Geen ACTRONICS Achterhoek Rally 2022 wegens ‘nieuwe regels’ en ‘grote weerstand’

ACTRONICS Achterhoek Rally

Driemaal scheepsrecht, dat had dit jaar voor de ACTRONICS Achterhoek Rally op moeten gaan. Na een jaar van COVID en het jaar erop een vergunning die last minute niet werd verleend, trekt de organisatie dit jaar de stekker vroegtijdig uit het evenement.

De reden: er zijn nieuwe strengere eisen gesteld en er heerst veel weerstand vanuit de omgeving. De zekerheid van vergunningsverlening komt daarmee in het geding en daarmee het al dan niet doorgaan van de rally. Op basis hiervan is besloten de rally af te gelasten. De ACTRONICS Achterhoek Rally was de afsluiter van het Nederlands Rallykampioenschap geweest.

Bittere pil na veelbelovende start

Een bittere pil voor de organisatie en alle betrokkenen, zeker omdat de toekomst na de succesvolle eerste editie in 2019 nog zo positief leek. De rally trok publiek uit het hele land en kon rekenen op de nodige media- en tv-aandacht. Echter, een COVID-golf zorgde er in 2020 voor dat de rally enkele dagen voor de start tot een halt geroepen werd. Ook in 2021 leek corona weer roet in het eten te gooien, maar het terugtrekken van een toegezegde vergunning deed de rally uiteindelijk de das om.

ACTRONICS Achterhoek Rally

Met alle seinen op groen is de organisatie vol goede moed begonnen met de intentie om van de 2022-editie, die op 10 december 2022 gepland stond, een groot succes te maken. Helaas blijkt in het huidige klimaat de weerstand inmiddels te groot om en de nieuwe eisen te hoog om het evenement te organiseren. De Achterhoek Rally blijft helaas een ‘one-hit-wonder’.

Grote tegenvaller voor de rallysport

Als hoofdsponsor betreuren we de situatie. Het is een grote tegenvaller voor de Nederlandse rallysport, niet in de laatste plaats voor de organisatie en haar vrijwilligers. ACTRONICS blijft de rallysport echter een warm hart toedragen.

Over ACTRONICS
ACTRONICS is Europees marktleider in de revisie van elektronische automotive onderdelen. Met meer dan 200 medewerkers worden in haar hoofdkantoor te Almelo vele revisies uitgevoerd op een breed assortiment van elektronische auto-onderdelen. Hiermee worden vele garages en dealers in heel Europa bediend. ACTRONICS is hoofdsponsor van de ADAC ACTRONICS Sullingen Rally in Duitsland, de ACTRONICS Rally della Marca in Italië en de ACTRONICS Rally Tierra de Madrid in Spanje.

ACTRONICS is gevestigd aan de Bornerbroeksestraat 459F, 7609 PK te Almelo en is online vindbaar op www.actronics.nl