Alles om voor te spelen in Clio Trophy France Terre

2022 Clio Trophy France Terre

In de derde ronde van de Clio Trophy France Terre wonnen Julien Pontal en zijn bijrijder Loan Biagetti de Rallye Terre de Langres Haute-Marne na vele bochten en bochten.

De 3P Racing by BHR junior werd de vijfde verschillende leider tijdens de rally omdat hij de vele gevaren van de route vermeed om te winnen voor de Malagassische tweelingbroers Mika en Faniry Rasoamaromaka. Met drie zegevierende teams in evenveel rally’s dit seizoen, blijft de titelrace zo dichtbij als altijd voor ronde vier in Lozère.

Algemeen klassementleider Florian Bouchonneau maakte een perfecte start in zijn zoektocht naar een eerste overwinning en nam de vroege leiding voordat Benjamin Boulenc antwoordde in de volgende getimede sector. In de laatste etappe van zaterdagochtend werd de hiërarchie echter op zijn kop gezet. Jean-Paul Monnin vermeed de problemen waarmee verschillende ploegen werden geconfronteerd en werd de derde verschillende leider in evenveel etappes en keerde terug naar het servicepark met een voorsprong van 2,6 seconden op Mattéo Chatillon. Ondertussen werd Julien Pontal derde, slechts 2,7 seconden voor de Spanjaard Marcel Abad en 17,7 seconden voor Mika Rasoamaromaka uit Madagaskar.

2022 Clio Trophy France Terre

’s Middags zetten Jean-Paul Monnin en Mattéo Chatillon hun duel voort terwijl de rally meer slachtoffers eiste, zoals Marcel Abad op SS4. Jean-Paul Monnin zette de tijd om te verslaan in SS4, maar zijn rivaal nam onmiddellijk wraak door de voorsprong met 1,7s te nemen voordat SS6 werd geannuleerd. Julien Pontal werd derde, 36,7 seconden verder en 27,5 seconden voor Mika Rasoamaromaka, terwijl Maxime Lafon de top vijf vervolledigde.

Zondag waren er meer wendingen voor de deelnemers. De Jean Ragnotti Power Stage opende de tweede etappe, waar Mattéo Chatillon en Jean-Paul Monnin lekke banden kregen. Benjamin Boulenc was de snelste en verzamelde vijf bonuspunten, maar het was Julien Pontal die de rallyvoorsprong opeiste voor Mika Rasoamaromaka en Maxime Lafon, die twee etappes later uitvielen.

Julien Pontal beheerste de lastige wegen tot in de perfectie en beheerste zijn tempo om zijn eerste overwinning in de Clio Trophy France Terre en de Junior-categorie te bezegelen met een marge van 35,1 seconden op Mika Rasoamaromaka. Ondanks een straf van 30 seconden voor een late check-in, voegde Faniry Rasoamaromaka zich bij zijn tweelingbroer op het podium, voor Bastien Bergounhe en Florian Bouchonneau, die weer op snelheid was na zijn problemen op SS3. Jean Lavigne, Baptiste Panissié en Alexandre Gransagne volgden in deze volgorde, voor Lilian Vialle, die voor de tweede keer dit seizoen zegevierde bij de heren. Sébastien Studer, die op de tiende plaats eindigde, verzette zich tegen de terugkeer van Florian Condamines en Benjamin Boulenc, die zondag de beste tijd neerzette in alle etappes.

Hoewel hij de leiding behoudt in de categorie Clio Trophy France Terre en Juniors, bedraagt ​​de voorsprong van Florian Bouchonneau op Julien Pontal nu slechts vijf punten, terwijl Faniry Rasoamaromaka, Florian Condamines en Jean-Paul Monnin in de strijd blijven. Ten zesde wordt Mika Rasoamaromaka de nieuwe leider van de Jean Ragnotti Power Stage-classificatie. Ondertussen leidt Fun Meca Sport nog steeds onder de teams terwijl Garage De Sousa zijn voorsprong uitbreidt in de Renault Network Challenge.

De bemanningen van de Clio Trophy France Terre komen volgende maand weer samen voor de voorlaatste ronde van 2022, de Rallye Terre de Lozère (26-28 augustus), voor de seizoensfinale van de Rallye Terre des Cardabelles (7-9 oktober).

Julien Pontal:”Deze eerste overwinning is geweldig! We kwamen hier voor na een goed tempo in de vorige ronde. We hadden wat pech met de lekke banden, maar we eindigden als vijfde. Deze keer hadden we hetzelfde tempo, maar kozen voor een langzamer tempo in de moeilijkere gebieden om de valkuilen te vermijden.We hadden twee lekke banden aan het einde van de etappe, maar dit was niet erg nadelig voor ons, en we hadden veel plezier op deze ultrasnelle etappes waar je de auto kunt laten glijden. We doen het ook goed in het algemeen klassement en ik kijk nu uit naar de volgende ronde in Lozère, een rally waar ik veel van geniet. We zullen proberen het net zo goed te doen als dit weekend!”

2022 Rallye Terre de Langres Haute-Marne Clio Trophy France Terre

 1. Julien Pontal – Loan Biagetti (J) 1h14:38.4s
 2. Mika Rasoamaromaka – Bastien Pouget (J) +35.1s
 3. Faniry Rasoamaromaka – Judi Rakatomalala (J) +1:17.2s
 4. Bastien Bergounhe – Mathieu Descharne (J) +2:08.0s
 5. Florian Bouchonneau – Jeanne Rey (J) +2:33.7s
 6. Jean Lavigne – Arnaud Cubizolles (J) +3:45.7s
 7. Baptiste Panissié – Gaël Lavernhe (J) +4:31.4s
 8. Alexandre Gransagne – Loïc Maurel +4:46.6s
 9. Lilian Vialle – Manuel Ghirardello (G) +4:49.0s
 10. Sébastien Studer – Amanda Rossetti +5:08.9s
 11. Florian Condamines – Damien Jole +5:14.5s
 12. Benjamin Boulenc – Chloé Barozzi-Gauze +5:29.5s
 13. Ludovic Godard – Matthieu Bole-Richard +6:29.2s
 14. Aurélien Richard – Corentin Silvestre (J) +6:51.5s
 15. Claudie Tanghe – Jean-Christian d’Ennetières (G) +6:53.4s
 16. Ludovic Casciani – Céline Cavallaro +7:24.2s
 17. Vincent Favre-Miville – Cédric Causse +8:43.5s
 18. Lander Dhaene – François Geerlandt (J) +9:56.2s
 19. Inès Tamisier – Laurent Tamisier (J, F) +11:11.5s
 20. Maxime Salin – David Salin +11:43.7s
 21. Clément Gegout – Jessika Lepretre (J) +13:01.0s
 22. Emmanuel Guinchard – Kilian Guinchard +13:31.5s
 23. Éric Royère – Gilbert Dini (G) +15:25.7s
 24. Marcel Abad – Pere Requena (J) +20:35.9s
  Dnf. Laurent Reuche – Jean Dériaz (G)
  Dnf. Christophe Rocard – Corinne Murcia (G)
  Dnf. Thomas Mouysset – Lucas Gineste (J)
  Dnf. Maxime Lafon – Thomas Delmas (J)
  Dnf. Grégory Perrard – César Delbecque (G)
  Dnf. Mattéo Chatillon – Maxence Cornuau (J)
  Dnf. David Gerard – Manon Deliot
  Dnf. Jean Paul Monnin – Franck Gilliot
  Dnf. Sam Taveneau – Pauline Boyer (J)