Larry ten Voorde sluit seizoen af met dubbele zege

Porsche Carrera Cup Deutschland, Larry ten Voorde (Team GP Elite) Hockenheim

Larry ten Voorde (Team GP Elite) heeft het seizoen van de Porsche Carrera Cup Deutschland 2022 afgesloten met een dubbele overwinning. Na zaterdag te hebben gewonnen, herhaalde de Nederlander de prestatie in ronde 16 op de Hockenheimring Baden-Württemberg.

Larry ten Voorde wint in Hockenheim en viert zijn 50e podium.

“Wat een geweldige manier om het seizoen af ​​te sluiten! De Porsche Carrera Cup is heel dichtbij, dus om eerlijk te zijn had ik niet twee van zulke duidelijke overwinningen verwacht. Helaas was het niet genoeg om de titel van dit jaar te claimen, maar ik ben nog steeds trots op onze prestatie”, aldus ten Voorde. De tweede plaats ging naar Bastian Buus (Denemarken/Allied-Racing) voor Dylan Pereira (Luxemburg/IronForce Racing by Phoenix). In de laatste ronde werden ook de titels in de ProAm- en Rookie-klassen beslist: Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon) neemt de ProAm-kampioenschapstitel van 2022 mee naar huis, terwijl Lorcan Hanafin (Verenigd Koninkrijk/Fach Auto Tech) de nieuwe rookie-kampioen wordt. In totaal namen 32 coureurs deel aan de laatste ronde van het seizoen als onderdeel van het ADAC GT Master-ondersteuningsprogramma.

Porsche Carrera Cup Deutschland, Larry ten Voorde (Team GP Elite) Hockenheim

Getuige van 26.000 bezoekers vierde ten Voorde een uitstekend weekend: op het traditierijke Duitse circuit scoorde de 26-jarige tweemaal pole position en zijn vierde en vijfde overwinning van het seizoen. Toeschouwers op de tribunes werden zondag getrakteerd op een actievolle race met veel wiel-aan-wiel duels. Bij de start hield Ten Voorde zijn hoofd koel aan het stuur van zijn 375 kW (510 pk) Porsche 911 GT3 Cup, trok zich prompt terug uit het peloton en kwam na 19 ronden als eerste over de finish. Buus reed ook een sterke race en behield de tweede plaats over de hele raceafstand. De 19-jarige uit de Talent Pool-ploeg van de eenmansbeker eindigde op het podium tijdens acht van de 16 races van dit seizoen.

Pereira versloeg Porsche-Junior Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing) naar de derde plaats. Als kampioen pakte Heinrich de vlag op de vierde plaats op het 4.574 kilometer lange circuit bij Mannheim in Duitsland. “Mijn tempo was in het begin snel, maar ik kon op dat moment niet vooruitgaan in de bestelling. Al met al was het een super succesvol seizoen. In 14 van de 16 races bereikte ik de top vijf en wist ik al vroeg de titel veilig te stellen”, zei de 21-jarige. Gastrijder Glenn van Parijs (ID Racing) behaalde de vijfde plaats. Achter de Belg over de streep waren Morris Schuring (Nederland/SSR Huber Racing), Lukas Ertl (Duitsland/CarTech Motorsport by Nigrin) en rookie Alexander Fach (Zwitserland/Fach Auto Tech).

Porsche 911 GT3 Cup, Dylan Pereira (L), Porsche Carrera Cup Deutschland, Hockenheim 2022

Dankzij zijn overwinning in de tiende klasse behaalde Rivas de titel in de ProAm-klasse. De Luxemburger ging de laatste race in met een achterstand van zes punten op Jan-Erik Slooten (Duitsland/IronForce Racing by Phoenix) en claimde met zijn overwinning zijn vierde ProAm-titel op rij. “Pas toen ik over de finish kwam en mijn team aan de pitmuur zag juichen, realiseerde ik me dat ik kampioen was. Het seizoen had zijn ups en downs, maar het einde was fantastisch”, aldus Rivas. Hanafin is de nieuwe rookie-kampioen. De vierde plaats in zijn klasse was genoeg voor de Britse coureur om het titelgevecht tegen Huub van Eijndhoven (GP Elite) uit Nederland te winnen. “Doorslaggevend was dat ik in de loop van het seizoen constant punten verdiende. Het is ongelooflijk om de rookie-titel te winnen in het bijzijn van alle fans en vrienden die vanuit Engeland zijn gereisd”, aldus Hanafin.

“De twee races in Hockenheim waren een succesvolle afsluiting van een spannend seizoen. Tijdens de laatste race werden twee titelbeslissingen genomen en dat zorgde voor nog een extra laag spanning. Felicitaties aan onze nieuwe kampioenen Laurin Heinrich, Carlos Rivas, Lorcan Hanafin en SSR Huber Racing. Ik wil ook alle teams bedanken. Hun ongelooflijke inzet heeft dit seizoen een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de serie”, zegt Hurui Issak, projectmanager van de Porsche Carrera Cup Deutschland.

Porsche 911 GT3 Cup, Glenn van Parijs (B), Porsche 911 GT3 Cup, Loek Hartog (NL), Porsche Carrera Cup Deutschland, Hockenheim 2022

In het eindklassement van het 33e seizoen van de Porsche Carrera Cup Deutschland sloot kampioen Heinrich het jaar af met 297 punten. De Duitser boekte niet alleen zes overwinningen en zes verdere podiumplaatsen, maar reed ook zeven keer de snelste raceronde. Ten Voorde (266 Punkte) werd tweede in het algemeen klassement voor Pereira (240 punten). In de ProAm-klasse pakte Rivas de titel met 306 punten. Hanafin nam de rookie class-kroon mee naar huis met 294 punten. De teamkampioenschapstitel van het seizoen 2022 ging naar SSR Huber Racing (477 punten). De winnaars zullen hun trofeeën in ontvangst nemen tijdens de officiële prijsuitreiking in Hamburg op 26 november.

Result race 16, Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
4. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)
5. Glenn van Parijs (Belgium/ID Racing)
6. Morris Schuring (Netherlands/SSR Huber Racing)
7. Lukas Ertl (Germany/CarTech Motorsport by Nigrin)
8. Alexander Fach (Switzerland/Fach Auto Tech)
9. Rudy van Buren (Netherlands/Huber Racing)
10. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing)

Points standings after 16 of 16 races
Drivers’ classification
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing), 297 points
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 266 points
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix), 240 points

Rookie classification
1. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech), 294 points
2. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite), 287 points
3. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing), 248 points

ProAm classification 
1. Carlos Rivas (Luxembourg/Black Falcon), 306 points
2. Jan-Erik Slooten (Germany/IronForce Racing by Phoenix), 296 points
3. Georgi Donchev (Bulgaria/Huber Racing), 209 points

Team classification 
1. SSR Huber Racing, 477 points
2. Team GP Elite, 381 points
3. Allied-Racing, 317 points