Hungaroring toegevoegd aan de PURE ETCR-kalender 2021

2021 Pure ETCR

De sterren van PURE ETCR, ‘s werelds eerste volledig elektrische toerwagenreeks van meerdere merken, zullen deze zomer strijden om glorie op de Hungaroring als onderdeel van een nieuw evenement dat aan de openingskalender wordt toegevoegd.

PURE ETCR zal de krachten bundelen met de WTCR – FIA World Touring Car Cup op 21 en 22 augustus om een ​​spannend double-header evenement te creëren dat een van de hoogtepunten van het toerwagenseizoen zal zijn.

Fans in Hongarije kunnen nu de deur-tot-deur-actie ervaren die toerwagenracen zo populair heeft gemaakt, zowel in zijn traditionele stijl als met het geheel nieuwe Battle-format van PURE ETCR, waarin auto’s uit de startpoort springen en meedoen. in een gevecht van 500 kW (670 pk) tegen elkaar.

De Hungaroring neemt de plaats in van Circuit Zolder, België, dat op 2-4 juli de tweede ronde van de reeks zou organiseren.

Nieuwe logistieke uitdagingen rond de aanwezigheid van PURE ETCR als onderdeel van de traditionele 24 Hours of Zolder, een vol raceweekend, hebben racen in België onmogelijk gemaakt, ondanks de inspanningen van de serie en het circuitpersoneel om een ​​oplossing te vinden.

Het eerste seizoen van PURE ETCR wordt in Hongarije uitgezonden op Sport TV, na de aankondiging van een grote deal eind vorig jaar.

Vraag en antwoord met Xavier Gavory, PURE ETCR Series Director

Waarom race je op de Hungaroring?

Xavier Gavory: “Helaas werd het buitengewoon ingewikkeld om ons geplande evenement in Zolder op 2-4 juli te organiseren, dus het was de taak om een ​​alternatieve locatie te vinden.

Verwacht je dat de Hongaarse fans zullen genieten van PURE ETCR?

XG: “Hongaarse racefans behoren tot de meest gepassioneerde ter wereld, vooral voor toerwagens. PURE ETCR geeft ze een totaal andere sportervaring, met ons revolutionaire race-format en de knock-out competitie. Fans van toerwagens houden ervan om non-stop wiel-tot-wiel-actie te zien en met PURE ETCR is dat precies wat ze zullen krijgen.

Was het een moeilijke overgang om te maken?

XG: Zolder verlaten was een moeilijke beslissing. Maar in Hongarije hebben we, als Eurosport Events, series gepromoot die sinds 2011 op de Hungaroring worden gereden, dus we hebben een fantastische relatie met het managementteam daar. Als promotor van zowel WTCR als PURE ETCR wordt het gemakkelijker om het evenementformaat en de paddock aan te passen, zodat beide series precies krijgen wat ze nodig hebben. “

Waarom is Zolder geen geschikte locatie meer?

XG: “Zolder is als locatie 100 procent geschikt. Het is een fantastische faciliteit met een geweldige geschiedenis en een die hard pusht op gebieden als duurzaamheid, waardoor het volledig in lijn is met onze doelstellingen bij PURE ETCR. Maar er is een grote uitdaging gerezen in termen van de logistiek en procedures rond het weekend van 2-4 juli, wat voor enkele complicaties heeft gezorgd. “

Welke complicaties zijn dit?

XG: “Het plan was al die tijd om te racen als onderdeel van het 24-uursweekend van Zolder, en dat was absoluut prima toen we onze kalender in Februray bekendmaakten. Sindsdien hebben tests voorafgaand aan het seizoen echter aangetoond dat we – als geheel nieuwe serie met nieuwe technologie – zoveel mogelijk flexibiliteit moeten hebben met zowel het circuitschema als de paddockomgeving. Het team van Zolder heeft ongelooflijk meegewerkt aan onze verzoeken, maar met de plannen voor de 24 Hours al in een vergevorderd stadium, is het gewoon te ingewikkeld voor hen om ons in staat te stellen alles te doen wat we nodig hebben. Daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om een ​​alternatieve locatie en evenement te vinden dat wat beter aansluit op onze behoeften. “

Zou Zolder in de toekomst nog PURE ETCR kunnen hosten?

XG: “Dat zouden we geweldig vinden. Het is een geweldig circuit en we behouden een uitstekende werkrelatie met de mensen daar. Het is enorm jammer dat we geen manier konden vinden om deel te nemen aan het evenement van 2-4 juli, en ik wil het team daar bedanken voor alles wat ze hebben gedaan om ons te ontvangen. “