Goed begin van Hellendoorn Rally voor Jos Verstappen

2022 Hellendoorn Rally Jos Verstappen
© 2022 Verstappen.com

Aan het begin van het weekend is Jos Verstappen voortvarend begonnen aan de Hellendoorn Rally. Na op vrijdag zes stages over drie verschillend proeven gereden te hebben, stond de dit jaar debuterende rallycoureur vijfde in het algemeen klassement.

Verstappen gaat de strijd aan samen met Harm van Koppen als copiloot aan zijn zijde in de Citroën C3 Rally2, komt Jos onder de vlag van DG Sport Competition uit voor Verstappen.com Racing.

2022 Hellendoorn Rally Jos Verstappen
© 2022 Verstappen.com

De stages Hallerhoek, Mageleresch en Daarle werden elk tweemaal aangedaan op vrijdagavond. Jos kwam in de eerste ronde als zesde, zesde en zevende door en lag daarna zesde algemeen, op 42 seconden van de snelle Sebastien Lefebvre. Hans Weijs volgde op dat moment op slechts anderhalve seconde.

Jos Verstappen liet eerder weten via de website Verstappen.com: “We rijden zoveel mogelijk wedstrijden om ervaring op te doen en bij de toppers in de buurt te komen”, vervolgt Jos. “De tijden die we rijden zijn goed, maar nog niet goed genoeg. We moeten gewoon blijven rijden, blijven leren, ervaring opdoen en samen met m’n copiloot ervoor zorgen dat onze notes beter worden. Dat is rally, dat hoort erbij.”

De coureurs kregen niet alleen te maken met de invallende duisternis, maar tevens met verraderlijke omstandigheden vanwege de eerder gevallen regen. In het begin durfde dan ook niemand voor de droogweerbanden te gaan. Jos liet na de tweede proef weten: “De tweede proef voelde iets beter aan dan de eerste, maar het is glad. Gladder dan we hadden verwacht.”

In de tweede ronde over de drie proeven, nam Jos geen gas terug. Met een vijfde, zevende en zesde plek, klom Verstappen tot de vijfde positie in het algemeen klassement, op 1:26 min. van Lefebvre. Weijs eindigde de vrijdag als tweede, voor Bob de Jong.

Op zaterdag staan nog eens tien proeven op het programma, tussen 10.43 en 20.48 uur.

text & images Niels Hendrix/verstappen.com