Florian Condamines boekt zijn eerste Clio Trophy France Terre zege

2022 Clio Trophy France Terre - Rallye Castine Terre d'Occitanie - Florian Condamines

Nog spectaculairder dan de seizoensopener, leverde ronde twee van Clio Trophy France Terre veel wendingen op een lastige Rallye Castine Terre d’Occitanie.

Florian Condamines en bijrijder Damien Jole vonden de perfecte balans in hun aanpak om de gevaren te vermijden en hun eerste overwinning te claimen met Clio Rally5 voor Florian Bouchonneau en Jeanne Rey; die nu een ongelooflijk open algemeen klassement leiden. Tom Vauclare en Frédéric Vauclare vervolledigden het podium tijdens hun trofee-debuut.

2022 Clio Trophy France Terre - Rallye Castine Terre d'Occitanie - Florian Condamines

Terwijl een eerste pikorde op de Causses werd ingesteld, leverden de openingsfasen van de Castine een dramatisch ander scenario op. Slechts 27e in de seizoensopener zette Mattéo Chatillon de beste tijd neer in de eerste getimede sector, terwijl Sam Taveneau de eerste favoriet was die met pensioen ging vanwege een transmissieprobleem. Als achtste op SS1 was Julien Pontal de snelste in SS2, waar Florian Bouchonneau de leiding nam, maar Mattéo Chatillon nam weer de leiding voordat hij naar de middagdienst ging.

Deze zelfde etappes zorgden voor een andere volgorde in de tweede lus. Jean-Paul Monnin, slechts 22e vanwege een probleem met de remslang, herinnerde zijn rivalen aan zijn snelheid door SS4 te domineren, wat verschillende lekke banden veroorzaakte. Ondertussen werd Florian Condamines de derde verschillende leider in slechts vier etappes en eindigde de dag met een voorsprong van 17,3 seconden op Florian Bouchonneau. Tom Vauclare, Romain Di-Fante en Maxime Lafon volgden in deze volgorde ondanks de pogingen van Julien Pontal en Faniry Rasoamaromaka in de laatste twee etappes van de dag.

2022 Clio Trophy France Terre - Rallye Castine Terre d'Occitanie - Florian Condamines

De bemanningen begonnen de tweede etappe met de Jean Ragnotti Power Stage, waarbij de vijf snelste duo’s werden beloond. Florian Bouchonneau ging voorop en verzamelde de maximale vijf bonuspunten, waardoor de voorsprong van Florian Condamines werd teruggebracht tot 9,0s, maar de laatste antwoordde met zijn eerste ritzege om zijn voorsprong uit te breiden tot 27,5s.

De Florians waren getuige van nieuwe lekke banden die een einde maakten aan de hoop van andere coureurs, zoals Julien Pontal en Romain Di-Fante, en slaagden erin hun race op de laatste lus te leiden. Florian Condamines behaalde zijn eerste overwinning met meer dan een minuut voorsprong op Junior Florian Bouchonneau. Tom Vauclare voltooide het podium en eindigde 8,8 seconden voor Gentleman Laurent Reuche, die zijn prestaties tijdens zijn trofee-debuut geleidelijk verbeterde. Julien Pontal klom weer op naar de vijfde plaats, terwijl Faniry Rasoamaromaka en John Laroche Benjamin Boulenc versloegen in de laatste kilometers van de rally. Jean-Paul Monnin vocht zaterdag goed van zijn problemen af ​​en eindigde als negende, gevolgd door Eric Royère.

Met twee tweede resultaten in 2022 neemt Junior Florian Bouchonneau de leiding in de Clio Trophy France Terre voor Florian Condamines, Jean-Paul Monnin, Faniry Rasoamaromaka en Julien Pontal in een top-vijf met slechts 15 punten. Saillat Loc staat in het ploegenklassement slechts acht punten achter op Fun Meca Sport, terwijl Garage De Sousa nog steeds aan kop gaat in de Renault Network Challenge.

Florian Condamines: “Ik ben zo blij dat ik heb gewonnen. Ik ben iemand die graag in de problemen komt. Ik heb al met R5’s en Rally2’s op grind en asfalt gereden, maar dit jaar wilde ik de Clio Trophy France Terre-uitdaging aangaan om meer te hebben competitie en strijd tegen de jonge duiven. Ik was teleurgesteld over ons resultaat op de Causses. Hoewel we soms snel waren, was ik niet tevreden met de zevende plaats. We kwamen naar de Castine met de bedoeling het beter te doen. We waren meteen in de strijd, zelfs toen we een paar seconden verloren met een andere concurrent op SS2. We waren wat succesvoller in de tweede lus, ontweken de lekke banden en we begonnen te geloven dat de overwinning mogelijk was. Omdat ik alleen weet hoe ik moet aanvallen, misschien te veel, of hoe ik op veilig moest spelen, verloor ik wat tijd bij het vinden van de balans in de Power Stage. Ik was een beetje overstuur en ik moest het bit tussen mijn tanden houden om genoeg verschil te maken in de volgende fase en erin te slagen de laatste lus om lekke banden op deze zeer ruwe wegen te vermijden. Ik ben verheugd om hebben gekozen voor de Clio Trophy France Terre. Er is concurrentie over het hele veld en dat is precies wat ik wil. Nu is het aan ons om het in Langres nog een keer te proberen!”

Na twee intense rondes ontmoeten de teams van de Clio Trophy France Terre elkaar deze zomer weer op Rallye Terre de Langres (22-24 juli) als onderdeel van het FFSA French Gravel Rally Championship.

Rallye Castine Terre d’Occitanie 2022

Clio Trophy France Terre
1. Florian Condamines – Damien Jole 1h39:54.5s
2. Florian Bouchonneau – Jeanne Rey (J) +1:01.7s
3. Tom Vauclare – Fréderic Vauclare (J) +2:19.0s
4. Laurent Reuche – Jean Dériaz (G) +2:27.8s
5. Julien Pontal – Loan Biagetti (J) +3:04.1s
6. Faniry Rasoamaromaka – Judi Rakatomalala (J) +3:08.5s
7. John Laroche – Pierrick Dupas +3:15.5s
8. Benjamin Boulenc – Chloé Barozzi-Gauze +3:30.8s
9. Jean Paul Monnin – Sandra Chipaux +3:45.4s
10. Éric Royère – Gilbert Dini (G) +6:18.6s
11. Lilian Vialle – Manuel Ghirardello (G) +8:09.6s
12. Pierre-Yves Esparcieux – Mathieu Guerin +10:01.4s
13. Vincent Favre-Miville – Cédric Causse +10:06.7s
14. Justin Tamisier – Laurent Tamisier (J) +12:39.1s
15. Claudie Tanghe – Jean-Christian d’Ennetières (G) +15:12.8s
16. Baptiste Panissié – Gaël Lavernhe (J) +16:34.0s
17. Mika Rasoamaromaka – Bastien Pouget (J) +16:44.9s
18. Bastien Bergounhe – Mathieu Descharne (J) +33:55.3s
DNF Romain Di-Fante – Patrick Chiappe (J)
DNF Frédéric Perrard – Francis Leclercq (G)
DNF Marcel Abad – Pere Requena (J)
DNF Simon Heinemann – Yves Heinemann
DNF Mattéo Chatillon – Cédric Santini (J)
DNF Maxime Lafon – Thomas Delmas (J)
DNF Thomas Mouysset – Lucas Gineste (J)
DNF Gaël Alquier – Marion Alquier-Ceres
DNF François Fraymouth – Romain Felicelli
DNF Jean Lavigne – Aurélie Vedrine (J)
DNF Sam Taveneau – Pauline Boyer (J)