Bence is terug! Veelbelovende Boldizs helemaal klaar voor het tweede WTCR-seizoen

2021 WTCR Bence Boldizs

Bence Boldizs heeft een tweede seizoen gekregen in de WTCR – FIA World Touring Car Cup wanneer teambaas Zoltán Zengő verwacht dat hij het potentieel zal waarmaken dat hij toonde tijdens zijn eerste campagne in een met Goodyear uitgeruste CUPRA Leon Competición.

Boldizs, 23, werd door Zengő Motorsport gespot voor het WTCR 2020 en maakte zijn debuut na een vierjarige periode in de Suzuki Swift Cup in Hongarije, een seizoen in het rallycrosskampioenschap van het land, een test en een TCR Eastern Europa racet in een CUPRA TCR van de vorige generatie.

Ondanks zijn gebrek aan ervaring, won Boldizs een WTCR Rookie Driver-overwinning bij WTCR Race of Germany en startte Race 2 bij WTCR Race of Hungary op de DHL Pole Position.

“Ik ben buitengewoon blij dat ik kan blijven racen op het hoogste niveau in WTCR met Zengő Motorsport en met CUPRA”, zei Boldizs uit Boedapest. “Vorig jaar was een behoorlijk intens jaar en ik heb veel geleerd. In mei kreeg ik de kans om de TCR-auto voor het eerst te testen en aan het einde van het seizoen kon ik zeggen dat ik tegen de beste toerwagencoureurs kon vechten en drie keer de Q2 kon halen. Ik had ook de reverse-grid pole position op Hungaroring, dus ik toonde echt goede progressie. Ik zit nog in de leerfase en ik moet zeker nog veel leren, maar dat is mijn doel voor dit seizoen en om Q2 vele malen te halen. Want als dat kan gebeuren, dan krijg ik goede startposities voor de races. ”

Talentenjager Zengő Motorsport “erg blij” om Boldizs te behouden
Nadat hij in 2006 King of WTCR Norbert Michelisz zijn racedebuut had gegeven, heeft Zoltán Zengő een sterke reputatie voor het opsporen van talent. En hij heeft hoge verwachtingen van zijn huidige jonge lading. “Ik ben erg blij dat we het goede werk met Bence in WTCR kunnen voortzetten”, zei hij. “Ik geloof dat hij een zeer getalenteerde coureur is en dat hij zijn toch al veelbelovende resultaten van vorig jaar kan verbeteren.”

Boldizs: Ik kan Zengő Motorsport alleen maar dankbaar zijn
“Zoltán belde me vorig jaar voor een test en alles was vrij eenvoudig”, zei Boldizs. “De jongens in het team zijn erg aardig voor me en ik kan ze alleen maar dankbaar zijn dat ze me deze kans hebben gegeven. Het was vorig jaar een droom die uitkwam en het is zo goed om nog een kans te krijgen. “

Boldizs vervolgde: “Ik moet nog leren en me op veel gebieden verbeteren en ik heb niet veel ervaring zoals de anderen. Ik hoop dat mijn individuele vaardigheden voortkomen uit ervaring, maar ik heb veel geluk dat Mikel [Azcona] nog steeds in het team zit. Hij is echt een aardige vent en hij heeft me het afgelopen jaar echt enorm geholpen. We hebben echt een goede relatie en nu met Jordi [Gené] die zich bij ons voegt met alle ervaring die hij heeft en met de CUPRA zal het een grote aanwinst voor ons zijn. “

Boldizs komt in aanmerking voor de FIA ​​WTCR Junior Driver-titel en zal strijden onder de vlag van de Zengő Motorsport Drivers ’Academy. De identiteit van de vierde coureur van het team wordt volgende maand bekendgemaakt.