Thriller in Monza tijdens Clio Cup Europe met winst voor Gabriele Torelli

2021 RENAULT CLIO CUP

Gabriele Torelli (Faro Racing) is de derde verschillende winnaar geworden in slechts vier races dit seizoen in de Clio Cup Europe. Als vierde op de startgrid passeerde de Italiaanse coureur David Pouget (GPA Racing) voor de leiding in de laatste ronde. Anthony Jurado (Milan Compétition) vervolledigt het podium terwijl Kévin Jimenez (GPA Racing) eerste is in de Challengers Cup en Denis Bernardi (GPA Racing) de hoogste onderscheiding behaalt in de Gentlemen Drivers Cup.


De regenbanden van Michelin bleken de juiste keuze te zijn tijdens de kwalificatie. Nicolas Milan (Milan Competition) begon op slicks op een nog steeds natte baan ondanks de zonneschijn, maar keerde terug naar de pits om over te schakelen op gegroefde banden en versloeg de pole van Anthony Jurado en Filippo Berto (Oregon Team), die het grootste deel van de sessie hadden geleid. .

TORELLI Gabriele (ITA), Faro Racing, RENAULT CLIO CUP EUROPE, portrait POUGET David (FRA) GPA Racing, RENAULT CLIO CUP EUROPE, portrait during the 2nd round of the Clio Cup Europe 2021, from April 30 to May 2, 2021 on the Autodromo Nazionale di Monza, Italy – Photo Grégory Lenormand / DPPI

Bij de start hield Nicolas Milan de leiding vast voor Anthony Jurado en David Pouget, die van de vijfde plaats op de grid opschoven naar de derde plaats. Federico Scionti (Scuderia Costa Ovest), Gabriele Torelli en Filippo Berto volgden vlak achter hen, allemaal voor een druk middenveld.

De top zes brak snel weg van de rest van het veld en gebruikte de diepgang om meerdere keren van positie te wisselen. Anthony Jurado nam de leiding in de tweede ronde voordat hij twee ronden later werd ingehaald door David Pouget. Gabriele Torelli profiteerde ook van deze situatie om de Fransman te volgen terwijl Nicolas Milan en Simone Di Luca (Faro Racing) halverwege de race moesten stoppen.

De strijd om de overwinning werd een duel tussen David Pouget en Gabriele Torelli. Na een beetje achteruit te zijn gegaan, zette Gabriele Torelli de raceleider onder druk voordat hij in de laatste ronde zijn beslissende zet deed. Ondanks de tegenaanval van David Pouget in de Parabolica hield Gabriele Torelli 0.247 seconden vast voor de overwinning op eigen bodem.

Anthony Jurado pakte zijn tweede podiumresultaat van het weekend door als derde te eindigen voor Marc Guillot (Milan Compétition), die in acht ronden van de 23e naar de vierde plaats ging nadat hij vanmorgen in de kwalificatie de verkeerde bandenkeuze had gemaakt.

Als vijfde bij de schijven kreeg Filippo Berto een straf van tien seconden voor het overschrijden van de witte lijn bij de uitgang van de pit. Federico Scionti erfde de vijfde plaats en Kévin Jimenez de overwinning in de Challengers Cup. Met acht overall behaalde Denis Bernardi de eerste plaats in de Gentlemen Drivers Cup. Hij werd in de top tien gevolgd door Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport) en Massimiliano Danetti (PMA Motorsport).

In het algemeen klassement van de Clio Cup Europa breidt David Pouget zijn voorsprong uit, want hij heeft nu 40 punten voorsprong op Anthony Jurado en 47 punten op Nicolas Milan. Zijn teamgenoot Kévin Jimenez heeft hetzelfde gedaan in de Challengers Cup, terwijl Denis Bernardi zich bij Lionel Viguier voegt in het Gentlemen Drivers Cup-klassement.

10 NICOLI Lorenzo (ITA), Progetto E20 Motorsport, RENAULT CLIO CUP EUROPE, action 72 JIMENEZ Kevin (FRA), GPA RACING, RENAULT CLIO CUP EUROPE, action during the 2nd round of the Clio Cup Europe 2021, from April 30 to May 2, 2021 on the Autodromo Nazionale di Monza, Italy – Photo Grégory Lenormand / DPPI

Groep A

Overall racewinnaar Gabriele Torelli won ook in groep A voor de Fransen Anthony Jurado en Marc Guillot. Dankzij zijn sterke optreden tijdens zijn verjaardagsweekend verlaat Anthony Jurado Monza met een voorsprong van zes punten op de racewinnaar van vandaag.

Hoewel hij de overwinning in de Challengers Cup van de Clio Cup Europe niet pakte vanwege zijn penalty, wist Filippo Berto de leiding in groep A te behouden tegen Lorenzo Nicoli en Giuseppe Cirò (Progetto E20 Motorsport). Door zijn overwinning vandaag verkleint hij het gat naar vier punten van Lorenzo Nicoli.

Quinto Stefana (Oregon Team) werd ook bestraft na de race, maar won toch in de Gentlemen Drivers Cup voor Sebasti Scalera (Milan Compétition) en «Due» (Oregon Team). Hij heeft nu een voorsprong van zeven punten op zijn landgenoot Alessandro Sebasti Scalera, voorafgaand aan de volgende ontmoeting voor Groep A in Misano (4-6 juni).

Race 2 – Klassement Clio Cup Europa – Klassement Clio Cup Groep A

De deelnemers van de Clio Cup Europe komen aanstaande donderdagavond weer in actie voor de eerste vrije trainingen van de derde meeting van het seizoen op Circuit Nevers Magny-Cours (6-9 mei). Bijna 40 coureurs in groep B en D zullen klaar zijn om te strijden in Bourgondië.