Laurin Heinrich wint de seizoensopener Porsche Carrera Cup Deutschland op Spa-Francorchamps

Porsche Carrera Cup Deutschland, Spa-Francorchamps 2022 Laurin Heinrich

Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) is het nieuwe Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen met een overwinning begonnen. De Porsche-Junior uit Duitsland won de eerste race van het seizoen 2022 op het Belgische Circuit de Spa-Francorchamps, voor Dylan Pereira (Luxembourg/IronForce Racing by Phoenix).

“Mijn start was niet geweldig, maar ik slaagde erin om mijn positie te verdedigen en mijn rivalen op afstand te houden. Ik start de race van zaterdag ook vanaf pole position en ik wil dit weekend perfect maken met een dubbele overwinning”, zegt Heinrich. Titelverdediger Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite) eindigde als derde in de race die deel uitmaakt van het FIA World Endurance Championship-ondersteuningsprogramma.

Porsche Carrera Cup Deutschland, Spa-Francorchamps 2022 Laurin Heinrich

Onder een blauwe lucht en bij temperaturen van 18 graden Celsius begon polesitter Heinrich aan het stuur van zijn Porsche 911 GT3 Cup van 375 kW (510 pk). De 20-jarige uit de Duitse regio Würzburg sprong van de lijn en zette prompt verschillende autolengtes tussen hem en zijn naaste achtervolgers om uiteindelijk na 14 ronden een nadrukkelijke overwinning te behalen. Bij de start trok Pereira de aandacht met een pittige aanval op het 7,04 kilometer lange racecircuit. De 24-jarige pakte de race vanaf de vijfde startplaats en in ronde twee had hij zich opgewerkt naar de tweede plaats. “Ik kreeg een lekke band tijdens de kwalificatie, dus ik begon de race op de verse set slicks. Dat gaf me een voordeel in de eerste ronden, dus ik maakte er het beste van. Op een gegeven moment lukte het me om het gat met Laurin Heinrich iets te dichten, maar ik kon hem niet echt pakken”, geeft Pereira toe.

Porsche Carrera Cup Deutschland, Spa-Francorchamps 2022

Ten Voorde veroverde aanvankelijk één positie na de start met een inhaalmanoeuvre in de La Source-haarspeldbocht om die kort daarna te verliezen aan Pereira. “Ik ben tevreden met het resultaat. Tegen het einde was ik echt snel en als ik nog een paar ronden had gereden, had ik Dylan Pereira misschien kunnen inhalen”, zegt ten Voorde. Als beste coureur uit de Talent Pool – het jeugdontwikkelingsinitiatief van de Porsche Carrera Cup Deutschland – eindigde Loek Hartog (Nederland/Black Falcon) op de vierde plaats. Ook zijn landgenoot Morris Schuring (SSR Huber Racing) verzekerde zich van een plek in de top vijf.

Michael Ammermüller (SSR Huber Racing) sloot zijn eerste Carrera Cup-race sinds 2019 af op de zesde plaats. De Duitser volgden over de finishlijn Bastian Buus (Denemarken/Allied-Racing) en Max van Splunteren (Nederland/Team GP Elite). Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon) behaalde de overwinning in het ProAm-klassement. De regerend ProAm-kampioen pakte de vlag voor Jan-Erik Slooten (Duitsland/IronForce Racing by Phoenix). Ahmad Alshehab (CarTech Motorsport by Nigrin) vierde een première met de derde plaats in de ProAm-klasse: dit is de eerste keer dat een coureur uit Koeweit het podium beklom in de Porsche Carrera Cup Deutschland.

Uitslag race 1, Porsche Carrera Cup Deutschland

  1. Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing)
  2. Dylan Pereira (Luxemburg/IronForce Racing door Phoenix)
  3. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite)
  4. Loek Hartog (Nederland/Zwarte Valk)
  5. Morris Schuring (Nederland/SSR Huber Racing)
  6. Michael Ammermüller (Duitsland/SSR Huber Racing)
  7. Bastian Buus (Denemarken/Allied-Racing)
  8. Max van Splunteren (Nederland/Team GP Elite)
  9. Rudy van Buren (Nederland/Huber Racing)

Full race results