Zeges Jurado in Clio Cup Europe – Titel voor Milan

Clio Cup 2022 Paul Ricard Anthony Jurado

Anthony Jurado (Milan Compétition) werd na zijn overwinning op zaterdag de leider van de Clio Cup Europe en herhaalde dat op zondag na een adembenemend gevecht met teamgenoten Nicolas Milan en Marc Guillot op Circuit Paul Ricard.

Terwijl de Franse coureur zijn voorsprong op het Europese toneel consolideerde, versloeg Nicolas Milan de kansen om zijn achtste Clio Cup France-titel en zijn 14e in de Clio Cup te winnen! Er werden nog twee Clio Cup Frankrijk-titels beslist, met Alexandre Albouy (GPA Racing) die de Challengers Cup won en Mathieu Rigoulet (Vic’Team) de Gentlemen Drivers Cup!

Clio Cup 2022 Paul Ricard Anthony Jurado

Het duel tussen Anthony Jurado en David Pouget (GPA Racing), dat vrijdag begon, werd hervat in de kwalificatie en de rollen waren opnieuw omgedraaid, waarbij David Pouget Anthony Jurado met 0,032s versloeg voor de poleposition in race 2. Alexandre Finkelstein (GPA Racing) en Léo Jousset (Milan Compétition) deelden de tweede startrij voor Nicolas Milan.

David Pouget behield meteen de leiding vanaf de pole, terwijl Anthony Jurado minder succesvol was en achter Alexandre Finkelstein gleed. Verder terug verloor Léo Jousset van Nicolas Milan, Marc Guillot en Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) in een openingsronde zonder incidenten.

Clio Cup Frankrijk leider David Pouget controleerde de situatie door te profiteren van de strijd tussen zijn teamgenoot Alexandre Finkelstein en Anthony Jurado om het gat te vergroten. De race en de strijd om de Clio Cup France-titel veranderden echter in de derde ronde. David Pouget had een probleem met de versnellingsbak en vertraagde in de pitlane voordat hij met pensioen ging, terwijl het Milan Compétition-trio van Anthony Jurado, Nicolas Milan en Marc Guillot de betere van Alexandre Finkelstein kreeg.

In deze kopgroep viel Nicolas Milan in ronde vier als eerste aan. Anthony Jurado nam twee ronden later wraak voordat zijn teammanager antwoordde terwijl Marc Guillot toekeek, en een groep van zeven coureurs streden om de vierde plaats.

Geanimeerd door gedurfde manoeuvres en gedurfde pogingen, intensiveerden de verschillende gevechten tot de geblokte vlag. Anthony Jurado bezegelde de overwinning met een pass voor de leiding in de voorlaatste ronde. De leider van de Clio Cup Europa won voor Nicolas Milan, gekroond in Clio Cup Frankrijk, en Marc Guillot. Alexandre Finkelstein eindigde als vierde algemeen en zegevierde in een epische strijd om de eer in de categorie Challengers, waarbij hij Joran Leneutre (JSB Compétition) inhaalde, terwijl Jerzy Spinkiewicz in de laatste kilometers de zesde plaats overnam van Léo Jousset. Nikola Miljkovic (Tempo Racing Team), Nico Abella (Chefo Sport) en Adrian Schimpf (Cotauto Motorsport) vervolledigden de top tien, terwijl Jérémy Bordagaray (Milan Compétition) zijn tweede overwinning van het weekend behaalde bij de Gentlemen Drivers.

Clio Cup 2022 Paul Ricard Anthony Jurado

CLIO CUP EUROPA

Dankzij zijn prestatie pakte Anthony Jurado zijn negende overwinning van het seizoen in de Clio Cup Europe voor zijn teamgenoten en naaste achtervolgers, Nicolas Milan en Marc Guillot. Met dit succes zal de inwoner van Montpellier in een gunstige positie de seizoensfinale op Circuit de Barcelona-Catalunya ingaan. David Pouget kan nog steeds de titel pakken, maar heeft zijn lot niet meer in de hand. Jerzy Spinkiewicz, die al de Challengers Cup won, won zaterdag net als Nikola Miljkovic en Nico Abella. Ten slotte heroverde Stephan Polderman (Chefo Sport) de leiding in de Gentlemen Drivers Cup door de wedstrijd in zijn categorie te domineren tegen zijn laatst overgebleven rivalen, Quinto Stefana (Milan Compétition) en Rene Steenmetz (Chefo Sport).

CLIO CUP FRANKRIJK

Nicolas Milan deed wat nodig was na de pensionering van David Pouget om zijn achtste Franse Clio Cup-titel en derde op rij te winnen. De Lot-et-Garonne-coureur en teambaas heeft nu 14 titels op zijn naam staan ​​en won voor Challengers Alexandre Finkelstein, Joran Leneutre en Jerzy Spinkiewicz. Ondanks een pitstop aan het einde van de tweede ronde won Alexandre Albouy de Challengers Cup met drie punten voorsprong op Joran Leneutre. Jérémy Bordagaray verdubbelde in de Gentlemen Drivers Cup voor Pierre Monmaneix (GPA Racing) en Mathieu Rigoulet, die de titel wisten te veroveren ondanks een botsing met Cédric Delcroix (GPA Racing)!

Clio Cup 2022 Paul Ricard POUGET David

CLIO CUP SPANJE

Nico Abella won de Clio Cup Spanje nadat hij bij de start de leiding had genomen en hij was in perfecte vorm voor de seizoensfinale in Barcelona. De Spanjaard won voor Adrian Schimpf en Alex Lahoz (Cotauto Motorsport) en onttroonde daarmee Alex Royo (Team VRT), die vandaag zesde werd, van de leiding in het algemeen klassement. Nico Abella verstevigde ook zijn voorsprong op zijn rivalen in de Challengers Cup. Ondertussen pakte de Fransman Fabien Julien (LR Performance) een dubbele overwinning in de Gentlemen Drivers Cup en pakte hij de titel tegen Joaquin Rodrigo (Vearsa Sport).

Tijdens de veertiende en laatste meeting van het seizoen van de Clio Cup Series 2022 zullen de deelnemers van de Clio Cup Europe, Clio Cup Italia en Clio Cup Spain het tegen elkaar opnemen op het Circuit de Barcelona-Catalunya van 11-13 november.

Images © Marc de Mattia / DPPI