Zege nummer 5 voor Larry ten Voorde in race 9 Porsche Carrera Cup Deutschland op Zandvoort

Porsche Carrera Cup Deutschland, Zandvoort 2021 larry ten Voorde

Vijfde overwinning van het seizoen voor Larry ten Voorde in race 9 Porsche Carrera Cup Deutschland op Zandvoort

Larry ten Voorde (Team GP Elite) heeft een perfecte start gemaakt in de tweede helft van het Porsche Carrera Cup Deutschland-seizoen: op Circuit Zandvoort vierde de Nederlander een overwinning op eigen terrein en breidde hij zijn voorsprong in het kampioenschap uit.

“Ik was in het begin misschien iets te enthousiast en daardoor kon Rudy van Buren me inhalen. Hij reed een geweldige race, maar ik hield mijn hoofd koel, wachtte tot hij een fout maakte en werd daarvoor beloond. Het is mijn eerste overwinning hier op Zandvoort. Wat een fantastisch gevoel!” zei ten Voorde. In de negende ronde van het seizoen als onderdeel van het ADAC Masters-ondersteuningsprogramma behaalde Rudy van Buren (Nederland/CarTech Motorsport by Nigrin) zaterdag de tweede plaats, voor Porsche Junior Ayhancan Güven (Turkije/Phoenix Racing).

Larry ten Voorde (NL), Team GP Elite, Porsche Carrera Cup Deutschland, Zandvoort 2021

Toeschouwers op de tribunes waren getuige van een race vol actie met twee safety car-fasen en veel gevechten om posities. De twee Nederlandse coureurs, ten Voorde en van Buren, blokkeerden de eerste startrij. Van Buren maakte optimaal gebruik van zijn 510 PS Porsche 911 GT3 Cup om in de eerste bocht langs tien Voorde te razen. Strijdend voor CarTech Motorsport by Nigrin, verdedigde hij de eerste twaalf ronden fel zijn voorsprong tegen ten Voorde. De huidige koploper maakte vervolgens gebruik van een remfout in de Hugenholtzbocht – een van de twee nieuwe bochten met een helling op het aangepaste Formule 1-circuit. Na 17 ronden pakte ten Voorde de vlag voor Van Buren. “Als je zoveel ronden aan de leiding staat, wil je natuurlijk winnen. Toch is het een geweldig resultaat. Dit is mijn tweede podium op rij na als tweede te zijn geëindigd in Monza”, besluit Van Buren.

Güven kwam als derde over de finish. “Larry ten Voorde en Rudy van Buren verdedigden zich knap, dus een beter resultaat kon ik niet scoren. Ik start de race van zondag vanaf pole position en ik zal mijn uiterste best doen om te winnen”, aldus de coureur van Phoenix Racing. De vierde plaats ging naar Leon Köhler (Duitsland/Nebulus Racing by Huber) gevolgd door Max van Splunteren (Nederland/GP Elite) en de beste rookie Morris Schuring (Nederland/Team GP Elite). Julian Hanses (Duitsland/HRT Performance) bereikte de finish op het 4,259 kilometer lange circuit als zevende, met de achtste plaats bezet door Loek Hartog (Nederland/Black Falcon Team Textar). Simone Iaquinta (Italië) nam positie negen in. De huidige kampioen van de Porsche Carrera Cup Italia pakt het evenement van dit weekend in Nederland aan als gastrijder voor Dinamic Motorsport.

In de ProAm-klasse vierde Kim Hauschild (Duitsland) zijn eerste overwinning. De HRT Motorsport-coureur versloeg Carlos Rivas (Luxemburg/Black Falcon Team Textar) en Jan-Erik Slooten (Duitsland/Phoenix Racing) over de streep. Negen coureurs uit Nederland doen dit weekend mee aan de races op Zandvoort: naast ten Voorde, van Buren, van Splunteren, Schuring en Hartog, Daan en Jesse van Kuijk, Lucas Groeneveld (alle drie rijdend voor GP Elite) en Jaap van Lagen (HRT Motorsport) strijden voor thuispubliek. De GP Elite-ploeg heeft een korte reis naar de baan: de bemanning onder teambaas Torsten van Haasteren is gevestigd in De Rijp ten noorden van Amsterdam.

Porsche 911 GT3 Cup, Max van Splunteren (NL), Porsche Carrera Cup Deutschland, Zandvoort 2021

De trofeeën werden op het podium uitgereikt door Alexander Pollich, CEO van Porsche Deutschland GmbH. “In het 32e seizoen is de Porsche Carrera Cup Deutschland nog steeds het toonbeeld van aangrijpende autosport. De coureurs en teams demonstreerden racen op hoog niveau. De race van zaterdag hier in Zandvoort was daar het beste bewijs van: een geweldige start van de tweede seizoenshelft”, aldus Pollich. In het kampioenschap heeft ten Voorde (191 punten) zijn voorsprong met succes verdedigd. Achter de 24-jarige staat Laurin Heinrich (Duitsland/Van Berghe Huber Racing) tweede met 154 punten. De Duitser eindigde zijn race op de 15e plaats na het krijgen van een drive-through penalty vanwege een jump-start. Güven (142 punten) staat op de derde plaats overall.

De tiende ronde van de Porsche Carrera Cup Deutschland in Zandvoort begint zondag om 10:10 uur lokale tijd. Ayhancan Güven begint de race vanaf pole position. De Duitse gratis tv-zender Sport1 zendt het evenement live uit.

Uitslag race 9, Porsche Carrera Cup Deutschland

 1. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite)
 2. Rudy van Buren (Nederland/CarTech Motorsport door Nigrin)
 3. Ayhancan Güven (Turkije/Phoenix Racing)
 4. Leon Köhler (Duitsland/Nebulus Racing door Huber)
 5. Max van Splunteren (Nederland/GP Elite)
 6. Morris Schuring (Nederland/Team GP Elite)
 7. Julian Hanses (Duitsland/HRT-uitvoering)
 8. Loek Hartog (Nederland/Black Falcon Team Textar)
 9. Simone Iaquinta (Italië/Dinamic Motorsport)
 10. Christopher Zöchling (Oostenrijk/Fach Auto Tech)

Puntenklassement na 9 van de 16 races
Chauffeursclassificatie

 1. Larry ten Voorde (Nederland/Team GP Elite), 191 punten
 2. Laurin Heinrich (Duitsland/Van Berghe Huber Racing), 154 punten
 3. Ayhancan Güven (Turkije/Phoenix Racing), 142 punten