André Thewessen sluit TDC af met 21ste tijd in slotetappe

2022 Tunisia Desert Challenge TDC André Thewessen ATS

André Thewessen en Eugene Kesselaar hebben de Tunisia Desert Challenge (TDC) op een positieve manier af kunnen sluiten. Er gebeurde nog heel wat in de achtste en laatste etappe, maar Thewessen kijkt terug op een leerzame week.

André Thewessen gokt op top 20 in Tunisia Desert Challenge 2022.

Na twee maal een afgelaste etappe ging de slotrit met start en finish bij de Star Wars-filmset gewoon door. Het duo kwam op de 21ste plek aan de finish na een week waarin het klassement al snel vergeten kon worden. Ook vrijdag gebeurde er nog genoeg, vertelt Thewessen aan de finish. “We hebben vandaag leuk kunnen rijden, maar we hebben drie keer tijd verloren door fouten in de navigatie. Dat is jammer. Daarbij moesten we omkeren en reden we nog een band lek, ging er nog een riem kapot. In de eerste twintig minuten hadden we al flink wat auto’s ingehaald, maar als je dan verkeerd rijdt moet je weer opnieuw beginnen. De motor sloeg ook nog in de noodloop, op een gegeven moment was er een schakelaar van de hoofdvoeding die problemen veroorzaakte. Dan sta je helemaal stil. Het was wel redelijk snel hersteld, maar dat hebben we toch twee keer gehad. In de duinen hebben we rustig gedaan, maar verder hebben we een aardig tempo kunnen rijden. Eigenlijk hebben we heel goed gereden, maar door randzaken hebben we veel tijd verloren.”

Terugkijkend op de rally heeft Thewessen een paar mooie dagen gereden, maar bleef hij ook niet van pech bespaard. “Het is jammer dat het lang duurde met de sweeper, onze schade stelde niet veel voor maar we zijn enorm veel tijd verloren doordat we met de sweeper onderweg waren”, blikt Thewessen terug op de derde en vierde etappe. “Daardoor lagen we er eigenlijk twee dagen uit, dat was wel balen.” Daarna werd de rally geteisterd door harde wind en problemen met visibiliteit. De zesde en zevende etappe konden daardoor niet doorgaan.

Dat de achtste en laatste etappe toch gereden kon worden, was een mooie opsteker voor Thewessen. “We hebben gelukkig vandaag nog een mooie dag kunnen rijden, anders heb je ook niet zo’n zin in het feestje. We hebben helaas twee dagen achter elkaar alleen maar verbinding gereden door de zandstorm, het grote probleem was toch dat de organisatie de achtergebleven auto’s niet snel genoeg uit de proef kregen. Ik ben blij dat we geen schokkende dingen hebben meegemaakt, dat we hebben kunnen rijden. Ik zag anderen al zonder wielen rijden, dus dat hebben we goed gedaan.”

De volgende afspraak van ATS Rally is hoogstwaarschijnlijk de Breslau Rallye in Polen.

images © Rallymaniacs