Een veeleisend WRC2 weekend voor de C3 Rally2 in Griekenland

2022 WRC2 Championship Acropolis Rally

In de strijd om de WRC2-kampioenschapstitel demonstreerden Yoann Rossel en Valentin Sarreaud het prestatieniveau en de betrouwbaarheid van de C3 Rally2 gedurende het hele weekend op de Griekse podia.

Na het winnen van de laatste time-out in België, nam de C3 Rally2 dit weekend de legendarische Acropolis Rally op zich. Drie #C3Rally2Family-ploegen stonden aan de start in Griekenland voor dit onmisbare evenement: Yohan Rossel en Valentin Sarreaud, Jonathan Rieu en Jules Escartefigue, en Chrisostomos Karellis en Leonidas Mahaeras.

Yohan Rossel en Valentin Sarreaud waren perfect voorbereid op de veeleisende Griekse etappes. Nadat het Franse duo de openingsetappe van donderdagavond in het Olympisch stadion van Athene had voltooid, waar ze wat tijd verloren nadat ze werden gehinderd door een andere auto, moest de bemanning van de C3 Rally2 op vrijdag een lange eerste etappe afleggen, zonder service. Ondanks een gebrek aan grip eindigde Rossel dag één op de vierde plaats. Op zaterdag liet hij meer tempo zien, met name een ritzege op SS9. Ondanks een lekke band behield Rossel een goed ritme om dag twee als derde te eindigen in de WRC2 en de tiende plaats algemeen. Helaas, terwijl ze de derde plaats in het WRC2-klassement stevig vasthielden, kwamen Rossel en Sarreaud tijdens de laatste etappe in een krappe haarspeld terecht en moesten ze zich terugtrekken uit de rally. Yohan Rossel, nu derde in het WRC2-kampioenschap, zal deelnemen aan de RallyRACC Catalunya – Costa Daurada in wat zijn zevende evenement van het seizoen zal zijn, waarmee hij zijn programma in de WRC2 voltooit.

Tijdens een WRC2-programma met de C3 Rally2, bleven Jonathan Rieu en Jules Escartefigue hun snelheid verhogen op de lastige Griekse etappes. Vol vertrouwen in de C3 Rally2 bleven ze het hele weekend uit de problemen en eindigden het evenement in de top 15 van de WRC2 op de 13e plaats.

2022 WRC2 Championship Acropolis Rally

Chrisostomos Karellis en zijn bijrijder Leonidas Mahaeras maakten voor het eerst kennis met het leven in het WRC in de C3 Rally2. De Griekse bemanning genoot van een solide optreden in het midden van het WRC2-veld toen ze een incident kregen op SS10. Nadat ze zich weer hadden aangesloten onder de “Super Rally”-regels, gebruikten ze de laatste etappe om hun ervaring op dit niveau te vergroten. Het Griekse coureurspaar eindigde de rally op de 23e positie.

De C3 Rally2 leverde ook enkele indrukwekkende prestaties op verschillende andere veeleisende evenementen over de hele wereld. In Frankrijk wonnen Yoann Bonato en Benjamin Boulloud de 74e editie van de Rallye Mont-Blanc Morzine. Yoann Bonato is nu de enige houder van het recordaantal overwinningen op het evenement, met zes. Het Franse duo werd op het podium vergezeld door Hugo Margaillan en Laëtitia Marsault, die als derde eindigden. Ondertussen pakten Alejandro Cachon en Alejandro “Jandrin” Lopez Fernandez de eerste plaats in Rally Blendio Princesa de Asturias Ciudad de Oviedo in de laatste etappe. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in Chili domineerde de C3 Rally2 de Rally del Bío Bío – Los Ángeles en eindigde in alle top zes plaatsen, waarbij de algemene overwinning naar Mads Østberg ging naast bijrijder Patrik Barth.

2022 WRC2 Championship Acropolis Rally