Luca Filippi naast Stefano Coletti in PURE ETCR met Romeo Ferraris

2021 Pure ETCR Romeo Ferraris

Luca Filippi is de nieuwste ster die zich aansluit bij PURE ETCR nadat Romeo Ferraris had bevestigd dat de Italiaanse aas dit jaar met zijn Giulia ETCR zal racen in ‘s werelds eerste volledig elektrische toerwagenreeks van meerdere merken.

De 35-jarige Italiaan is de tweede aangekondigde coureur voor het programma, naast Monegasque Stefano Coletti, en reed eind maart voor het eerst in de Giulia ETCR van Romeo Ferraris tijdens tests op Autodromo Vallelunga.

Filippi maakte zijn racedebuut in 2003 en maakte snel naam door twee jaar later de Formule 3000 Italia-titel te winnen en in 2008 een Formule 1-testrol bij Honda veilig te stellen.

Nadat hij de tweede plaats had veroverd in de GP2 Asia Series in 2009-10, en vervolgens in de hoofdserie in 2011, bracht hij vier jaar door in Noord-Amerika in IndyCar, waar hij een podiumfinisher was.

Hij bracht een seizoen door met het opdoen van ervaring in de elektrische motorsport in de Formule E voordat hij in 2019 overstapte op toerwagens en een podiumfinisher en pole-position qualifier werd in TCR Europe.

Hij studeerde vorig jaar af voor de WTCR – FIA World Touring Car Cup met Team Mulsanne in de Alfa Romeo Giulietta TCR van Romeo Ferraris en werd eerder dit jaar bevestigd als ETCR-testrijder van de constructeur.

Hij versterkt nu zijn relatie met Romeo Ferraris terwijl hij met zijn nieuwste creatie naar een PURE ETCR-racestoel gaat.

Het openingsseizoen van PURE ETCR begint op 18-20 juni in Vallelunga.

Luca Filippi zei: “Ik heb met enthousiasme de kans aanvaard om samen met Romeo Ferraris deel te nemen aan PURE ETCR, een zeer innovatief project in alle opzichten. Professioneel gezien is het als coureur erg leuk om mijn ervaring te delen in elektrisch en toerwagenracen met een constructeur. Ik voelde me vorig jaar volledig op mijn gemak door met Michela Cerruti, Mario Ferraris en het hele personeel van Romeo Ferraris te werken. Ik weet zeker dat we die trend zullen voortzetten, en we zijn klaar om een ​​grotere en nog meer spannende uitdaging “.

Michela Cerruti, Romeo Ferraris Operations Manager: “We zijn erg blij dat we in onze line-up voor het PURE ETCR 2021-programma een coureur hebben met veel ervaring en die al bekend is met elektrische auto’s. Dit was een doorslaggevende factor in onze keuze naast de goede relatie die vorig jaar is opgebouwd in FIA WTCR. Luca heeft ons al nuttige aanwijzingen gegeven over de Giulia ETCR die we in de weken zullen gebruiken, voorafgaand aan de eerste ronde op Vallelunga, waar we zullen debuteren met twee spraakmakende coureurs “.

Xavier Gavory, PURE ETCR Sporting Director, zei: “We zijn verheugd Luca te verwelkomen bij PURE ETCR en een lijst van echt wereldcoureurs voor ons eerste seizoen te versterken. Zijn cv spreekt voor zich en zijn ervaring met het racen in elektrische auto’s en toerwagens van de afgelopen jaren zal Romeo Ferraris zeker ten goede komen, aangezien ze zich richten op succes met de Giulia ETCR. De manier waarop de grid wordt gevormd, ziet er naar uit dat PURE ETCR even onvoorspelbaar als actievol zal zijn. De fans zullen er dol op zijn. “