Succesvolle comeback voor Felice Jelmini in Clio Cup Europe

2021 ENAULT CLIO CUP EUROPE,

Winnaar Clio Cup Italia 2019 Felice Jelmini (PMA Motorsport) keerde met succes terug in de discipline met de pole position en overwinning in de eerste race van de Clio Cup Europe op de Red Bull Ring.

De Italiaan werd op het podium vergezeld door David Pouget (GPA Racing) en Marc Guillot (Milan Compétition), die beiden een goede dag beleefden in hun titelcampagne toen hun rivaal Nicolas Milan (Milan Compétition) zaterdag als veertiende eindigde.


Felice Jelmini gaf vanaf het begin van het weekend het tempo aan door de eerste twee oefensessies te domineren. Alessandro Sebasti Scalera (Milan Competition) nam het over in de laatste sessie, maar de PMA Motorsport-coureur won de pole met meer dan 0,7s.

Felice Jelmini startte vanaf pole voor Marc Guillot, Andreas Stucki (Stucki Motorsport), David Pouget en Tomas Pekar (Carpek Services) in een top-vijf van vier verschillende nationaliteiten. Ondertussen startte Nicolas Milan als zesendertigste nadat hij een technisch probleem had ondervonden dat hem verhinderde deel te nemen aan de kwalificatiesessie.

Bij de start hield Felice Jelmini de leiding en behield zijn leiderschap voordat hij een gat sloeg naar het achtervolgende peloton, nu vergezeld door Gabriele Torelli (Faro Racing). In ronde vier werd de safety car gebeld nadat Andreas Stucki was uitgeschakeld.

De race werd korte tijd hervat omdat de procedure twee ronden later opnieuw werd geneutraliseerd na het incident waarbij Horn (GPA Racing) in bocht één met pensioen ging. Terwijl Felice Jelmini de twee herstarts controleerde, werden de gevechten achter hem heviger. In ronde tien vond David Pouget de opening op Marc Guillot om naar de tweede plaats te gaan, terwijl Anthony Jurado (Milan Competition) in de eerste bocht Gabriele Torelli tegenkwam in de remzone. De Italiaan raakte de vangrail en de safety car was weer nodig terwijl de Fransman de zwarte vlag te zien kreeg.

De race werd hervat voor de laatste ronde. Felice Jelmini weerstond de aanvallen van zijn achtervolgers en pakte de overwinning bij zijn terugkeer in de Clio Cup, voor David Pouget en Marc Guillot. Filippo Berto (Oregon Team) won zijn duel met Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport) en eindigde als vierde en beste Challenger voor zijn landgenoot. Tomas Pekar en Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) werden gevolgd door Antonio Herrerias (Chefo Sport), die achtste eindigde bij zijn Clio Cup-debuut. Kevin Jimenez (GPA Racing) en Paolo Maria Silvestrini (Progetto E20 Motorsport) completeerden de top tien voor Lionel Viguier (TB2S), die de Gentlemen Drivers Cup won.

In het algemeen klassement verhoogde David Pouget zijn voorsprong tot 34 punten van Nicolas Milan, terwijl Marc Guillot zijn derde plaats algemeen consolideerde met 83 punten van de leider. Als vierde vandaag in de Challengers Cup, breidde Kevin Jimenez (GPA Racing) ook zijn voorsprong in de categorie uit, terwijl de gaten kleiner worden in de Gentlemen Drivers Cup, nog steeds geleid door Horn.

groep A

Felice Jelmini deed de dubbel door Marc Guillot te verslaan, wiens resultaat zijn voorsprong op de top van het algemeen klassement verhoogde. Achter de twee mannen versloeg Filippo Berto Lorenzo Nicoli om te winnen en de leiding te nemen in de categorie Challengers.

Vanaf de laatste rij stormde Alessio Sebasti Scalera door het veld om in ronde zeven de Gentlemen-leiding van Due (Oregon Team) over te nemen. Met de overwinning breidt de Italiaanse coureur zijn voorsprong uit op Quinto Stefana (Oregon Team), die vandaag als derde eindigde.

Groep C

Marc Guillot pakte zijn derde opeenvolgende overwinning met een dominante overwinning voor Tomas Pekar, die profiteerde van de fout van Andreas Stucki om naar de tweede plaats te stijgen, terwijl Jerzy Spinkiewicz het podium completeerde. De Pool zette een grote stap in de richting van de Challengers-kroon door zijn naaste rivalen Mariano Alonso (GPA Racing) en Henrik Seibel (Carpek Services) te verslaan.

Ondertussen moest Lionel Viguier als zevende eindigen tussen de Gentlemen Drivers-deelnemers in de Clio Cup Europe om de Gentlemen’s Group C-titel te behalen. De Franse coureur zette een solide prestatie neer met zijn derde overwinning op het Europese toneel om de titel te behalen met nog drie races te gaan en de eerste coureur te worden die gekroond werd in het Clio Cups-seizoen 2021!

De Clio Cup Europe komt zondag weer in actie voor de kwalificatie om 9.40 uur voor race twee op de Red Bull Ring, die om 16.20 uur van start gaat.