Legendarisch circuit van Macau ziet Porsche Carrera Cup Azië terug

2021 Porsche Carrera Cup Asia Presented by AximTrade to host invitational event at Macau

De Porsche Carrera Cup Asia (PCCA) 2021, gepresenteerd door AximTrade, zal op 19-21 november een invitatieronde houden op het legendarische Guia Circuit van Macau voor de GP van Macau.

Het niet-kampioenschapsevenement zal het eerste bezoek van de serie aan Macau zijn sinds 2013, met de Porsche 911 GT3 Cup (992) die zijn eerste verschijning zal maken op het wereldberoemde stratencircuit.

De belangrijkste eenmansserie van Azië heeft zeven keer eerder op het grootste race-evenement van het continent geracet, en was gastheer van de seizoensfinale in de eerste vijf PCCA-campagnes tussen 2003 en 2007, samen met bezoeken in 2009 en 2013.

2021 Porsche Carrera Cup Asia Presented by AximTrade to host invitational event at Macau

Naast de gebruikelijke Pro-, Pro-Am- en Am-rijdersklassen van PCCA, komt er een extra categorie voor de vorige generatie 991-auto’s, waardoor Porsche Sports Cup China-racers de kans krijgen om te concurreren met het reguliere PCCA-veld. Dit betekent dat 991- en 992-machines voor het eerst samen op het circuit zullen racen. De 992-auto heeft een succesvol debuutseizoen achter de rug, met negen races en vier ronden op drie locaties – Shanghai, Zhuhai en Ningbo. Daniel Lu en Cui Yue zijn verwikkeld in een spannende titelstrijd in de Pro-klasse, waarbij Bao Jinlong een sterke voorsprong heeft in de Pro-Am-categorie. De broers Eric en Henry Kwong hebben de overwinningen in de Am-klasse gedeeld, waarbij Eric de titel aan de leiding heeft. Er blijven nog twee ronden over, met een reis naar Zhuzhou gepland voor 22-24 oktober voorafgaand aan de seizoensfinale in Shanghai een week later.

Het zal ook de eerste keer zijn dat Porsche in Macau racet sinds 2019, toen ROWE Racing en Absolute Racing deelnamen aan de FIA ​​GT World Cup, waarbij de eerste een dubbel podium behaalde.

Het Guia Circuit kronkelt door de smalle straatjes van de stad Macau, gelegen aan de zuidkust van China. De baan is 6,2 kilometer lang en bevat 19 bochten, wat een zware test vormt voor zowel coureurs als machines.

Alexandre Gibot, Managing Director Porsche Motorsport Asia Pacific Ltd.: “Porsche Carrera Cup Asia Presented by AximTrade heeft in 2021 een uitstekend seizoen achter de rug, waarbij de nieuwe 992 auto een enorm succes was. Racen op Macau is een enorme eer voor de serie en ik ben verheugd dat het kampioenschap terugkeert naar het ongelooflijke Guia Circuit. De GP van Macau is altijd een fantastisch evenement en ik weet dat het ook dit jaar weer geweldig zal worden. Ik kijk er naar uit om de PCCA-auto’s en coureurs over het circuit te zien racen en een geweldige show neer te zetten voor de fans.”