Dylan Pereira pakt pole positie Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring

Porsche 911 GT3 Cup, Dylan Pereira (L), Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg 2021

Een lange droge periode is voorbij voor Dylan Pereira op de Red Bull Ring: de Luxemburger draaide de snelste ronde tijdens de kwalificatie voor ronde drie van de Porsche Mobil 1 Supercup. Het was passend dat hij voor het eerst in bijna een jaar de pole position wist te veroveren op de thuisbasis van zijn BWT Lechner Racing-team.

Na de eerste twee races van het seizoen staat de regerend vice-kampioen momenteel op de 17e plaats in het klassement. “Ik ben blij dat alles eindelijk weer perfect liep. Afgelopen weekend hier in Spielberg ging het niet zo goed met mij. Sindsdien heeft mijn team hard gewerkt en heeft mijn auto nu een aanzienlijk betere afstelling”, aldus Pereira.

Dylan Pereira (L), BWT Lechner Racing, Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg 2021

De militaire atleet was slechts 0,118 seconden sneller dan Jaxon Evans (Martinet by Alméras) op het 4,318 kilometer lange Formule 1-circuit. “Toen ik met mijn tweede set banden naar buiten ging, kwamen er gele vlaggen uit, dus ik moest iets vertragen. Daarna was mijn bandenspanning niet ideaal. Als dit niet was gebeurd, had ik misschien de tijd van Dylan kunnen verslaan”, legde de Nieuw-Zeelander uit, die in de vrije training van vrijdag de snelste ronde had gemaakt aan het stuur van zijn ca. 375 kW (515 pk) Porsche 911 GT3 Cup.

Voor de Turkse Porsche Junior Ayhancan Güven was de jacht op de pole position ook op de tweede set banden niet ideaal. Ondanks dat hij het sterke kwalificatieresultaat voor de BWT Lechner Racing-ploeg afrondde met de derde snelste tijd, was hij allesbehalve gelukkig. “In mijn vliegende ronde zagen de tussentijden in de eerste twee sectoren eruit alsof ik een nieuwe toptijd zou neerzetten. Helaas heeft een collega mij in de laatste sector gehinderd.”

Porsche 911 GT3 Cup, Larry ten Voorde (NL), Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg 2021

Kampioenschapsleider Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), de winnaar van de Spielberg race van afgelopen weekend, zette de vierde tijd neer. De Duitse Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Huber), die de race van zondag vanaf de derde startrij start, won drie weken geleden een ronde van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Red Bull Ring. Naast hem staat Marius Nakken (FACH AUTO TECH) uit Noorwegen. Posities 1 tot 22 zijn minder dan een seconde van elkaar gescheiden.

Pereira viert zijn comeback op het circuit waar hij in 2020 de tweede plaats en een overwinning behaalde in de Porsche Mobil 1 Supercup. De verdedigende vice-kampioen beleeft dit seizoen daarentegen gemengde fortuinen. Race 1 in Monaco: snelste in de vrije training, ongeval in kwalificatie, laatste startplaats naar elfde plaats in de race. Race 2 afgelopen weekend in Spielberg: achtste in de kwalificatie, slechts 25ste in de race na een ongeval en tijdstraffen. “Slechts vijf punten uit twee races is niet hoe ik me de start van het seizoen had voorgesteld. Ik hoop dat ik mijn pechreeks heb doorbroken. Nu begint de achtervolging”, zei een zelfverzekerde Pereira.

Ronde drie van de Porsche Mobil 1 Supercup over 18 ronden begint op zondag (4 juli 2021) om 12:15 uur CEST. Hollywood-ster Michael Fassbender pakt het evenement aan in de VIP-auto nr. 911. De Duits-Ierse acteur, die meestal deelneemt aan de European Le Mans Series (ELMS) in een Porsche 911 RSR, maakt zijn tweede gastoptreden in de internationale merkbeker van Porsche.

De tv-zenders Eurosport en Sky Sport en de streamingdienst f1tv.formula1.com zorgen voor een live-uitzending. Fans kunnen de Porsche Mobil 1 Supercup-actie met de Porsche 911 GT3 Cup ook op elk moment volgen op de sociale netwerken Twitter (@PorscheSupercup / @PorscheRaces), Instagram (@PorscheSupercup) en Facebook (@PorscheSupercup). De volledige kwalificatieresultaten zijn te vinden op: https://motorsports.porsche.com/usa/en/article/2021/03/12/pmsc-2021-results

Kwalificatieresultaat, race 3 Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg (A)

  1. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 1.30.911 minuten
  2. Jaxon Evans (NZ/Martinet door Alméras), +0.118 seconden
  3. Ayhancan Güven (TR/BWT Lechner Racing), +0.166 seconden
  4. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), +0,239 seconden
  5. Laurin Heinrich (D/Nebulus Racing van Huber), +0,259 seconden
  6. Marius Nakken (N/FACH AUTO TECH), +0,268 seconden