Orlando Terranova naast Sebastien Loeb in Rally van Andalucía

2022 Rally Andalucía Terranova Orlando Sebastien Loeb

Orlando Terranova zal met het team van Bahrain Raid Xtreme in de tweede Prodrive Hunter naast Sebastien Loeb strijden tijdens de Rally van Andalucía (7-12 juni), in ronde drie van het World Rally-Raid Championship.

Loeb en bijrijder, Fabian Lurquin, leiden momenteel het kampioenschap met slechts één punt van Nasser Al-Attiyah, en zullen proberen hun voorsprong uit te breiden tijdens het evenement met vijf etappes, dat bestaat uit ongeveer 1500 km voornamelijk grindetappes in de zuidwestelijke hoek van Spanje. Het zal de eerste keer zijn dat zowel Loeb als Terranova deelnemen aan het evenement, dat pas zijn derde jaar ingaat.

Het terrein is een heel andere uitdaging dan die van beide coureurs bij de Dakar en vervolgens Loeb bij de Abu Dhabi Desert Challenge. In plaats van open woestijn en overwegend zand en duinen, ligt Andalusië veel dichter bij een traditionele grindrally op het Wereldkampioenschap Rally, waarbij doorgaans circuits worden gevolgd, maar die elke dag een vergelijkbare afstand afleggen als een heel WRC-evenement.

Loeb zei: “Andalusië en de Abu Dhabi Desert Challenge kunnen niet meer van elkaar verschillen. De honderden kilometers zand en duinen worden vervangen door grindpaden, die vergelijkbaar zullen zijn met die op het WRC op evenementen als Portugal of Griekenland. De Hunter en de T1-auto’s zijn niet echt ontworpen voor dit terrein, maar dat is onderdeel van de uitdaging van het kampioenschap. Om hier te winnen, moet je aan de kop van het veld rijdenn en de weg schoonmaken voor de volgende auto’s, dus ik denk dat het moeilijk zal zijn voor iemand om een ​​grote voorsprong te nemen.”

Terranova krijgt wederom gezelschap van bijrijder Dani Oliveras. Hun laatste uitje was de vierde plaats op de Dakar, Orlando’s beste finish ooit.

Terranova zei: “Ik kan niet wachten om weer in de Hunter te stappen. Het is vier maanden geleden sinds de Dakar. De uitdaging is deze keer heel anders dan in de woestijn van Saoedi-Arabië. Vorig jaar hebben we echter in Baja Aragon laten zien dat we een goed tempo hadden in de Hunter in wat vergelijkbare omstandigheden zouden moeten zijn. De auto is nu natuurlijk groter en breder dan toen en ik kijk er naar uit om voorafgaand aan het evenement te testen en er gevoel voor te krijgen onder deze soepelere omstandigheden.”

Beide Hunters zullen opnieuw rijden op Prodrive EcoPower, een duurzame brandstof gemaakt van landbouwafval door BRX-teampartner Coryton. De brandstof vermindert de CO2-uitstoot met 80% in vergelijking met benzine en tijdens de rally zal het team ongeveer 3 ton CO2 besparen.

Rally Andalucía is de derde ronde van het World Rally-Raid Championship, na de afgelasting van het evenement in Kazachstan.