Thomas Chauffray stelt Clio Trophy France Asphalte titel veilig

Clio Trophy France Asphalte

Thomas Chauffray, winnaar van ronde vier van het seizoen, zette zijn grand slam voort om de Clio Trophy France Asphalte-titel veilig te stellen met zijn overwinning op Rallye Mont-Blanc Morzine, voor Patrick Magnou en Styve Juif.

Als vierde in een ongelooflijk nauwe top-vijf finish, bezegelde Tom Pieri ook zijn positie als beste Junior en zal hij in 2023 een officieel Frans Rallykampioenschapsprogramma ontvangen. Het programma zal worden beheerd door de ploeg die het teamkampioenschap wint tijdens het seizoenseinde Critérium des Cévennes (27-29 oktober).

Het recordveld van de Clio Trophy France Asfalt van meer dan 50 bemanningen beloofde een spectaculaire wedstrijd, en ze werden zelfs voor het begin van de procedure behouden!

Thomas Chauffray arriveerde in Morzine met de mogelijkheid om voor het einde van het seizoen de titel te pakken. De koploper en vijf andere deelnemers kregen voor de start een straf van tien seconden voor te hard rijden tijdens de verkenning. Als tweede op SS1 achter Patrick Magnou zakte de Europe Location-coureur naar de negende plaats op 11,4 seconden, maar hij kaatste terug op de volgende twee getimede sectoren om de leiding te nemen aan het einde van een ochtendrit die moeilijk werd gemaakt door de moeilijke keuze van banden vanwege de weersomstandigheden.

De middag was droger en zag Valentin Ascenzi een kras maken voordat Thomas Chauffray een uiterst competitieve SS5 won met de top vier binnen een seconde van elkaar na meer dan tien kilometer actie. Samen met stand-in bijrijder Anthony Hamard dit weekend deed Thomas Chauffray het opnieuw op SS6 en SS7 om de openingsrace af te sluiten met een voorsprong van 11,3 seconden op Patrick Magnou en 14,2 seconden op Styve Juif. Achter hem streden ook Valentin Ascenzi, Tom Pieri en de nieuwkomer Julien Deslauriers om elke tiende van een seconde.

Met de titel in zicht liet Thomas Chauffray Tom Pieri en Julien Deslauriers op zaterdagochtend de eerste etappes claimen voordat hij het tempo opvoerde wanneer dat nodig was om de beslissende lus te pakken met een voorsprong van 3,2 seconden. Na de annulering van SS12 en de toewijzing van fictieve tijden aan bijna het hele veld, stelde de Jean Ragnotti Power Stage hem zelfs in staat om maximale bonuspunten te pakken tussen Morzine en Montriond-le-Lac.

Thomas Chauffray, nu vrij van enige druk, eindigde de laatste etappe om zijn overwinning te bezegelen met een marge van 12,0s op Patrick Magnou en een voorsprong van 13,1s op Junior Styve Juif. Tom Pieri eindigde als vierde voor Julien Deslauriers, vijfde met 24,5 seconden voor zijn eerste optreden. Benjamin Barnouin werd zesde, gevolgd door Romain Fostier, Yann Clairay en Nicolas Hebrard, terwijl Jérémy Sarhy in de laatste kilometers van het evenement de top tien bereikte. Mike Souvigné eindigde als 17e algemeen en behaalde zijn tweede opeenvolgende overwinning in de categorie Gentleman, terwijl Élodie Gines de categorie Dames won.

Clio Trophy France Asphalte

Thomas Chauffray, die in 2022 nog ongeslagen was, is nu verzekerd van het winnen van de Clio Trophy France Asphalte-titel, maar hij zal aan het begin van de finale moeten verschijnen om officieel te worden gekroond. Als tweede in de trofee deed Tom Pieri wat hij moest doen om zichzelf de eerste plaats bij de Junioren te garanderen en in 2023 een officieel programma aangeboden te krijgen. Dit zal worden beheerd door de structuur die het teamkampioenschap in beslag neemt, namelijk Europe Location, 3P Racing by BHR of Sébastien Loeb Racing Bardahl… Het antwoord op deze vraag komt na het Critérium des Cévennes (27-29 oktober)!