CUPRA Racing maakt de PURE ETCR-line-up 2021 met Mikel Azcona compleet

2021 Pure ETCR

CUPRA Racing heeft hun line-up voor het eerste seizoen van PURE ETCR afgerond door afgelopen maandag aan te kondigen dat WTCR-racewinnaar Mikel Azcona Mattias Ekström en Jordi Gene zal vervoegen in het team.

De 24-jarige Spanjaard is de afgelopen twee seizoenen racewinnaar geweest in de WTCR – FIA World Touring Car Cup in CUPRA-machines, waarmee hij zichzelf bewijst tot de beste sedan-auto-racers ter wereld.

Zijn toevoeging betekent dat alle drie de leden van het CUPRA Racing-team grote toerwagentitels hebben gewonnen; zijn TCR Europe-kroon voor 2018 draagt ​​bij aan Ekströms paar DTM-titels en het succes van Gené in de Spaanse toerwagen.

CUPRA zei dat elektrificatie de sleutel zou zijn tot zijn groei in 2021, aangezien het zijn eerste volledig elektrische auto, de Born, lanceert naast zeven hybride machines.

Dit toont aan hoe belangrijk het is om naar PURE ETCR en de geheel nieuwe CUPRA e-Racer te kijken, die vorige week voor het eerst op MotorLand Aragòn werd getest met behulp van de volledige technische ETCR-kit.

Na het behalen van succes in de skelters in Spanje, maakte Azcona zijn autosportdebuut in de Renault Clio Eurocup op 17-jarige leeftijd en eindigde op indrukwekkende wijze als tweede in zijn eerste seizoen in 2014.

Verdere tweede plaats in zowel de SEAT Eurocup in 2016 als de Audi TT Cup het volgende seizoen waren nog meer indicatoren van zijn talent; iets dat uitstekend werd gevalideerd toen hij de TCR Europe-titel won in een CUPRA in zijn rookieseizoen in de serie in 2018.

In 2020 was hij een van ‘s werelds meest succesvolle toerwagenracers met 11 overwinningen in WTCR, TCR Europe, TCR Italië en de Campeonato de Espana Resistencia (CER) terwijl hij in elke serie aan geselecteerde races deelnam.

Zijn toevoeging aan het PURE ETCR-veld is een verdere bevestiging van het groeiende momentum achter de serie en van het verlangen naar meer elektrisch racen op wereldschaal.

PURE ETCR begint op het Autodromo Vallelunga Piero Taruffi op 18-20 juni, waarbij alle deelnemers deelnemen aan een reeks korte, scherpe gevechten met hoge intensiteit, waarbij de winnaar van de knock-outwedstrijd wordt erkend als de koning of koningin van het evenement.

Een kalender met vijf evenementen bevat vier ronden in Europa – inclusief een thuisevenement voor CUPRA Racing in MotorLand Aragòn op 9-11 juli – en wordt afgesloten op het Inje Speedium in Zuid-Korea op 15-17 oktober.

Xavier Gavory, PURE ETCR Series Director, zei: “CUPRA’s toewijding aan elektromobiliteit is al lange tijd duidelijk, en als het eerste merk dat een auto bouwde in de filosofie van ETCR, is het fantastisch om te zien dat ze vertegenwoordigd worden door zo’n sterke rij. In Mikel Azcona zullen we een van de slimste jonge talenten in toerwagenracen hebben die deelneemt aan het eerste seizoen van PURE ETCR, en met hem bij Mattias Ekström en Jordi Gené hebben we drie coureurs in de serie die toerwagenkampioenschappen en grote motorsportevenementen op een zeer hoog niveau. De voorbereidingen voor de start van het seizoen zijn zeker aan het opwarmen en fans kunnen zeker zijn van een spannende competitie wanneer we in juni in Vallelunga van start gaan. “