Jos Verstappen maakt indruk met vierde plaats Hellendoorn Rally

2022 Hellendoorn Rally Jos Verstappen
© 2022 Verstappen.com

Met de vierde plaats achter zijn naam sloot Jos Verstappen de Eurol Hellendoorn Rally 2022 af en greep net naast het podium. De rally met spectaculaire proeven werd afgelopen vrijdag en zaterdag voor de 40e maal verreden.

Goed begin van Hellendoorn Rally voor Jos Verstappen

Met Harm van Koppen als copiloot aan zijn zijde in de Citroën C3 Rally2, kwam Jos onder de vlag van DG Sport Competition uit voor Verstappen.com Racing. De Franse topper Stéphane Lefebvre schreef de rally op zijn naam, voor Hans Weijs en Jim van den Heuvel.

Op vrijdag werd het eerste zestal klassementsproeven afgewerkt, waarna Jos de vijfde plek in het algemeen klassement bezette. Op zaterdag stonden er nog eens tien proeven op het programma. Jos begon de dag op Beuseberg als vierde. Op Markelo mistte Verstappen een afslag, werden een paar seconden verloren en werd hij achtste. De tweede ronde over dezelfde twee proeven ging beter en werd met twee derde plaatsen afgesloten. Doordat Bob de Jong crashte, schoof Jos op naar de vierde positie in het algemeen klassement.

Het drietal proeven Ypelo, Hoge Hexel en Hellendoorn werd vervolgens tweemaal aangedaan. In de eerste ronde scoorde Jos de vijfde, derde en derde plek. Tijdens de tweede ronde over dezelfde drie proeven, finishte Jos als vierde, vijfde en vijfde. Dat leverde een aan het eind van de dag de vierde positie in de eindstand op, een knappe prestatie.

text & images © Stefan Meens/Niels Hendrix/Verstappen.com