Genoeg om voor te strijden in seizoensfinale Clio Trophy France

2022 Clio Trophy France Asphalte

Veertig bemanningen zullen deze week in actie komen in het Critérium des Cévennes tijdens de vijfde en laatste Clio Trophy France Asfalt-bijeenkomst van 2022. Tijdens een rally die vorig jaar werd ingekort door slecht weer, zullen Thomas Chauffray en Tom Pieri officieel hun titels kunnen bezegelen.

Eindsprint Clio Trophy France Terre ingezet.

Terwijl er nog veel op het spel staat om een rallyseizoen te voltooien dat meer dan 130 coureurs asfalt en grind in actie zag. Dankzij dit succes zijn zowel Clio Trophy France Asphalte als Terre bevestigd voor 2023, elk met een indeling van vijf rally’s waarvan alle details binnenkort worden aangekondigd!

Thomas Chauffray is dit jaar ongeslagen en zal alleen aan de start hoeven te komen om Anthony Fotia en Romain Di-Fante op te volgen op de winnaarslijst van de categorie, maar de leider van de Clio Trophy France Asphalte wil zijn campagne met een schone lei afsluiten en zijn titel bezegelen in de Jean Ragnotti Power Stage Trophy tegen Tom Pieri en Patrick Magnou.

Tom Pieri zal wiskundig gegarandeerd eerste eindigen in de categorie Junioren en zal zijn uiterste best doen om zijn eerste overwinning te behalen op de wegen van de Cevennen voordat hij in 2023 de Renault-kleuren zal aantrekken. Een dergelijk resultaat zou de inwoner van Marseille de tweede plaats garanderen voor Thomas Chauffray, terwijl verzette zich tegen de terugkeer van Patrick Magnou, die dit jaar steeds beter is geworden en met Benjamin Stirling strijdt om de derde plaats in het seizoensafsluitende algemeen klassement.

Deze strijd om de ereplaatsen zou de strijd om de teamtitel sterk kunnen beïnvloeden. Het verloop van het officiële programma van Tom Pieri in 2023 zal worden beslist tussen 3P Racing by BHR – verdedigd door Tom Pieri, Valentin Ascenzi en Yoan Corberand – en Sébastien Loeb Racing, met Jérémy Sarhy en Benjamin Stirling. Verschillende concurrenten zullen ook op verschillende fronten actief zijn, aangezien Benjamin Stirling en Yoann Corberand zullen proberen de Renault Network Challenge-kroon voor Groupe Bertrand veilig te stellen tegen Renault Dunkerque, die op Louis Myr zal rekenen.

Naast deze gevechten zullen de leiders nog veel moeten doen tegen rivalen die vastbesloten zijn indruk te maken tijdens de seizoensfinale. Onder hen zullen Benjamin Barnouin en Yannick Francisci er alles aan doen om in de top vijf van het algemeen klassement te eindigen. Nicolas Hebrard, Yann Clairay en Calvin Lucas zijn ook de moeite waard om in de gaten te houden, net als Julien Deslauriers na zijn veelbelovende debuut in beide Franse Clio Rally5-trofeeën. Ondertussen hopen Arthur Pelamourgues, Matthieu Suzzarini, Julien Anthérieu, Sylvain Janny, Franck Giraud, Enzo Beschet en Gabriel Conti een sterk signaal af te geven voor volgend jaar.

Ook de ereplaatsen van beste Gentleman en beste Vrouw staan ​​op het spel. In de eerste categorie start Éric Royère met een lichte voorsprong op Mike Souvigné, winnaar van de twee voorgaande meetings, maar ook Dominique Patenotte, Christophe Fontaine, Jean-Pierre Lejeune en Patrick Fabre zullen proberen een goed resultaat neer te zetten. Tegelijkertijd wil Élodie Gines de mate van haar verbetering demonstreren nadat ze uitblonk in de Franse Cup met Thomas Chauffray als bijrijder, maar ze zal te maken krijgen met de ambities van haar rivalen Margot Dupuy en Allison Viano.

Olivier Reilhan en Karine Hebrard namen vorig jaar deel aan de editie, die werd afgebroken door het slechte weer. Ze komen terug in het servicepark maar komen niet in aanmerking voor het scoren van punten. Het zal ook het geval zijn voor nieuwkomers Anthony Ardin, Johan Gres, Lucas Morel, Jérémy Tondut en Mattéo Codaccioni, zevende op zijn Clio Trophy France Terre-debuut op de Rallye des Cardabelles. Ten slotte keren Yohan Saillat en Luc Giroux terug naar de trofee, terwijl Matthieu Fassio het veld voltooit en klaar is om een ​​verrassing te creëren tijdens zijn thuisrally!

Zes Clio Rally4’s zullen ook in actie komen, waaronder Philippe Rageau’s Clio Rally4, bestuurd door Romain Di-Fante, die zal mikken op de overwinning in de RC4-categorie. Pauline Dalmasso, Loïc Sauvage en Hikaru Kogure, Nao Otake en Yuki Yamamoto – drie Japanse kanshebbers gevormd door Toyota Gazoo Racing – doen mee met hetzelfde model.

Het Critérium des Cévennes begint vrijdag met een lus van vijf etappes. Drie daarvan, waaronder de langste etappe van de dag, worden herhaald na een stop op het servicepark. Op zaterdag zullen de bemanningen tijdens de tweede etappe vijf andere getimede sectoren uitdagen, waaronder de ontmoedigende Col du Pas – Ardailles-etappe (38,63 km) met de Jean Ragnotti Power Stage. Het seizoen wordt afgesloten met Saint-André-de-Majencoules – Mandagout (8,91 km) om een ​​parcours van 13 klassementsproeven van in totaal 196,17 getimede kilometers af te leggen op een totaal parcours van 734,91 km.

photo © Bastien Roux / DPPI