Zal titelfavoriet Larry ten Voorde eindelijk schitteren op Red Bull Ring

Porsche 911 GT3 Cup, Larry ten Voorde (NL, Team GP Elite), Porsche Carrera Cup Deutschland, Red Bull Ring 2021

Na een wijziging van de Formule 1-kalender organiseert Spielberg in Oostenrijk twee keer op rij de Porsche Mobil 1 Supercup. Het programma schetst een double-header op de Red Bull Ring ter ondersteuning van de Grand Prix van Stiermarken (25 tot 27 juni 2021) en de Oostenrijkse Grand Prix (2 tot 4 juli 2021).

Bijna de helft van het 30-koppige deelnemersveld heeft al ervaring opgedaan op het 4,318 kilometer lange circuit met de voor het seizoen 2021 nieuw ontwikkelde Porsche 911 GT3 Cup. Ongeveer een dozijn Supercup-coureurs nemen ook deel aan de Porsche Carrera Cup Deutschland, die twee weken geleden ronde vijf en zes op het circuit van Stiermarken hield. Er is echter één verschil: in de internationale Supercup is de ca. De atmosferische vierlitermotor van 375 kW (510 pk) in de 911 GT3 Cup wordt aangedreven door Esso Renewable Racing Fuel. Het mengsel van brandstoffen is voornamelijk gemaakt van hernieuwbare, biogebaseerde componenten.

“Zoals verwacht onderstreepte de spectaculaire start van het seizoen in Monte Carlo de hoge mate van concurrentie tussen de coureurs en teams. Nu keren we terug naar een circuit dat bij bijna alle deelnemers bekend is. Vorig seizoen op de Red Bull Ring kwalificeerden de snelste 16 zich binnen een seconde van elkaar. Ik denk dat we ons kunnen verheugen op een extreem uitgebalanceerd speelveld en een aantal actievolle races”, voorspelt Oliver Schwab, Project Manager Porsche Mobil 1 Supercup.

Een grote favoriet voor de titel van dit seizoen is de verdedigende Supercup-kampioen Larry ten Voorde. Ten Voorde, rijdend voor het GP Elite-team, won de seizoensopener in Monte Carlo en staat momenteel bovenaan het klassement. De overwinning op de Red Bull Ring is de Nederlander echter tot nu toe ontgaan. In het seizoen 2020 werden de twee Spielberg-zeges veiliggesteld door Jaxon Evans uit Nieuw-Zeeland en de Luxemburger Dylan Pereira. In de Porsche Carrera Cup Deutschland gingen de overwinningen naar de Duitse Leon Köhler en Laurin Heinrich. Pereira (BWT Lechner Racing), Evans (Martinet van Alméras), Köhler en Heinrich (beiden Nebulus Racing van Huber) behoren ook tot de favorieten om de tweede en derde race van het Supercup-seizoen 2021 te winnen.

De eerste van de twee Porsche Mobil 1 Supercup-races op Spielberg begint op zondag (27 juni 2021) om 12:30 uur CEST. De tv-zenders Eurosport en Sky Sport en de streamingdienst f1tv.formula1.com zorgen voor een live-uitzending. Fans kunnen de Porsche Mobil 1 Supercup-actie met de Porsche 911 GT3 Cup ook op elk moment volgen op de sociale netwerken Twitter (@PorscheSupercup / @PorscheRaces), Instagram (@PorscheSupercup) en Facebook (@PorscheSupercup).

Porsche Mobil 1 Supercup vertrouwt op Esso Renewable Racing Fuel
Porsche en ExxonMobil implementeren een tweefasenstrategie bij de introductie van hernieuwbare brandstoffen in de Porsche Mobil 1 Supercup. Dit seizoen worden de racewagens aangedreven door een mengsel van biobrandstof. Deze geavanceerde biobrandstof wordt gewonnen uit voedselrestproducten. Extra componenten worden bijgemengd om de vereiste brandstofeigenschappen en verbrandingsgedrag mogelijk te maken.

In 2022 is de volgende stap de introductie van synthetisch vervaardigde eFuel. Deze Esso Renewable Racing Fuel zal naar verwachting de uitstoot van broeikasgassen tot 85 procent verminderen, wanneer deze wordt gemengd met de huidige marktbrandstofnormen voor hedendaagse personenauto’s(1). De samenwerking tussen Porsche en ExxonMobil heeft tot doel waardevolle ervaringen op te doen om wegen te vinden naar mogelijke toekomstige adoptie door de consument.

Schema ronde 2 Porsche Mobil 1 Supercup (alle tijden CEST)
vrijdag 25 juni
17:25 – 18:10 uur: vrije training
Zaterdag 26 juni
13.25 – 13.55 uur: Kwalificatie
zondag 27 juni
12:30 uur: Race (18 ronden)

Porsche Mobil 1 Supercup, algemeen klassement na ronde 1

  1. Larry ten Voorde (NL, GP Elite), 25 punten
  2. Jaxon Evans (NZ, Martinet van Alméras), 20 punten
  3. Dorian Boccolacci (F, Martinet van Alméras), 17 punten
  4. Christopher Zöchling (A, FACH AUTO TECH), 14 punten
  5. Florian Latorre (F, CLRT), 12 punten

Kalender Porsche Mobil 1 Supercup 2021*
20 – 23 mei, Monte Carlo (Monaco)
25 – 27 juni, Spielberg (Oostenrijk)
2 – 4 juli, Spielberg (Oostenrijk)
16 – 18 juli, Silverstone (Engeland)
30 juli – 1 augustus, Boedapest (Hongarije)
27 – 29 augustus, Spa-Francorchamps (België)
3 – 5 september, Zandvoort (Nederland)
10 – 12 september, Monza (Italië)

  • aan verandering onderhevig