Engstler zet zijn claim op FIA WTCR Junior Driver Title in met thuisoverwinning

2021 WTCR Luca Engstler

Luca Engstler is de te kloppen coureur in de FIA ​​WTCR Junior Driver Title-ranglijst na de seizoensopening WTCR Race of Germany eerder deze maand.

De 21-jarige, die een met Goodyear uitgeruste Hyundai Elantra N TCR bestuurde, was op 5 juni de leider in de categorie in de tweede van twee races op de 25,378 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. , slechts twee punten scheiden de jonge coureurs op weg naar de WTCR Race of Portugal op Circuito do Estoril van 25-27 juni.

“Het was moeilijk op de Nordschleife om alles bij elkaar te brengen”, zei Engstler nadat hij als tweede overall eindigde op teamgenoot Jean-Karl Vernay in race 2. “Ik viel van de eerste tot de laatste ronde aan, ik wilde deze overwinning en om eerlijk te zijn Ik was waarschijnlijk een beetje te jong en dom om te hard te rijden. Maar we zijn hier met een een-twee.”

Het algemene podium van Engstler was verreweg de beste prestatie van zijn korte WTCR-carrière en de Beier prees snel het werk van zijn Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team.

“Grote dank aan het team, aan Hyundai, voor het geven van een geweldige auto dit weekend,” zei Engstler. “Ik denk dat [racedag] absoluut een gok was en we hebben op de juiste plek gegokt, we hebben alles op droog [weer] gezet. Maar ik denk dat als er wat regendruppels waren geweest we zeker ver terug waren geweest en we besloten alles op de droge auto te zetten. Dat is de reden waarom we daar waren.”

Vooruitkijkend naar de komende evenementen, voegde Engstler eraan toe: “We komen naar tracks waar ik nog nooit eerder ben geweest. Ik wil gewoon hard blijven werken, ik wil het momentum vasthouden. Ik geniet er gewoon van om coureur te zijn die zich voorbereidt op races en dat zal ik blijven doen.”

Hoewel hij de prestaties van Engstler in de races evenaarde, staat Magnus van Comtoyou Team Audi Sport twee punten achter op Engstler in de titeljacht omdat hij minder punten scoorde in de kwalificatie. Toch was het een sterk weekend in Duitsland voor de 21-jarige Belg.

“De start in de eerste race was goed en de eerste ronden waren redelijk goed”, zei de door het RACB National Team ondersteunde coureur. “Ik zat op P12 [vanaf P14 op de grid], alles ging goed totdat ik wat contact had. Het was een race-incident, maar het sleepte de auto vooraan volledig weg, de auto was daarna echt onbestuurbaar en ik verloor drie posities en eindigde P15, dus ik was teleurgesteld.

“Race 2 was eigenlijk heel goed, opnieuw starten op P14, een goede start, goede eerste ronden, een schone inhaalactie op [Tiago] Monteiro en uiteindelijk eindigden we op P9, wat niet slecht was en de jongens deden het perfect. Op zo’n moeilijk circuit ben ik toch best tevreden.”

Bence Boldizs (Zengő Motorsport Drivers’ Academy CUPRA Leon Competitión) en Jessica Bäckman (Target Competition Hyundai Elantra N TCR) werden in beide races respectievelijk derde en vierde van het FIA WTCR Junior Driver Title-contingent.

WTCR Rookie Title omgedoopt tot WTCR Junior Title voor 2021

Vanaf 2021 wordt de FIA WTCR Rookie Driver Title de FIA WTCR Junior Driver Title om de deelname van jonge coureurs aan WTCR nog meer onder de aandacht te brengen. Om in aanmerking te komen, moeten coureurs op 1 januari 2021 24 jaar of jonger zijn en vóór 2019 niet hebben deelgenomen aan WTCR- of FIA World Touring Car Championship-evenementen. WTCR Junior-titelkandidaten komen in aanmerking voor algemene WTCR-punten en scoren punten voor de FIA WTCR Junior Driver Title op dezelfde basis als het algemeen klassement.