voordat de laatste in de eerste kwalificatiesessie het snelst was om de startopstelling voor de race van zondag vast te stellen. Zaterdag waren de omstandigheden radicaal anders en Jerzy Spinkiewicz maakte van de gelegenheid gebruik om zijn eerste poleposition voor de Clio Cup in te nemen op het kletsnatte Duitse circuit.

2022 Clio Cup Europe, Clio Cup Eastern Europe, Clio Cup France Hockenheim

Voor zijn eerste start in poleposition draaide Jerzy Spinkiewicz een beetje door zijn wielen bij het uitvallen van de lichten. De Pool-winnaar behield het voordeel in bocht één, maar Nicolas Milan wist Anthony Jurado te verslaan om de poleman in te halen, die hij inhaalde op de Parabolika. Anthony Jurado deed hetzelfde bij de haarspeldbocht, waarna hij zijn landgenoot bedreigde tot een safety car-periode na een botsing tussen Horn (GPA Racing) en Michel Faye (GM Sport).

De race hervat in de volgende ronde. Nicolas Milan behield de leiding, maar de achtervolgers gebruikten de diepgang om dicht bij de titelhouder van de Clio Cup Europe te blijven. De leider kreeg echter een pauze in de vierde ronde met een nieuwe safety car-periode om de Clio Cup of Horn te wissen, die vastzat in het grind na contact met Lionel Viguier (T2CM).

Toen de Renault Mégane safety car van het circuit kwam, vond Anthony Jurado in ronde zes een opening om Nicolas Milan te passeren voor de leiding. Jerzy Spinkiewicz bleef nog steeds dicht achter hem hangen en profiteerde van de situatie om tussen de twee mannen te komen. Nicolas Milan nam wraak om de leiding te heroveren, terwijl David Pouget (GPA Racing) de vierde plaats overnam van Marc Guillot (Milan Compétition) in een top tien die op zijn kop stond na de herstart.

Net als Nicolas Milan eerder in de race, zag Anthony Jurado zijn pogingen om het gat te vergroten tevergeefs. De Fransman maakte ook een klein foutje bij de ingang van het stadion, waardoor zijn achtervolgers in de laatste ronden van de race konden inhalen. Nicolas Milan profiteerde ten volle om de leiding te heroveren met nog twee ronden te gaan, waarna hij de achtervolgers controleerde ondanks een licht contact met zijn teamgenoot.

Nicolas Milan won voor Anthony Jurado en de Challenger Jerzy Spinkiewicz. David Pouget en Marc Guillot eindigden net naast het podium terwijl Alexandre Albouy als zesde eindigde na een gevecht met Alexandre Finkelstein (GPA Racing), die toen met pensioen ging. Joran Leneutre (JSB Competition) klom naar de zevende plaats voor Andreas Stucki (Stucki Motorsport), Tomas Pekar (Carpek Service) en Guillaume Maio (GM Sport). Jérémy Bordagaray (Milan Compétition) was eerste onder de Gentlemen Drivers en 11e algemeen.

CLIO CUP EUROPA

Clio Cup Europe-leider Nicolas Milan verhoogde zijn voorsprong in het algemeen klassement met zijn vierde overwinning van 2022 voor Anthony Jurado en Jerzy Spinkiewicz, terwijl zijn naaste rivalen, David Pouget en Marc Guillot, de top vijf vervolledigden. Jerzy Spinkiewicz scoorde zijn achtste overwinning uit negen starts om zijn voorsprong op zijn Challengers Cup-concurrenten Guillaume Maio en Nikola Miljkovic (Tempo Racing Team) uit te breiden. Stephan Polderman (Chefo Sport) leidt nu alleen de Gentlemen Drivers Cup na zijn succes tegen Quinto Stefana (Milan Competition) en Horn (GPA Racing).

CLIO CUP OOST-EUROPA

Anthony Jurado leidde van start tot finish in de Clio Cup Oost-Europa en behaalde zijn vierde overwinning van het seizoen en staat nu derde in het algemeen klassement. De Fransman blijft het gat op leider Marc Guillot dichten, tweede voor Andreas Stucki, waarbij de Zwitserse coureur zijn duel met Tomas Pekar wint. Juuso Panttila (Carpek Service) pakte zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Challengers Cup om het gat met zijn rivalen Henrik Seibel (Carpek Service) en Lin Chen Han (Uniq Racing) te vergroten. Ook Stephan Polderman (Chefo Sport) deed het goed in de Gentlemen Drivers Cup nadat zijn teamgenoot René Steenmetz (Chefo Sport) kort voor de start een technisch mankement kreeg.

CLIO CUP FRANKRIJK

Nicolas Milan passeerde Jerzy Spinkiewicz voor de leiding en won voor de vierde keer in de Clio Cup Frankrijk voor de Pool en David Pouget, wiens voorsprong op zijn landgenoot nu is teruggebracht tot acht punten met nog drie races te gaan dit seizoen. Dankzij zijn overwinning in de Challengers Cup is Jerzy Spinkiewicz weer in de race voor de categorietitel die nu wordt geleid door Alexandre Albouy, tweede op zaterdag voor Joran Leneutre. Jérémy Bordagaray domineerde de actie en pakte zijn tweede overwinning in de Gentlemen Drivers Cup. Met de podiumplaatsen van Laurent Dziadus (Team Lucas) en Pierre Monmaneix (GPA Racing) worden de gaten ook kleiner achter de klasseleider Mathieu Rigoulet (Vic’Team).

Collective tests 1 – Collective tests 2 – Qualifying 1 – Qualifying 2 – Starting grid – Race 1 – Clio Cup Europe – Clio Cup Eastern Europe – Clio Cup France

De Clio Cup komt zondag weer in actie voor race twee van het weekend in Hockenheim. Nicolas Milan, die vrijdagavond poleposition won, start om 11.15 uur voor Marc Guillot en Jerzy Spinkiewicz. De race wordt live gestreamd op de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de Renault Clio Series.