Teambaas Max Verstappen ziet actie Lewis Hamilton als ondoordacht tijdens Grand Prix van Groot-Brittannië

F1 2021 Christian Horner Red Bull Racing Silverstone

De zware crash die Max Verstappen zondag beleefde tijdens de openingsronde van de Britse Grand Prix blijft de gemoederen bezighouden. De Nederlander schoot na een touché met Mercedes coureur Lewis Hamilton op hoge snelheid van de baan en belande in de muur bij Copse. De impact van de crash had maar liefst 51 G-krachten op Verstappen die vooralsnog naar eigen zeggen in orde bleek te zijn na een uitvoerige check in het medisch centrum. Teambaas Christian Horner kan er maar niet over uit dat Hamilton de inhaalaktie zwaar onderschat had

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, laat na de Grand Prix van Groot-Brittannië weten: “Dit is een ongelooflijk moeilijke manier om het Britse Grand Prix-weekend af te sluiten. Het spreekt voor zich dat we allemaal dankbaar zijn dat Max uit de auto kon stappen, ondanks het feit dat hij later uit voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht. Hier verblijft hij momenteel ter observatie.”

“Ik heb de beelden vele malen bekeken en ik kan me nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat het een ondoordachte actie was van Lewis door te willen inhalen in Copse, een van de snelste bochten in dit wereldkampioenschap. Het is ook aan het punt waarop ze elkaar raakten te zien dat hij niet echt naast Max zat: linksvoor bij Lewis en rechtsachter bij Max. Het resulteerde in een impact van 51G voor Max. We houden contact met zowel hem als Jos en zullen later vandaag een update geven.”

“Voor Checo was het ook geen gemakkelijke middag. Nadat hij vanuit de pitstraat was gestart en al snel door het veld was opgerukt, kwam hij vast te zitten in een DRS-trein in het middenveld, waardoor zijn banden snel sleten. Daarom besloten we om hem tegen het einde van de race nog een pitstop te laten maken en zo de snelste raceronde veilig te stellen.”

“We hebben nog een kleine voorsprong in beide kampioenschappen en je kunt er zeker van zijn dat, zodra we de tijd hebben gehad om na te denken over vandaag, dit weekend alleen maar meer zal bijdragen aan onze strijd om het kampioenschap.”