33 omroepen in 162 landen tonen WTCR in 2021

2012 WTCR

De spannende high-speed actie van de WTCR − FIA World Touring Car Cup zal in 2021 in 162 landen worden vertoond na bevestiging van de eerste selectie van uitzendpartners voor het nieuwe seizoen.

Ze zullen een mix bieden van live verslaggeving, race-hoogtepunten en nieuwsoverzichten tijdens de titeljacht van 2021, die afgelopen weekend begon op ‘s werelds zwaarste circuit, de Nürburgring Nordschleife in Duitsland.

De tot nu toe gesloten uitzendpartnerschappen zullen naar verwachting leiden tot betere kijkcijfers dan in 2020, toen de grootste uitzendingen ooit van het WTCR tot nu toe werden gerealiseerd en toen een cumulatief publiek van 330,3 miljoen mensen werd geregistreerd.

WTCR Race of Germany was het eerste van acht evenementen die tussen juni en november stonden gepland, wanneer 22 van ‘s werelds beste toerwagenracers uit 12 landen en vijf verschillende automerken op jacht zullen gaan naar succes.

Niet minder dan 14 omroepen doen live verslag van alle evenementen, terwijl het WTCR ook zal profiteren van versterkte nieuwstoegangsovereenkomsten met SNTV, Motorsport.tv en Eurovision om de zichtbaarheid te maximaliseren.

De WTCR breidt zich ook uit buiten de traditionele lineaire dekking met een complementair publiek op grote OTT-platforms, waaronder Eurosport Player, MotorTrend on demand in Noord-Amerika, Tencent in China, Motorsport.tv en KAYO Sports in Australië.

Naast LIVE-verslaggeving op Eurosport, dat beschikbaar is in meer dan 70 landen in Europa en de regio Azië-Pacific, zijn bestaande overeenkomsten om het WTCR te laten zien zoals het over de hele wereld gebeurt, uitgebreid, zo is de spectaculaire aantrekkingskracht van de serie en zijn sprint-stijl, bumper-to-bumper race-formaat.

Naast een aantal meerjarige partnerschappen heeft WTCR-promotor Eurosport Events, via de sublicentieafdeling van Discovery, nieuwe overeenkomsten gesloten met Claro Sports in Midden- en Latijns-Amerika, Dubai Sports in de MENA-regio en Fox Sports in Australië. Er zijn nog besprekingen gaande met een aantal andere potentiële partners om de aanvankelijke selectie uit te breiden.

De tot nu toe overeengekomen wereldwijde uitzendpartnerschappen voor het seizoen 2021 zijn als volgt:

EUROPA
Eurosport (54 landen)
Diario AS, Spanje
Kanaal 9, Zweden
Motowizja Polen
RTBF, België
RTL 7, Nederland
RTVS, Slowakije
Sport TV, Tsjechië, Hongarije, Slowakije
TV3 Sports, Baltische staten

AMERIKA
Kanaal 7, Argentinië
Kanaal 12, Uruguay
Claro Sports (nieuw), Centraal- en Latijns-Amerika (17 landen)
Fox Sports, Mexico
Motorsport.tv
MotorTrend, Canada, VS
VTV, Uruguay

AZIATISCH-PACIFIC
Eurosport (9 landen)
Astro, Brunei en Maleisië
beIN Sports, Zuidoost-Azië (8 landen)
CCTV, China
Fox Sports (nieuw), Australië
J SPORTS, Japan
Sky, Nieuw-Zeeland
Tencent, China

AFRIKA EN MENA
beIN Sports (24 landen)
Dubai Sports (nieuw) (24 landen)
Startimes, Sub-Sahara Afrika
SuperSports (54 landen)

WERELDWIJDE NIEUWSDISTRIBUTIE
SNTV en Eurovisie (persbureau distributie)
Motorsport.TV (digitale platforms)
Planet Speed, TCR Magazine (invoeging van motorsportmagazines)

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, de WTCR-promotor zei: “Een cumulatief publiek van 330,3 miljoen kijkers keek in 2020 naar het WTCR via het hoogste aantal wereldwijde omroepen dat tot nu toe is bereikt. Het is onze bedoeling om dat aantal dit jaar te overtreffen als afspiegeling van de zelfs hoogstaande line-up van coureurs die we hebben samengesteld. Hoewel we door de pandemie nog steeds in ongekende tijden leven, heeft het WTCR opnieuw gezorgd voor een uitstekende mix van live-uitzendingen en hoogtepuntenpakketten, maar in 162 in plaats van 135 landen, wat het geval was in 2020. Dit is zeer goed nieuws voor al onze belanghebbenden, maar we hebben ook een uitbreiding bereikt die verder gaat dan de traditionele lineaire dekking met een complementair publiek op OTT-platforms, waaronder Eurosport Player.”