Baandebuut voor de gestroomlijnde nieuwe Giulia ETCR van Romeo Ferraris in Vallelunga

2021 PURE ETCR Alfa Romeo Giulia ETCR by Romeo Ferraris,

De Alfa Romeo Giulia ETCR van Romeo Ferraris, die dit jaar zal deelnemen aan PURE ETCR, heeft zijn eerste ronden afgelegd met een volledige testdag op Autodromo Valleluga Piero Taruffi in Italië.

De Giulia, die werd gebouwd door Romeo Ferraris in het hoofdkantoor van de Opera in de buurt van Milaan, ging tijdens het weekend door de ETCR-batterij-integratiekit en kreeg afgelopen maandag in de Vallelunga-paddock door technisch directeur Mario Ferraris een shakedown.

Ferrari’s reed afgelopen dinsdag opnieuw in de auto voordat de taken werden overgedragen aan Stefano Coletti, de voormalige IndyCar-racer die is aangemeld als de eerste Giulia ETCR-coureur voor het PURE ETCR-seizoen.

De test, die werd georganiseerd door ETCR-bedenker WSC Group, en die ook werd bijgewoond door de teams van CUPRA Racing en Hyundai Motorsport, ging woensdag verder.

Mario Ferraris, technisch directeur van Romeo Ferraris, zei: “We zijn erg trots om deel uit te maken van dit historische moment voor de autosport; de overstap door toerwagenracen naar elektrisch vermogen. Het is een geheel nieuwe uitdaging voor ons bedrijf en we zijn erg gemotiveerd om het aan te gaan. We hebben de integratie van de ETCR-kit probleemloos kunnen voltooien en gisteren, toen ik voor het eerst met de auto reed, was ik verbaasd te beseffen dat de auto erg leuk is om te rijden en ook erg snel. Voor mij was het een soort herontdekking van de toerwagens met achterwielaandrijving van jaren geleden, hoewel de krachtbron heel anders is.”