Titelstrijd Clio Cup nog onbeslecht op Red Bull Ring

2022 Clio Cup Europe Red Bull Ring

Na weer een race boordevol actie op de Red Bull Ring in de Clio Cup series, houdt Gabriele Torelli (Faro Racing) de uitdagingen van Anthony Jurado (Milan Compétition) – die als elfde op de grid startte – en Challenger Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) af.

Met de tegenslagen van een groot aantal kanshebbers, zijn alle titels nog steeds in het spel op weg naar de laatste drie ontmoetingen van het Clio Cup-seizoen 2022!

Acht dagen na zijn eerste poleposition in de Clio Cup op Hockenheim deed Jerzy Spinkiewicz het deze zondagochtend opnieuw op de Red Bull Ring door Gabriele Torelli en Marc Guillot (Milan Compétition) te verslaan.

2022 Clio Cup Europe Red Bull Ring

Net als afgelopen zaterdag kwam de Pool traag van de lijn en zakte hij achter de Italiaanse en de Franse coureurs. In dit hectische veld van veertig deelnemers baande Nicolas Milan (Milan Compétition) zich van de negende naar de vierde plaats, terwijl Felice Jelmini (PMA Motorsport) na een rit door het grind van de vijfde naar de dertiende plaats zakte. De safety car werd in de openingsronde ingezet om de auto’s van Alessandro Brigatti (Progetto E20 Motorsport) en Vittorio Zadotti (Scuderia Costa Ovest) uit de grindbakken te kunnen halen.

De herstart was van korte duur, met de tweede safety car-periode slechts vijf bochten later, na een botsing tussen Nikola Miljkovic (Tempo Racing Team) en David Pouget (GPA Racing) die de Fransman uitschakelde. Er waren echter veel positiewisselingen, waarbij de poging van Jerzy Spinkiewicz op Marc Guillot in het voordeel was van Gabriele Torelli.

De Italiaan controleerde de aanvallen van zijn rivalen toen de race in ronde zeven werd hervat. Na een mislukte poging had Jerzy Spinkiewicz zijn spiegels vol met Nicolas Milan, die onder druk werd gezet door Anthony Jurado. De show ging verder met ongelooflijke gevechten met vijf auto’s om de vijfde plaats, gewonnen door Felice Jelmini tegen Marc Guillot, Andreas Stucki (Stucki Motorsport), Tomas Pekar (Carpek Service), Juuso Panttila (Carpek Service) en Gabor Tim (GM Sport).

Het leidende kwartet maakte hiervan gebruik om zich terug te trekken. In ronde negen viel Jerzy Spinkiewicz Gabriele Torelli opnieuw aan, maar Anthony Jurado kwam tussen de twee in terwijl Nicolas Milan toekeek. De leider van de Clio Cup Europe had een gecompliceerd einde van de race met een te ambitieuze zet die hem ertoe bracht door het grind te gaan. De man met dertien Clio Cup-titels was nog niet uit het bos, want hij kreeg later een boete voor het niet respecteren van de limieten van de baan.

Ondanks aanhoudende druk van zijn rivalen, heeft Gabriele Torelli het prima gedaan door zijn voorsprong te verdedigen tegen Jerzy Spinkiewicz en vervolgens Anthony Jurado in de laatste momenten van de race. De coureur van Faro Racing ging voor de overwinning voor Anthony Jurado en Jerzy Spinkiewicz, die de hoogste eer behaalden in de Challengers Cup. Na een moeizame eerste ronde klom Felice Jelmini op naar de vierde plaats terwijl Gabor Tim zijn duel met Marc Guillot won om de vijfde plaats. Tomas Pekar kwam naar huis op de zevende plaats, gevolgd door Cristian Ricciarini (Essecorse), Nico Abella (Chefo Sport) en Jacopo Giuseppe Cimenes (Essecorse). Ondertussen won Stephan Polderman (Chefo Sport) de categorie Gentlemen Drivers na een spannende strijd met Quinto Stefana (Milan Compétition).

CLIO CUP EUROPA

Nadat hij Jerzy Spinkiewicz had ingehaald met nog vier ronden te gaan, behaalde Anthony Jurado zijn zesde overwinning in twaalf races voor de Pool en Marc Guillot. De drie mannen profiteerden van de pensionering van David Pouget en de problemen van leider Nicolas Milan om voor het laatste derde deel van het seizoen weer in de strijd te komen. Hoewel hij nog steeds op jacht is naar een eerste eindzege, pakte Jerzy Spinkiewicz zijn tiende overwinning in de Challengers Cup dit seizoen, voor Cristian Ricciarini en Nico Abella. De Pool krijgt volgende maand in Monza voor het eerst de kans om de titel te pakken. Ondertussen won Stephan Polderman opnieuw in de Gentleman Driver’s Cup voor Quinto Stefana om zijn voorsprong in de klasse verder uit te breiden, terwijl Horn (GPA Racing) het podium vervolledigde.

CLIO CUP OOST-EUROPA

Ondanks zijn afgelegen positie op de grid, behaalde Anthony Jurado zijn tweede overwinning in de Clio Cup Oost-Europa in Oostenrijk. De Fransman slaat de seizoensopener in Magny-Cours over en komt aan in Monza, slechts 25 punten achter Marc Guillot, de tweede vandaag. Ten derde is Tomas Pekar nu de enige concurrent die het Milan Compétition-duo de titel kan ontnemen. Juuso Panttila was betrokken bij een aanrijding met Cosimo Papi (Scuderia Costa Ovest) en miste zijn kans om de Challengers Cup veilig te stellen voor de seizoensfinale. Zondagwinnaar Lin Chen Han (Uniq Racing) is zijn enige overgebleven uitdager, aangezien Henrik Seibel (Carpek Service) niet langer in de race is voor de titel. In de Gentlemen Drivers Cup domineerde Stephan Polderman opnieuw het verloop, maar zijn teamgenoot René Steenmetz (Chefo Sport) blijft goed geplaatst in geval van een misstap van zijn teamgenoot op Monza.

CLIO CUP ITALIA

Terwijl Felice Jelmini aan het begin van het seizoen domineerde met vier opeenvolgende overwinningen in de Clio Cup Italia, heeft Gabriele Torelli zijn lot in handen genomen na de zomerstop. De coureur van Faro Racing, die overall won, heeft geprofiteerd van zijn succes bij de Italiaanse concurrenten om de leiding te nemen in het algemeen klassement met een marge van zes punten op zijn rivaal. Als derde overall vandaag won Cristian Ricciarini in de Challengers Cup in een race die werd gekenmerkt door talrijke leiderswisselingen, voor Jacopo Giuseppe Cimenes en William Mezzetti (Progetto E20 Motorsport) om een ​​lichte voorsprong te nemen in de categorie. Ten slotte won Quinto Stefana zijn zesde opeenvolgende race tegen zijn naaste rivalen Daniele Pasquali (Tuder Motorsport) en Due (Oregon Team) om een ​​stap dichter bij de titel van de Gentleman Driver’s Cup te komen.