Laurin Heinrich de grote verrassing tijdens kwalificatie Porsche Mobil 1 Supercup op Zandvoort

Porsche 911 GT3 Cup, Nebulus Racing by Huber (#29), Laurin Heinrich (D), Porsche Mobil 1 Supercup 2021, Zandvoort

Verrassing bij het debuut van de Porsche Mobil 1 Supercup op Circuit Zandvoort. Het Nebulus Racing by Huber-team heeft de complete eerste startrij voor ronde zes op het Formule 1-racecircuit in Nederland. Laurin Heinrich uit Duitsland, een van de rookies in de internationale merkbeker met de Porsche 911 GT3 Cup, verzekerde zich van de polepositie, waarbij de tweede startplaats werd opgeëist door zijn Duitse teamgenoot Leon Köhler.

Op zondag start Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) vanaf positie drie. De Porsche Junior uit Turkije deelt de tweede startrij met de Italiaanse Simone Iaquinta (Dinamic Motorsport). Larry ten Voorde (Team GP Elite), de huidige puntenleider, kwalificeerde zich op de vijfde plaats. De Nederlander pakt de race vier plaatsen voor op zijn naaste rivaal in de strijd om de titel, de Nieuw-Zeelander Jaxon Evans (Martinet van Alméras).

“Dat was een perfecte kwalificatie. Mijn tweede ronde was de snelste. Ik denk dat ik tegen het einde van de sessie nog sneller zou zijn geweest op de tweede set banden, maar op dat moment was de baan al erg vuil”, zei polesetter Heinrich, die de omstandigheden van het volledig gerenoveerde Formule 1-circuit op de Noordzeekust. Bijna elk klein foutje eindigt hier in een grindbak. Wanneer de auto’s terugkeren naar de baan, dragen ze kleine steentjes met zich mee, wat uiteindelijk de grip van de banden in gevaar brengt.

Heinrichs teamgenoot Köhler was een van de weinige coureurs die ondanks de verslechterende baanomstandigheden een betere tijd wist neer te zetten bij zijn tweede schot. “Ik heb de setup van mijn auto veranderd tussen de eerste en de tweede poging. Dat werkte veel beter”, onthulde Köhler, die momenteel zesde staat in het klassement. Porsche Junior Güven is van plan om met de twee coureurs van Nebulus Racing by Huber vanaf de derde plaats een aangrijpend drieweggevecht te lanceren: “Natuurlijk wilde ik meer, maar P3 is nog steeds een goede uitgangspositie. Laten we eens kijken wat ik kan doen in de race.”

De kwalificatiesessie verliep niet al te soepel voor kampioenschapsleider Larry ten Voorde. “We hebben in het begin iets geprobeerd en het werkte niet. We veranderden de setup en ik slaagde erin om te verbeteren naar de vijfde plaats op de vuilere baan – dat voelt bijna als pole position”, beweerde de verdedigende Supercup-kampioen.

Laurin Heinrich komt oorspronkelijk uit de digitale sim-racewereld en rijdt zijn eerste volledige seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup. De 19-jarige uit het Duitse Würzburg is een van de zogenaamde rookies aan het stuur van de ca. 375 kW (510 pk) Porsche 911 GT3 Cup. Deze jongeren worden het hele seizoen ondersteund door de organisatie van de Supercup, waaronder coaching en speciale fitnesstrainingen. De rookies krijgen ook tips en advies van ervaren professionals, waaronder winnaars van de 24-uursrace van Le Mans. Aan het einde van het jaar wordt niet alleen de snelste rookie uitgereikt. De Porsche Mobil 1 Supercup geeft de winnaar van een interne beoordeling ook de kans om deel te nemen aan trainingen en races op de Nürburgring-Nordschleife. Het doel is om toestemming te krijgen om deel te nemen aan de 24-uursrace op het beroemde Duitse circuit.

Een voertuig dat al de endurance-klassieker op de veeleisende Nordschleife heeft gewonnen, zal dit weekend aan tienduizenden fans worden getoond op Circuit Zandvoort. Zondag draait de Porsche 911 GT3-R van het Manthey Racing-team – door fans bekend als “Grello” – demorondes met historische raceauto’s uit het Porsche Museum en bijzondere Porsche straatauto’s op het Formule 1-circuit aan de Nederlandse Noordzeekust.

De zesde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup over 15 ronden op het circuit van Zandvoort begint op zondag (5 september 2021) om 12:10 uur CEST. De streamingdienst f1tv.formula1.com en diverse tv-zenders zorgen voor een live-uitzending. Ga voor meer informatie over zenders naar: https://tinyurl.com/yhvnh2c3.

Fans kunnen de Porsche Mobil 1 Supercup ook op elk moment volgen op sociale netwerken Twitter (@PorscheSupercup / @PorscheRaces), Instagram (@PorscheSupercup) en Facebook (@PorscheSupercup).

Resultaat Kwalificatie, ronde 6 Porsche Mobil 1 Supercup, Zandvoort (NL)

  1. Laurin Heinrich (D/Nebulus Racing van Huber), 1:36.387 minuten
  2. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber), +0.154 seconden
  3. Ayhancan Güven (TR/BWT Lechner Racing), + 0,301 seconden
  4. Simone Iaquinta (I/Dinamic Motorsport), + 0.334 seconden
  5. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), + 0.334 seconden
  6. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), + 0,398 seconden