Larry ten Voorde wint in Hockenheim en viert zijn 50e podium

Porsche Carrera Cup Deutschland, Larry ten Voorde (Team GP Elite) Hockenheim

Larry ten Voorde (Team GP Elite) behaalde tijdens de voorlaatste race van de Porsche Carrera Cup Deutschland een klinkende zege. In de 15e van het seizoen op zaterdag werd de Nederlander op de Hockenheimring, Baden-Württemberg gevolgd door Bastian Buus (Denemarken/Allied-Racing) en Porsche-Junior Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing).

Laurin Heinrich nieuwe kampioen Porsche Carrera Cup Deutschland.

“Ik vond meteen mijn ritme en het was een leuke wedstrijd. In het begin zat Bastian Buus precies op mijn bumper, maar ik wist hem vroeg van zich af te schudden en weg te rijden”, aldus ten Voorde. Zondag staan ​​er twee titels voor het grijpen: Jan-Erik Slooten (Duitsland/IronForce Racing by Phoenix) en Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon) strijden om de ProAm-kampioenschapskroon, met Lorcan Hanafin (Verenigd Koninkrijk/Fach Auto Tech) een duel om de rookietitel met Huub van Eijndhoven (Nederland/GP Elite).

Porsche Carrera Cup Deutschland, Larry ten Voorde (Team GP Elite) Hockenheim

Vanaf het begin was ten Voorde vastbesloten om zijn vierde overwinning van het seizoen te behalen. Bij de start verdedigde de polesitter zijn koppositie tegen Buus en pakte hij een comfortabele voorsprong aan het stuur van zijn Porsche 911 GT3 Cup van 375 kW (510 pk). Na 19 ronden kwam de Nederlander als eerste over de finish voor Buus. Deze overwinning was vooral belangrijk voor de tweevoudig kampioen (2020 en 2021): het was de 50e keer dat ten Voorde het podium beklom in de Duitse merkbeker – waarvan de GP Elite-coureur er 22 won. Voor Buus was de tweede plaats zijn achtste top-3 resultaat dit seizoen. De Talent Pool-coureur ontving zijn trofee uit handen van Thomas Laudenbach, Vice President van Porsche Motorsport. “Het team heeft tot diep in de nacht aan het voertuig gewerkt. Mooi dat we onszelf daarvoor hebben beloond. Ik pak de race van zondag weer aan vanaf de tweede startplaats en het doel is natuurlijk om te winnen”, aldus Buus.

Porsche 911 GT3 Cup, Laurin Heinrich (D), Porsche Carrera Cup Deutschland, Hockenheim 2022

De derde plaats ging naar Heinrich, die tijdens het vorige raceweekend een vroege kampioenschapskroon opeiste. In de race op de 4.574 kilometer lange Hockenheimring Baden-Württemberg ging de jonge Duitser het op tegen Dylan Pereira (IronForce Racing by Phoenix). In de laatste ronde schoof Heinrich langs de Luxemburger om de derde trede van het podium op te eisen. “In het begin verloor ik een positie door een aanrijding. Toen vocht ik me een weg omhoog in de volgorde. Het duel met Dylan Pereira was een geweldige autosport, die eindigde met een goed resultaat voor mij”, aldus Heinrich. Na Pereira over de streep kwamen Loek Hartog (Nederland/Black Falcon) en de twee rookie-coureurs Alexander Tauscher (Duitsland/Allied-Racing) en Hanafin. Van Eijndhoven behaalde de achtste plaats.

In de ProAm-klasse behaalde Rivas zijn negende overwinning van het seizoen door de Luxemburger Christof Langer (Duitsland/Fach Auto Tech) en Ahmad Alshehab (Koeweit/CarTech Motorsport by Nigrin) te verslaan. Dankzij deze overwinning staat Rivas nu nog maar zes punten achter op ProAm-kopman Slooten. Hanafin staat eerste in de rookieklasse met een voorsprong van tien punten op Van Eijndhoven. Er zijn zondag nog maximaal 25 punten te verdienen in de twee klassementen. Op weg naar de 16e ronde is de volgorde in het algemeen klassement Heinrich (284 punten), gevolgd door tien Voorde (241 punten) en Pereira (224 punten).

Fans werden zaterdag ook getrakteerd op een aantal actievolle virtuele races in de Porsche Carrera Cup Deutschland: in de Porsche Hospitality namen de coureurs van de Talent Pool het op tegen de Porsche Esports-fabriekscoureurs Mack Bakkum (Nederland), Mitchell deJong (VS), Tommy Østgaard (Noorwegen) en Joshua Rogers (Australië) van het Porsche Coanda Esports Racing Team. In gemengde teams werden twee races verreden op de digitale versie van de Hockenheimring Baden-Württemberg.

De laatste ronde van het Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen 2022 begint zondag om 14:45 uur als onderdeel van het ADAC GT Masters-ondersteuningsprogramma. De Duitse gratis tv-zender NITRO zendt de race vanaf 14:15 uur live uit. De livestream op de Porsche Carrera Cup Deutschland YouTube- en Facebook-kanalen en in de Porsche Motorsport Hub begint om 14.30 uur.

Result race 15, Porsche Carrera Cup Deutschland
1. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite)
2. Bastian Buus (Denmark/Allied-Racing)
3. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing)
4. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix)
5. Loek Hartog (Netherlands/Black Falcon)
6. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing)
7. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech)
8. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite)
9. Rudy van Buren (Netherlands/Huber Racing)
10. Glenn van Parijs (Belgium/ID Racing)

Points standings after 15 of 16 races
Drivers’ classification
1. Laurin Heinrich (Germany/SSR Huber Racing), 284 points
2. Larry ten Voorde (Netherlands/Team GP Elite), 241 points
3. Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix), 224 points

Rookie classification
1. Lorcan Hanafin (United Kingdom/Fach Auto Tech), 281 points
2. Huub van Eijndhoven (Netherlands/GP Elite), 271 points
3. Alexander Tauscher (Germany/Allied-Racing), 228 points

ProAm classification 
1. Jan-Erik Slooten (Germany/IronForce Racing by Phoenix), 287 points
2. Carlos Rivas (Luxembourg/Black Falcon), 281 points
3. Georgi Donchev (Bulgaria/Huber Racing), 189 points

Team classification 
1. SSR Huber Racing, 453 points
2. Team GP Elite, 352 points
3. Allied-Racing, 290 points