Larry ten Voorde pakt voor tweede maal achtereen titel in Porsche Mobil 1 Supercup

2021 Porsche Mobil 1 Supercup Larry ten Voorde

De derde plaats in de voorlaatste manche van het seizoen was genoeg voor Larry ten Voorde om voor de tweede keer op rij de kampioenstitel in de Porsche Mobil 1 Supercup veilig te stellen. De Nederlandse coureur van het GP Elite-team kwam over de finish op het Formule 1-circuit in Monza achter de Turkse Porsche Junior Ayhancan Güven van het BWT Lechner Racing-team en Dorian Boccolacci.

De Fransman, die voor het team Martinet by Alméras rijdt, heeft de strijd in het rookie-klassement opengehouden tot de laatste race op dezelfde locatie op zondag (12 september 2021). Tijdens de voorlaatste race is ook de eindrangschikking in de ProAm-categorie van de internationale merkbeker met de Porsche 911 GT3 Cup bepaald: deze prijs ging naar Nicolas Misslin (Lechner Racing Middle East) uit Monaco.

Ten Voorde had de race vanaf de tweede startopstelling opgepakt en viel Ayhancan Güven meteen aan in de sprint naar de eerste bocht. “Hij blokkeerde me hard maar rechtvaardig en trok toen van me weg”, beschreef ten Voorde de vroege etappe van de race. In de elfde van 15 ronden haalde Boccolacci de titelverdediger in. “Ik wilde geen risico nemen, dus liet ik hem passeren. Jaxon Evans was de enige op wie ik moest letten”, meldt ten Voorde. Voor de start had de Nieuw-Zeelander uit de ploeg Martinet by Alméras, die tweede staat in het klassement, een prima kans om tien Voorde te vangen. Evans scoorde echter als vierde in de race van vandaag en gaat de laatste race op zondag in met 28 punten minder dan de leider en is dus uit de strijd om de titel.

Vanaf pole position reed Ayhancan Güven een vlekkeloze race van licht naar vlag. “We hadden een paar problemen in de kwalificatie, maar mijn team heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht aan mijn auto voor de race. Het was dicht bij de start, maar uiteindelijk slaagde ik erin om de race vanaf de voorkant te controleren. Gefeliciteerd met Larry. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug en is een waardige kampioen”, zei de winnaar Güven als erkenning voor de prestatie van zijn Nederlandse rivaal. Dankzij zijn eerste overwinning van het seizoen stijgt de Porsche Junior op de ranglijst naar de derde plaats, waardoor hij nog kans maakt op de vice-kampioenschapstitel in de laatste race van zondag.

De strijd om de rookie-titel zal nu tot het uiterste gaan tussen Dorian Boccolacci en de Duitse Laurin Heinrich (Nebulus Racing by Huber), die de race van zaterdag op de vijfde plaats eindigde. Nicolas Misslin won voor de vijfde keer op rij de ProAm-klasse en claimde daarmee al vroeg de titel.

De laatste race van de Porsche Mobil 1 Supercup begint op zondag 12 september 2021 om 12:30 uur CEST. De streamingdienst f1tv.formula1.com en tal van internationale tv-stations zorgen voor een live-uitzending. Ga voor een overzicht naar https://motorsports.porsche.com/international/en. Fans kunnen de Porsche Mobil 1 Supercup-actie met de Porsche 911 GT3 Cup ook op elk moment volgen op de sociale netwerken Twitter (@PorscheSupercup / @PorscheRaces), Instagram (@PorscheSupercup) en Facebook (@PorscheSupercup).

Race 7 Porsche Mobil 1 Supercup, 15 ronden, Monza (I)

 1. Ayhancan Güven (TR/BWT Lechner Racing), 27:50,817 minuten
 2. Dorian Boccolacci (F/Martinet van Alméras), +2.450 seconden
 3. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), +3.185 seconden
 4. Jaxon Evans (NZ/Martinet door Alméras), +3.717 seconden
 5. Laurin Heinrich (D/Nebulus Racing van Huber), +4.751 seconden
 6. Marvin Klein (F/CLRT), +5.516 seconden

Algemeen klassement Porsche Mobil 1 Supercup na 7 van de 8 races*

 1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), 130 punten
 2. Jaxon Evans (NZ/Martinet door Alméras), 102 punten
 3. Ayhancan Güven (TR/BWT Lechner Racing), 93 punten
 4. Laurin Heinrich (D/Nebulus Racing van Huber), 90 punten
 5. Leon Köhler (D/Nebulus Racing v. Huber), 79 punten
 6. Dorian Boccolacci (F/Martinet van Alméras), 74 punten