Eerste titel van het jaar voor de Audi RS 3 LMS dankzij Chris van der Drift

2021 Audi RS 3 LMS Chris van der Drift TCR

Chris van der Drift won de titel in de inaugurele TCR New Zealand met het Nieuw-Zeelandse klantenteam Track Tec Racing in de Audi RS 3 LMS. Een podiumresultaat voor de Audi R8 LMS en drie andere trofeeën voor de Audi RS 3 LMS maakten het laatste weekend van april het internationale klassement van Audi Sport Customer Racing compleet.


Audi RS 3 LMS

Historisch eerste titelsucces: de Audi RS 3 LMS is de eerste winnaar van TCR New Zealand met Chris van der Drift. Dit seizoen was de eerste keer dat de staat Pacific een kampioenschap hield volgens de voorschriften van de wereldwijd populaire TCR-categorie. Vanwege de pandemie was de race-actie geconcentreerd op drie individuele races gedurende één weekend op het Highlands-circuit. Voor het Audi-klantenteam Track Tec Racing was het evenement een race op eigen terrein, aangezien de teambasis zich direct naast dit circuit op het Zuidereiland bevindt.

Chris van der Drift

De 35-jarige van der Drift stormde naar voren vanaf de zesde plaats in de eerste race, nam halverwege de sprint van 30 minuten de leiding en won met een indrukwekkende voorsprong van 22 seconden. In de tweede race vocht de Audi-kaper met Nieuw-Zeelandse en Nederlandse roots met succes de aanvallen van zijn achtervolger Gene Rollinson af in een Hyundai en vierde hij zijn tweede overwinning met een halve seconde voorsprong. Een vijfde plaats in de derde race was genoeg voor Van der Drift om de titel te pakken met een voorsprong van 52 punten. De derde plaats in het klassement ging naar Lochlainn Fitzgerald-Symes in een andere Audi RS 3 LMS van Track Tec Racing. De Australische toerwagenlegende Greg Murphy rondde het weekend van het team af met twee derde plaatsen in de Audi in de eerste twee races. In het algemene record van de Audi RS 3 LMS sinds 2017 is het succes in Nieuw-Zeeland al de 17e rijderstitel en 55e kampioenschapsoverwinning in alle classificatiecategorieën samen.

Overwinning op Silverstone: Het Simpson Motorsport-team begon het Britcar Endurance Series-seizoen met twee goede resultaten in zijn klasse. Hugo Cook / Sacha Kakad eindigden als tweede in hun klasse in de eerste race op Silverstone. In de tweede race pakte het coureursduo de overwinning met 14 seconden. In deze race eindigden de twee kapers voor de beste GT4-mededinger, die in dezelfde klasse startte.

Podium op Le Castellet: Zoals eerder in Mugello stond team AC Motorsport op het podium tijdens de derde ronde van de 24H Series in Le Castellet. De Belgische ploeg eindigde als derde in de TCR-klasse na twaalf uur racen met kapers Stéphane Perrin, Mathieu Detry en David Dermont in de Audi RS 3 LMS.

Audi RS 3 LMS #7 (Track Tec Racing), Chris van der Drift

Audi R8 LMS GT3

Derde plaats in het zuiden van Frankrijk: Bij de derde ronde van de 24H Series behaalde het klantenteam Rutronik Racing by TECE een podiumresultaat in het algemeen klassement met de Audi R8 LMS. Het team uit Remchingen, Duitsland, pakte de derde plaats na twaalf uur racen met kapers Michael Doppelmayr, Elia Erhart, Swen Herberger en Audi Sport-coureur Pierre Kaffer. De vierde plaats ging naar Milan Dontje, Pierre-Yves Paque, Tim Müller en Robin Rogalski in een Audi R8 LMS van Car Collection Motorsport.

Audi Sport klantracen

Audi Sport-klant racen Azië klaar voor 2021: voor het tweede jaar op rij maken Audi-klantenteams in Azië kans op aantrekkelijke prijzen in de Audi Sport Asia Trophy. Alle kapers met een FIA Bronze-rating kunnen punten jagen met de Audi R8 LMS in GT2-, GT3- of GT4-specificatie en met de Audi RS 3 LMS in verschillende regionale raceseries. Aan het einde van het jaar ontvangen de drie beste coureurs een onderdelenbon van in totaal 100.000 euro. Bovendien winnen de drie meest succesvolle deelnemers in de GT3-categorie een gratis deelname aan de 2022 Suzuka 10 Hours, de belangrijkste GT3-uithoudingsrace in de regio.

Volgende week

30 / 04–01 / 05 Kaunas (LT), ronde 1, BaTCC

30 / 04–02 / 05 Monza (I), ronde 1, Campionato Italiano GT Sprint

30/04 – 02/05 Sydney (AUS), ronde 4, TCR Australië

30 / 04–02 / 05 Austin (VS), ronde 2, GT4 America SprintX

01/05 Nürburgring (D), ronde 3, Nürburgring Langstrecken-Serie

01–02 / 05 Monza (I), ronde 1, TCR Italië