Porsche teams klaar voor GT Super Sprint Challenge-ronde in Zhuzhou

2021 Porsche GT Super Sprint Challenge

Vijf Porsche-inzendingen nemen het tegen elkaar op in de derde ronde van de inaugurele GT Super Sprint Challenge (GTSSC) wanneer de serie naar het Zhuzhou International Circuit reist.

Porsche is dit weekend zowel in de GT3- als in de GTC-klasse vertegenwoordigd. Beide ronden van de serie zijn tot nu toe gehouden in Shanghai, waarbij Zhuhai de vierde ronde zal organiseren voordat hij terugkeert naar de locatie van de Formule 1 Chinese Grand Prix voor de seizoensfinale.

Het Zhuzhou International Circuit, voltooid in 2019 en gelegen in de provincie Hunan in China, is 3,77 kilometer lang en bevat 14 bochten. Naast GTSSC zal het circuit ook de rondes 10-12 van de 2021 Porsche Carrera Cup Asia (PCCA) organiseren, gepresenteerd door AximTrade in oktober.

2021 Porsche GT Super Sprint Challenge

PCCA Pro-Am racewinnaar en 2019 GTC China GT-kampioen Zhou Bihuang zal zijn GTSSC-debuut maken en strijden in de #68 Porsche 911 GT3 R voor Team 777 by ClimaxRacing in de GT3-klasse. Vanwege eerder afgesproken zakelijke verplichtingen zal hij alleen deelnemen aan testen en kwalificeren.

Het Duitse merk zal vier vertegenwoordigers hebben in de GTC-klasse, die allemaal debuteren in de serie. Li Jia, zesvoudig PCCA Am-podiumplaats in 2021, zal zijn eerste optreden in het kampioenschap maken in de #828-machine van Silver Rocket, terwijl Jeffrey Zee ook racet voor 69 Racing in de #69-auto.

Jason Chen begint zijn GTSSC-carrière in de #99 Porsche 911 GT3 Cup, met Freya Deng aan het stuur van de #23-auto van TRT Racing.

Alexandre Gibot, Managing Director Porsche Motorsport Asia Pacific Ltd.: “Het GT Super Sprint Challenge-seizoen is nu in volle gang en blijkt een geweldige serie te worden. Ik ben opgewonden om het kampioenschap naar een nieuwe locatie in Zhuzhou te zien reizen en hoop dat het competitieniveau hoog blijft. Het is ook geweldig om te zien hoe coureurs zich aangetrokken voelen tot GTSSC en hun seriedebuut maken met Porsche. We wensen de deelnemers van dit weekend het allerbeste.”

Jeffrey Zee, #69 Porsche 911 GT3 Cup: “Net als veel andere coureurs zal dit weekend mijn eerste bezoek aan het Zhuzhou International Circuit zijn. Het ziet eruit als een geweldige baan, dus ik heb er zin in om eropuit te gaan, mezelf vertrouwd te maken met de lay-out en de omstandigheden en te genieten van een veilig en leuk evenement. ”