Eerste trofeeën voor Tom Coronel en Gilles Magnus met de Audi RS 3 LMS bij debuut

2021 FIA WTCR Trophy Tom Coronel

De nieuwe tweede generatie Audi RS 3 LMS behaalde bij zijn racedebuut zijn eerste Wereldbeker-trofeeën. Privateer Tom Coronel won het Trophy-klassement in de eerste sprint in de openingsronde van het FIA WTCR-seizoen 2021 op de Nürburgring, terwijl Gilles Magnus deze klasse in de tweede sprint in zijn voordeel besliste.

Na een gevecht om de achterstand in te halen, behaalde de Fransman Nathanaël Berthon aan het einde van het raceweekend de zesde plaats en daarmee het beste resultaat voor Audi Sport-klantenraces.

Yvan Muller, Tiago Monteiro, Santiago Urrutia, Tom Coronel

“Na meer dan 5.000 testkilometers keken we reikhalzend uit naar dit racedebuut”, zegt Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing. “De Nürburgring Nordschleife was een zware test. Hartelijk dank aan onze ontwikkelingsingenieurs, aan Comtoyou Team Audi Sport, onze coureurs Nathanaël Berthon en Frédéric Vervisch, evenals hun collega’s van privérijders Tom Coronel en Gilles Magnus. Met 37 kampioenschapspunten op hun debuut hebben ze ons een telbaar resultaat opgeleverd waarop we kunnen bouwen.”

Al in de eerste sprint liet toerwagenlegende Tom Coronel zien wat er mogelijk was vanaf de elfde startpositie. In de loop van drie raceronden verbeterde de Nederlander naar de zevende positie. Daarbij liet hij vorig jaar wereldkampioen Yann Ehrlacher achter zich en won hij het Trophy-klassement voor kapers voor zijn Belgische teamgenoot Gilles Magnus en drie andere deelnemers.

In de tweede sprint voorkwamen alle vier de Audi-coureurs een tumult op het middenveld. Vanaf de twaalfde startpositie verbeterde Nathanaël Berthon zich naar de zevende positie, gevolgd door Gilles Magnus en Tom Coronel. In de laatste van drie ronden haalde Berthon voormalig wereldkampioen Yvan Muller in. Zo boekte de 32-jarige profcoureur het beste resultaat van het weekend voor de Audi RS 3 LMS op de zesde plaats. Gilles Magnus won het Trophy-klassement als negende algemeen voor Tom Coronel. Frédéric Vervisch werd door een concurrent met hoge snelheid op het gras gedwongen en viel uit met een beschadigde radiator.

Audi RS 3 LMS #16 (Comtoyou Team Audi Sport), Gilles Magnus

In het FIA WTCR Trophy-klassement leidt de 21-jarige junior-coureur Gilles Magnus het veld met één punt voorsprong op Coronel. Na de eerste van acht WK-rondes hebben het team en de coureurs een pauze van drie weken voor de tweede ronde in Estoril, Portugal.

Audi Sport Customer Racing heeft in februari de Audi RS 3 LMS onthuld en ontwikkelt de nieuwe toerwagen op instapniveau in tests en in FIA WTCR-races voor klanten over de hele wereld. De leveringen starten in de tweede helft van het jaar. Het merk heeft 180 auto’s van het vorige model geproduceerd, die van 2017 tot nu toe wereldwijd 55 titels hebben behaald.