Lynk & Co Cyan Racing behaalt twee podiumplaatsen Nürburgring tijdens WTCR-opener

2021 WTCR Lynk & Co Cyan

De Lynk & Co Cyan Racing-coureurs hebben hard gevochten in de FIA ​​World Touring Car Cup-opener op de Nürburgring Nordschleife om twee podiumplaatsen veilig te stellen.

Yvan Muller en Santiago Urrutia kwamen als tweede en derde over de finish van de eerste race en deelden het podium op het legendarische circuit van 25 km.

“Dit was uiteindelijk geen slecht weekend en we hebben belangrijke punten in de tas. We hadden de capaciteit om het beter te doen. Onze auto is fantastisch in de bochten, maar niet snel genoeg op de rechte stukken. Dat is geen probleem met onze motoren, maar eerder de Balance of Performance. Nu ligt onze focus op de volgende race en om daar terug te vechten”, zei Yvan Muller.

Santiago Urrutia en Yvan Muller waren dit weekend de best scorende Lynk & Co Cyan Racing-coureurs met 29 punten op zak voor beide. De Uruguayaanse coureur eindigde als vijfde in de tweede race en de Franse coureur als zevende.

“Vorig jaar had ik een moeilijke tijd op de Nürburgring, dus ik ben erg blij met de derde en vijfde plaats dit jaar – ik heb een aantal goede punten gescoord. Het team heeft me dit weekend een geweldige auto gegeven en iedereen heel erg bedankt”, zei Santiago Urrutia .

Regerend wereldkampioen Yann Ehrlacher had twee zware races en eindigde als achtste in Race 1 en tiende in Race 2.

“Het tempo was er, maar we hebben een beetje pech gehad. Ik miste een mogelijke podiumplaats of zelfs een overwinning in de eerste race omdat een andere coureur tegen me aanbotste. Dus ik verloor behoorlijk wat plaatsen. We moeten gewoon terugvechten en punten blijven scoren”, zei Yann Ehrlacher.

Het WTCR-weekend in Duitsland was er een om snel te vergeten voor Thed Björk die als 13e eindigde in de eerste race en uit de tweede race moest vanwege een lekke band op het veeleisende circuit.

“Het was een zwaar weekend voor mij. Ik kreeg het niet goed in de kwalificatie, dus moest ik in beide races vanaf de 15e positie starten. Ik heb hard gevochten maar eindigde het weekend helaas met een lekke band. De auto voelde echter goed aan en dat is wat we naar Portugal brengen, een race waar ik erg naar uitkijk”, aldus Thed Björk.

Santiago Urrutia en Yvan Muller delen de vierde plaats in het rijderskampioenschap voorafgaand aan het tweede WTCR-weekend dat van 26-27 juni op het circuit van Estoril in Portugal zal plaatsvinden.

FIA WTCR Race of Germany

Results 
Race 1 
Race 2
Qualifying

Standings – Drivers 
1 Jean-Karl Vernay 39 points
2 Tiago Monteiro 33 (-6)
2 Néstor Girolami 33 (-6)
4 Yvan Muller 29 (-10)
4 Santiago Urrutia 29 (-10)

11 Yann Ehrlacher 14 (-25)
15 Thed Björk 3 (-36)

Standings – Teams
1 Engstler Hyundai 65 points
2 Münnich Motorsport ALL-INKL.com 56 (-9)
3 Münnich Motorsport ALL-INKL.de 50 (-15)
4 Cyan Racing Lynk & Co 43 (-22)
5 Cyan Performance Lynk & Co 32 (-33)