BM Racing Team werkt aan een volledig Poolse voor WTCR kampioenschap 2021

2021 WTCR BM racingteam

Een ambitieus team uit Polen werkt aan plannen om in 2021 deel te nemen aan de WTCR – FIA World Touring Car Cup-grid.

Wat de grootste uitdaging van het BM Racing Team wordt sinds de oprichting in 2006, is afhankelijk van de vraag of de tienercoureur de nodige steun krijgt. Maar, zoals oprichter en racer-in-zijn-right Bartek Mirecki uitlegde, is het vooruitzicht om te strijden tegen enkele van ‘s werelds beste touringcoureurs en -teams een enorme motivatie.

“Voor ons zou WTCR echt ambitieus zijn, omdat het het hoogste niveau is in toerwagenraces”, zei Mirecki, die de details van de jonge coureur van zijn team geheim houdt terwijl de sponsoronderhandelingen nog gaande zijn. “We hebben een jong talent dat zichzelf wil uitdagen tegen de besten om te leren en te verbeteren. Het zou een gemakkelijke optie zijn om het op een lager niveau te proberen, maar de ervaring die hij zou opdoen zou ongelooflijk zijn en zou hem helpen een grote stap voorwaarts te maken.

“Natuurlijk verwachten we geen races te winnen of in de top 10 te staan. Het eerste doel is om te leren en te begrijpen wat er nodig is om succesvol te zijn in deze zeer competitieve categorie, zodat we tegen het einde van het eerste seizoen we kunnen in de top 15 staan. Zodra we onszelf hebben getest, is het doel om het volgende seizoen te verbeteren en een volgende stap te zetten. “

BM Racing Team, gevestigd in de stad Częstochowa in het zuiden van Polen, heeft ervaring met karting, de one-make Kia Picanto Cup, Formule Renault 2.0 en TCR Eastern Europe.

“Dit zou onze eerste ervaring met WTCR zijn en we weten dat het niet gemakkelijk zal zijn”, vervolgde Mirecki. “Ook met de COVID-19-pandemie is de situatie in de wereld niet gemakkelijk om sponsoring te vinden. Maar dit is een spannend project waar we heel hard aan werken om het werkelijkheid te laten worden. “

De coureur van het BM Racing Team zou in aanmerking komen voor zowel de FIA ​​WTCR Junior Driver Title als de WTCR Trophy voor onafhankelijke racers. Details van de met Goodyear uitgeruste auto die BM Racing Team van plan is in te voeren, worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Het WTCR-seizoen 2021 zal 16 races bevatten in acht weekenden met de legendarische Nürburgring Nordschleife, WTCR Race of Germany, de opening van twee evenementen van het seizoen van 3-5 juni.