Larry ten Voorde dominant in Spa-Francorchamps met dubbele zege in seizoensopener Porsche Carrera Cup Deutschland 2021

Porsche Carrera Cup Deutschland 2021 Larry ten Voorde

Snelste in de vrije training, tweemaal op pole position en winnaar van beide races – Larry ten Voorde (Team GP Elite) kende een perfecte start van het Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen.

Na zijn overwinning op vrijdag volgde de Nederlander met een nieuwe overwinning op zaterdag voor Laurin Heinrich (Duitsland / Van Berghe Huber Racing) en Christopher Zöchling (Oostenrijk / Fach Auto Tech). “Ik ben in de wolken met dit topresultaat. We hebben ons intensief voorbereid tijdens tests en dat heeft nu helemaal zijn vruchten afgeworpen. Het was belangrijk dat ik de hele wedstrijdafstand volledig geconcentreerd bleef ”, aldus ten Voorde. Tijdens de openingsronde ter ondersteuning van het FIA World Endurance Championship (WEC) op het Belgische Circuit de Spa-Francorchamps trakteerden 29 coureurs fans op aangrijpende races met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup.

Podium: Laurin Heinrich (D), VAN BERGHE Huber Racing, Larry ten Voorde (NL), Team GP Elite, Christopher Zöchling (A), FACH AUTO TECH, Porsche Carrera Cup Deutschland, Spa-Francorchamps 2021

Onder leiding van polesitter ten Voorde rolden de deelnemers bij felle zon en een buitentemperatuur van tien graden Celsius de grid op. De GP Elite-coureur versloeg Heinrich in de sprint naar de eerste bocht – maar het duel om de leiding was nog geen uitgemaakte zaak. Nadat ten Voorde bijna een tweede afstand van zijn achtervolger had gehaald, ging Heinrich verder met het dichten van het gat naar de leider naarmate de race vorderde. In de twaalfde ronde probeerde Heinrich met zijn 510 pk sterke Cup-auto uit tien Voorde’s slipstream te katapulteren, maar hij vond geen gat. Twee ronden later pakte de 24-jarige de vlag met 0,9 seconden voorsprong op Heinrich. “Kort voor de finish zag ik een kans maar helaas is het niet gelukt. Toch zijn twee tweede plaatsen voor mij een prima start van het seizoen ”, aldus de 19-jarige.”

Zöchling bezette de derde trede van het podium. “Ik wilde vanaf het begin druk uitoefenen op de koplopers, maar het lukte me alleen om het tempo de eerste paar ronden te evenaren. Uiteindelijk pakte ik cruciale punten richting het kampioenschap voor de derde plaats ”, vatte de ervaren Carrera Cup-coureur samen. Porsche Junior Ayhancan Güven (Turkije / Phoenix Racing) was tevreden met de vierde plaats: “Het was duidelijk dat ik liever verder in de ranglijst had willen staan, maar de vierde plaats is een goed resultaat na mijn pensionering op vrijdag. In de laatste ronden was er misschien meer mogelijk geweest, maar gezien het algemeen klassement wilde ik geen onnodige risico’s nemen. ” De vijfde plaats ging naar Leon Köhler (Duitsland / Nebulus Racing van Huber) voor Sandro Kaibach (Duitsland / Fach Auto Tech) en Max van Splunteren (GP Elite) uit Nederland.

Als beste rookie kwam Bastian Buus (Denemarken / Allied-Racing) als achtste over de finish op het van traditie doordrenkte circuit van 7.004 kilometer in de Belgische Ardennen. In de ProAm-klasse vierde Carlos Rivas (Black Falcon Team Textar) een dubbele overwinning: na het veiligstellen van de eerste plaats op vrijdag won de Luxemburger zaterdag opnieuw zijn divisie voor Georgi Donchev (Bulgarije / Nebulus Racing door Huber) en Kim Hauschild (Duitsland). / HRT Motorsport). “Twee races vol actie met veel gevechten op een van ‘s werelds beroemdste racecircuits – dat was een succesvolle start van het 32e seizoen. Zowel de getalenteerde jonge duiven als de doorgewinterde racers trakteerden ons op geweldige autoraces. Dat is precies wat onze one-make-cup kenmerkt ”, aldus Hurui Issak, projectmanager van de Porsche Carrera Cup Deutschland.

Porsche 911 GT3 Cup, Larry ten Voorde (NL), Porsche Carrera Cup Deutschland, Spa-Francorchamps 2021

Na zijn twee overwinningen in het seizoensopeningsweekend leidt Ten Voorde het kampioenschap met 50 punten. Heinrich (40 punten) en Zöchling (32 punten) ronden de top drie van het klassement af. De volgende op de Porsche Carrera Cup Deutschland-kalender is het doubleheader-evenement in de Motorsport Arena Oschersleben, dat van 14 tot 16 mei wordt gehouden als onderdeel van de ADAC GT Masters.

Uitslag race 2, Porsche Carrera Cup Deutschland

 1. Larry ten Voorde (Nederland / Team GP Elite)
 2. Laurin Heinrich (Duitsland / Van Berghe Huber Racing)
 3. Christopher Zöchling (Oostenrijk / Fach Auto Tech)
 4. Ayhancan Güven (Turkije / Phoenix Racing)
 5. Leon Köhler (Duitsland / Nebulus Racing door Huber)
 6. Sandro Kaibach (Duitsland / Fach Auto Tech)
 7. Max van Splunteren (Nederland / GP Elite)
 8. Bastian Buus (Denemarken / Allied-Racing)
 9. Loek Hartog (Nederland / Black Falcon Team Textar)
 10. Morris Schuring (Nederland / Team GP Elite)

Puntenklassement na 2 van de 16 races
Bestuurdersclassificatie

 1. Larry ten Voorde (Nederland / Team GP Elite), 50 punten
 2. Laurin Heinrich (Duitsland / Van Berghe Huber Racing), 40 punten
 3. Christopher Zöchling (Oostenrijk / Fach Auto Tech), 32 punten