Een recordveld voor de Clio Trophy France Terre in Langres

2022 Clio Trophy France Terre

De immer populaire Clio Trophy France Terre verwelkomt een groter dan ooit deelnemersveld voor de derde ronde van zijn kalender op Rallye Terre de Langres Haute-Marne.

Met zeven coureurs die in staat zijn de zomerstop in te gaan bovenaan het algemeen klassement en verschillende ervaren deelnemers op dit parcours, belooft het een uiterst open en competitief weekend te worden.

Deze week trekken 33 bemanningen naar Langres voor een ontmoeting die de uitkomst van de titelrace aanzienlijk zou kunnen bepalen voor het laatste zetje.

Florian Bouchonneau, tweede in de Causses en Castine, zal vertrekken in de hoop de leiding in de trofee te behouden en de laatste stap te zetten die hem scheidt van de bovenste trede van het podium. Zijn missie zal echter een uitdaging zijn, aangezien zijn naaste achtervolgers, Florian Condamines en Jean-Paul Monnin, die dit jaar al hebben gewonnen, het opnieuw zullen proberen om de hamer neer te leggen.

Sam Taveneau is ook vastbesloten om het terrein in te halen dat hij verloor nadat hij zich terugtrok uit de vorige rally. Co-leider van de Jean Ragnotti Power Stage-classificatie, de Malagasi Faniry Rasoamaromaka, zal ook proberen om op het scherpste punt in de strijd te komen, ondanks zijn gebrek aan ervaring in Langres, terwijl Julien Pontal zijn kennis van de route zal gebruiken om zijn prestaties te blijven verbeteren.

De Spanjaard Marcel Abad, derde in deze rally vorig jaar, zal proberen zijn goede gevoel te bevestigen op de wegen van de Haute-Marne, maar hij zal het moeten opnemen tegen een groot aantal buitenstaanders die op wraak uit zijn. Onder hen de Junioren Maxime Lafon, Mika Rasoamaromaka, Baptiste Panissié en Mattéo Chatillon, allemaal nieuwelingen in Langres, in tegenstelling tot Bastien Bergounhe. Benjamin Boulenc, Emmanuel Guinchard en Vincent Favre-Miville vertrouwen op hun eerdere ervaringen om hun rivalen te verrassen, terwijl Jean Lavigne, Thomas Mouysset, Maxime Salin, Sébastien Studer en Inès Tamisier hun eerste punten van het seizoen zullen scoren.

Heren categorieleider na als vierde te zijn geëindigd in Castine, Laurent Reuche zal ook in de strijd willen zijn. Voormalig klassewinnaar in Langres, de Zwitserse kampioen van 2011, neemt het op tegen Lilian Vialle, Éric Royère, Christophe Rocard en de Belg Claudie Tanghe. Twaalf maanden nadat hij in de top vijf van het evenement eindigde, zal Grégory Perrard de line-up in de categorie vervolledigen bij zijn terugkeer naar de trofee.

Zeven coureurs maken deze week hun debuut in de Clio Trophy France Terre. Alexandre Gransagne, Ludovik Casciani en David Gerard, die Langres-ervaring hebben opgedaan, zouden een verrassing kunnen zijn bij hun eerste optreden, net als Ludovic Godard, momenteel tweede in de Michelin Amateur Trophy. In de categorie Junior zal Aurélien Richard ook vertrouwen op zijn kennis om de hiërarchie te verstoren, maar ook de nieuweling Clément Gegout en de Belgische Lander Dhaene, vijfde in het Belgian Junior Rally Championship vorig jaar en ingeschreven in de asfalttrofee in Le Touquet, zullen ook van de partij zijn. om rekening mee te houden.

Titelhouder Quentin Ribaud zal ook aan de start staan ​​om zijn officiële programma met Clio Rally4 in het Franse Gravel Rally Championship voort te zetten, terwijl regerend FIA ERC3 en FIA ERC3 Junior Champion Jean-Baptiste Franceschi ook met hetzelfde model zal strijden.

De Rallye Terre de Langres Haute-Marne begint zaterdag met twee identieke lussen van drie etappes op de eerste etappe van 76,20 kilometer. Op zondag worden nog twee getimede sectoren, te beginnen met de Jean Ragnotti Power Stage van 20,09 kilometer, tweemaal gereden om het wedstrijdparcours op 131,15 km te brengen voor de middagfinish in Langres.