Clio Ice Trophy keert terug

2023 Clio Ice Trophy preview

De Clio Ice Trophy keert deze winter terug voor een nieuw seizoen dat nog intenser en spectaculairder belooft te worden! Voortbouwend op zijn succes bij het aantrekken van jonge coureurs die in de autosport willen stappen en meer ervaren coureurs uit alle windstreken

Dankzij de betrouwbaarheid, veelzijdigheid en bewezen prestaties van de vijfde generatie Clio-raceauto’s, werd de Clio Ice Trophy enthousiast verwelkomd door coureurs die op zoek waren naar kosteneffectieve concurrentie in een tijd van het jaar waarin er over het algemeen weinig activiteit is.

Tijdens de eerste editie van de Clio Ice Trophy werd Romain Di-Fante gekroond in een veld van Clio Rally5’s en Clio RX’s die technisch gelijk waren dankzij conversiekits ontworpen door de Alpine Dieppe Jean Rédélé Manufacture. De titelwinnaar nam het op tegen vele mede-rallycoureurs, naast rallycross- en circuitconcurrenten, die zich aanmeldden om hun rijvaardigheid op peil te houden in de verbluffende omgeving die het Prinsdom Andorra biedt.

De tweede campagne van de Clio Ice Trophy zal de belangrijkste ingrediënten behouden die hem tot een succes maakten. Nog steeds georganiseerd als een ondersteunende serie van de GSeries, een bewezen referentie voor ijsraces in Europa, zal de trofee worden betwist over vier ronden op evenveel verschillende configuraties van het Circuit Pas de la Casa.

Een van de nieuwe functies is dat de enige bandenleverancier Michelin nieuw noppenrubber zal leveren. De nieuwe banden, die nu 220 noppen vooraan en 128 achteraan bevatten, beloven de auto’s nog levendiger te maken en voor een betere show te zorgen, terwijl ze ook het speelveld egaliseren. Er zijn maximaal zes banden toegestaan ​​voor het seizoen en twee coureurs kunnen een Clio delen om de kosten laag te houden.

Bij elk evenement op ’s werelds hoogst gelegen permanente circuit, zullen de deelnemers op dezelfde dag vrije trainingen, getimede sessies en vervolgens de finales volgen. Elke ronde wordt een specifiek Clio Ice Trophy-klassement opgesteld, waarbij de punten worden verzameld die aan het einde van de getimede sessies (15-13-11-9-7-5-4-3-2-1) en de finales (25 -18-15-12-10-8-6-4-2-1).

Zoals bij elke Alpine Racing-trofee, zullen de Viry-Châtillon competitie-klantenafdeling en de promotor – Circuit Andorra – een bevoorrecht kader bieden dat zowel sportieve als technische eerlijkheid garandeert, om nog maar te zwijgen van een verleidelijk bonus- en prijzenschema. De vijf beste finishers in elke ronde winnen vouchers in contanten en reserveonderdelen, terwijl de winnaar aan het einde van het seizoen een deelname voor het hele seizoen ontvangt voor een van de Clio Trophy-rally’s of drie Clio Cup Series-evenementen. Ook de tweede en derde plaats worden beloond.

Kalender 2023
22 december – Collectieve testen
7 januari – GSeries G1
14 januari – GSeries G2
28 januari – GSeries G3
4 februari – GSeries G4
11 februari – Reserveer datum bij uitstel van een van de rondes