Hongarije volgt als nieuwe datum voor WTCR Race of Italy

2021 WTCR Adria International Raceway

De inaugurele WTCR-race van Italië staat gepland voor een nieuwe datum na een vertraging van de geplande race van 31 juli tot 1 augustus.

Het volgt op een inspectie door de FIA ​​op maandag (12 juli) van de baanuitbreiding en upgrade van het Adria International Circuit. In het licht van de benodigde aanpassingswerkzaamheden is aangenomen dat het langer zal duren dan de twee weken die beschikbaar zijn om te voltooien.

In plaats van het risico te lopen dat het werk wordt overschreden en het vereiste FIA ​​Grade 3 homologatiecertificaat niet wordt afgegeven, is de beslissing om uitstel naar een latere datum aan te vragen gezamenlijk genomen door WTCR-promotor Eurosport Events en Adria International Raceway na een circuitbezoek op woensdag (14 juli) ). Er wordt momenteel een nieuwe datum vastgesteld voordat deze ter bekrachtiging wordt voorgelegd aan de FIA ​​World Motor Sport Council.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, WTCR-promotor, zei: “Dit is natuurlijk geen gemakkelijke beslissing om te nemen, aangezien we de verstoring erkennen die late wijzigingen in de kalender veroorzaken. Maar veiligheid staat altijd voorop en we konden het risico niet lopen dat de essentiële werken achter zouden lopen op schema en dat we op het laatste moment moesten annuleren.

“Er wordt alles aan gedaan om de aanpassingen zo snel mogelijk af te ronden om de nodige certificeringen te kunnen afgeven. Hierdoor kunnen alle voorbereidingen voorafgaand aan het evenement worden voortgezet en kunnen onze belanghebbenden zich met vertrouwen voorbereiden op de WTCR Race of Italy.

“Als nieuwe toevoeging aan de WTCR-kalender op een lay-out die nog niet door alle WTCR-coureurs in competitie is uitgeprobeerd, is racen in Adria een intrigerend vooruitzicht en we twijfelen er niet aan dat de eerste WTCR-race van Italië een groot succes zal worden. Voor nu kunnen we terugkijken op drie actievolle weekenden in Duitsland, Portugal en Spanje, die zes verschillende winnaars van vier verschillende racemerken en zes teams voortbrachten, en we kijken met veel spanning vooruit naar de WTCR Race of Hungary volgende maand.”

Mario Altoè, Adria International Raceway Owner en Director, zei: “Na de inspectie door de FIA ​​op 12 juli, toen er om aanpassingswerkzaamheden aan de baan werd verzocht, werd, gezien de beperkte tijdspanne en in overeenstemming met WTCR-promotor Eurosport Events, besloten om het uit te stellen. de datum van de WTCR Race of Italy. Maar we hebben vertrouwen in het succes van het evenement op Adria International Raceway en wachten op de bevestiging van de nieuwe datum.”

WTCR Race of Hungary zal nu ronde zeven en acht vormen van de WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 op de Hungaroring van 20-22 augustus.