Comtoyou Racing en Audi Sport RS 3 LMS in WTCR 2021

2021 WTCR AUDI Comtoyou

Nathanaël Berthon en Frédéric Vervisch hebben de opdracht gekregen om Audi’s geheel nieuwe RS 3 LMS te perfectioneren voor gebruik door klanten met volledige WTCR – FIA World Touring Car Cup-campagnes in 2021.

Als Audi Sport-coureurs zullen WTCR-racewinnaars Berthon en Vervisch niet alleen de RS 3 LMS aanscherpen voorafgaand aan de introductie ervan voor privérijders en teams later dit jaar, maar ze zullen ook de prestaties demonstreren van Audi’s toerwagen (nieuw voor 2021). in de meest spraakmakende en fel omstreden TCR-serie ter wereld.

Topteam Comtoyou Racing uit België zal de Audi’s van Berthon en Vervisch leiden onder toezicht van teammanager François Verbist, die ook toezicht zal houden op een testprogramma voorafgaand aan het seizoen. Het in Waterloo gevestigde team van Jean-Michel Baert zal ook twee extra met Goodyear uitgeruste Audi’s inschrijven; meer details zullen te zijner tijd worden aangekondigd.

Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing, zei: “Dit geeft ons de mogelijkheid om ons nieuwe model te testen op verschillende internationale racecircuits en onder de grootste concurrentiedruk. Alleen dan zullen we het model in de tweede helft van het jaar aan klantenteams over de hele wereld leveren. Het team van Jean-Michel Baert kent onze producten sinds 2017, heeft er internationale races en titels mee gewonnen en is vanaf het allereerste begin een team geweest in de FIA ​​WTCR. ”

Jean-Michel Baert, General Manager, Comtoyou Racing, zei: “2020 was zeker het beste jaar voor het team dankzij de talrijke titels in TCR Europe en TCR Benelux, maar ook in WTCR onze overwinningen en podia, wat resulteerde in de Rookie-titel. . Dankzij de steun van Audi Sport kunnen we de Belgische kleuren op de hoogste trappen van de podia dragen en ik bedank Chris Reinke en zijn hele team voor dit vertrouwen. François Verbist heeft enorm veel werk verzet om de verschillende programma’s in 2021 weer op de rails te krijgen. We hebben het over WTCR, maar blijf op de hoogte, we zullen binnenkort communiceren over de teamgenoten van Fred en Nathanaël en de andere programma’s. Het team, de coureurs, de wagens staan ​​allemaal klaar om de baan op te gaan, dus bereid de podia voor! “

François Verbist, Team Manager, Comtoyou Racing, zei: “We zijn verheugd en enthousiast over deze nieuwe samenwerking met onze trouwe partner Audi Sport. Onze teams werken al meer dan vijf jaar samen en ik ben er trots op dat ze ons de kans geven om de ontwikkeling van hun nieuwe winnende machine af te ronden. “

Xavier Gavory, WTCR-directeur, Eurosport Events, zei: “In Frédéric en Nathanaël verwelkomt het WTCR twee uitstekende coureurs met veel ervaring en succes in de serie. En het is ook fantastisch om te weten dat wanneer we dit seizoen voor het eerst racen op de iconische Nürburgring Nordschleife, de beroemde vier ringen van Audi goed vertegenwoordigd zullen zijn. We kijken uit naar verdere aankondigingen van Comtoyou en, inderdaad, andere teams in de komende weken en maanden, terwijl we ons voorbereiden op het begin van de strijd om de troon van Yann Ehrlacher als de koning van WTCR. “

Berthon en Vervisch brengen snelheid en ervaring in de klantenraces van Audi Sport. In de 31-jarige Nathanaël Berthon en de 34-jarige Frédéric Vervisch kunnen klantenracen van Audi Sport rekenen op twee WTCR-racewinnende coureurs met aanzienlijke ervaring met de eerste generatie Audi RS 3 LMS. Ze waren teamgenoten bij Comtoyou Racing in het eerste jaar van het WTCR in 2018, toen Vervisch een doorbraakoverwinning voor het team behaalde bij WTCR Race of Macau.

Vervsich won opnieuw voor Comtoyou in Slowakije in 2019 met een gedurfde rit van de negende naar de eerste voordat hij zich concentreerde op de verschillende GT3-activiteiten van Audi in 2020.

Berthon keerde terug naar WTCR-actie met Comtoyou in 2020 met een overwinning in Slowakije, een van de vele hoogtepunten tijdens een indrukwekkende campagne.

“Hij is een ervaren, technisch bekwame en betrouwbare chauffeur”, zei Reinke over de Belg Vervisch. “Dit maakt hem de ideale ontwikkelingsrijder voor onze nieuwe auto. Hij zal worden vergezeld door onze nieuwe aanwinst, Nathanaël Berthon, die zijn vaardigheden al in veel racecategorieën heeft getoond. ”

De terugkeer van Vervisch naar het WTCR wordt reikhalzend verwacht en de Belg mikt hoog op voor 2021: “Ik ben zeer vereerd en dankbaar dat ik Audi en Comtoyou Racing mag vertegenwoordigen in het FIA WTCR met de nieuwe RS 3 LMS. Kampioen worden is het enige doel dat ik zal hebben voor 2021. “

De Fransman Berthon blonk uit in WTCR 2020 met een overwinning, drie DHL Pole Positions en twee snelste ronden. Hij eindigde als achtste aan de finaletafel en werd derde in het WTCR Trophy-klassement.

“Het is een geweldige motivatie om met Comtoyou Racing en Audi Sport terug te keren naar de FIA ​​WTCR”, zei hij. “We hebben veel werk voor de boeg, vooral ontwikkelingswerk. Ik heb een geweldige osmose met het hele team en het is zeker een kracht die meer gewicht toevoegt om onze gemeenschappelijke ambities te realiseren. Ik wil echt alle mensen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. “

WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 calendar

June 3-5
Rounds 1 and 2: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife

June 26-27
Rounds 3 and 4: WTCR Race of Portugal, Vila Real

July 10-11
Rounds 5 and 6: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón

July 31-August 1
Rounds 7 and 8: WTCR Race of Italy, Adria International Raceway

August 21-22
Rounds 9 and 10: WTCR Race of Hungary, Hungaroring

October 16-17
Rounds 11 and 12: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium

November 6-7
Rounds 13 and 14: WTCR Race of China, Venue TBC

November 19-21
Rounds 15 and 16: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia