Eurosport Events en de FIA komen een driejarige WTCR-verlenging overeen

2021 WTCR

Eurosport Events zal, in samenwerking met de FIA ​​en WSC, de WTCR – FIA World Touring Car Cup in de toekomst nog sterker en beter maken.

Het heeft een contractverlenging voor drie jaar getekend met het wereldwijde bestuursorgaan van de motorsport om het WTCR voor de seizoenen 2023, 2024 en 2025 te promoten, een verantwoordelijkheid die het sinds 2018, toen de serie begon, met veel bijval en met niet-aflatende toewijding op zich heeft genomen.

De licentieovereenkomst met WSC om de technische voorschriften van TCR te gebruiken is ook uitgebreid tot dezelfde periode, wat de gedeelde doelstelling van Eurosport Events, de FIA ​​en WSC om teams en klantracesafdelingen een stabiel en bewezen platform te bieden strijden voor de lange termijn.

Stabiliteit en toewijding
Naast het verzekeren van stabiliteit voor alle belanghebbenden, door te streven naar en het bereiken van een verlenging van de bestaande WTCR-overeenkomst met de FIA, onderstreept Eurosport Events verder zijn plicht jegens de serie die het heeft helpen leveren als een meer toegankelijke vervanger van het FIA World Touring Car Championship. voor het seizoen 2018.

Ondanks de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt, is die toewijding nooit afgenomen zonder dat het investeringsniveau is gedaald om de aantrekkingskracht van de serie voor teams, klantracesafdelingen, leveranciers, commerciële partners, evenementpromotors, omroepen en fans te maximaliseren. – en ervoor te zorgen dat het WTCR in een nog sterkere positie verkeert wanneer de pandemische situatie wereldwijd aanzienlijk verbetert.

Voortbouwen op het momentum
Het WTCR-seizoen 2021 belooft opnieuw een uitstekend jaar te worden voor de serie en Eurosport Events wilde graag voortbouwen op het aanhoudende momentum. Dit komt voort uit verschillende belangrijke troeven, waaronder een kwalitatief hoogstaand rijprogramma, de deelname van topteams, de hernieuwde toewijding van de klantraceafdelingen van autofabrikanten en bestaande partners, DHL, Goodyear en TAG Heuer, een groeiend aantal wereldwijde omroepen. , plus de mogelijkheid om op verschillende topcircuits te racen.

Het WTCR kan weer rekenen op een startgrid met enkele van de beste toerwagenracers ter wereld. Een spannende mix van jonge hoopvolle spelers, ervaren campagnevoerders en wereldtitelwinnaars, meer details zullen worden onthuld wanneer het aftellen naar de geplande seizoensopenende WTCR Race of Germany op de legendarische Nürburgring Nordschleife dichterbij komt.

Roadmap naar meer duurzaamheid
In samenwerking met de FIA ​​en P1 Racing Fuels zal het WTCR vanaf dit seizoen rijden op duurzame brandstof. In 2021 zal de op maat gemaakte brandstof bestaan ​​uit 15 procent hernieuwbare componenten met als doel om tegen 2023 100 procent duurzame brandstof in de serie te gebruiken. Eurosport Events is ook op weg om de drie-sterren milieuaccreditatie van de FIA ​​te behalen voordat het seizoen 2021 wordt behaald. onderweg.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, zei: “We hebben non-stop gewerkt om het niveau van WTCR hoog te houden door een zeer constructieve samenwerking met de FIA ​​en een kwaliteitsvolle wereldwijde promotie. Door een contractverlenging veilig te stellen, zelfs tijdens deze ongekende periode die we allemaal meemaken, hebben we dit engagement versterkt en de broodnodige stabiliteit geboden aan al onze belanghebbenden. Wij geloven in racen met verbrandingsmotoren op hoog niveau en zullen er alles aan doen om van WTCR een nog milieuvriendelijkere wedstrijd te maken in de komende vijf jaar. Nu Eurosport Events nieuwe elektrische touringcar-activiteiten vanaf dit seizoen promoot, is het niet meer dan goed om de boodschap af te dwingen dat dit niet het geval is dat een hoofdstuk wordt afgesloten en andere worden geopend, maar dat al onze activiteiten een aanzienlijk investeringsniveau voor de lange termijn ontvangen. ”

Alan Gow, voorzitter van de FIA ​​Touring Car Commission, zei: “Met Eurosport Events hebben we een partner die zich volledig inzet om de best mogelijke WTCR te leveren. We zijn verheugd deze buitengewoon succesvolle alliantie, die in 2005 is begonnen, uit te breiden en geen tekenen van vertraging vertoont, maar alleen maar versnelt. Met Eurosport Events en de sportafdeling van de FIA ​​is het WTCR nu en in de toekomst in zeer goede handen. ”

Marcello Lotti, President van de WSC Group, zei: “Het hebben van een sterke serie aan de top van de TCR-piramide is essentieel voor het voortdurende en ongekende succes van de TCR-categorie over de hele wereld en we zijn erg blij dat er een WTCR zal zijn voor ten minste nog drie jaar daarna, omdat we onze samenwerking met Eurosport Events en de FIA ​​voortzetten. “

WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 calendar
Rounds 1 and 2: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife: June 3-5
Rounds 3 and 4: WTCR Race of Portugal, Vila Real: June 26-27
Rounds 5 and 6: WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón: July 10-11
Rounds 7 and 8: WTCR Race of Italy, Adria International Raceway: July 31-August 1
Rounds 9 and 10: WTCR Race of Hungary, Hungaroring: August 21-22
Rounds 11 and 12: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium: October 16-17
Rounds 13 and 14: WTCR Race of China, Ningo International Speedpark: November 6-7
Rounds 15 and 16: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia: November 19-21